Статуетки як частина інтер'єру


Статуетки мають дуже давню історію. По всій Євразії знаходили фігурки жінок з перебільшеними животом і стегнами і більш-менш пропорційними іншими частинами тіла. Всі вони датуються віком від 40 до 12 тисяч років тому. Наприклад, вік відомої Вілендорфської Венери – найдавнішого зразка доісторичного мистецтва -  вчені визначають приблизно в 29 500 років. З розвитком людства поліпшувалася і техніка виробництва статуеток. Відкриті в XIX столітті давньогрецькі фігурки, переважно жіночі, були настільки деталізовано і майстерно зроблені, що вплинули на розвиток тогочасної скульптури. А за володіння цими «Парижанками античності» боролися кращі музеї світу.
До початку Ренесансу статуетки виконували здебільшого  культову, релігійну або ритуальну функції: наприклад, зображення близькосхідного божества Ваала, маленькі язичницькі ідоли або фігурки Ушебті - важливі учасники давньоєгипетського похоронного ритуалу. В епоху Відродження люди мистецтва стали менше звертатися до релігійних тем, тому й статуетки поступово перетворювалися з предмета культу в частину інтер'єру.
В інтернет-магазині Fama ви можете обирати з широкого розмаїття статуеток: від імператорів до тварин, від рукостискань до скляних музичних інструментів. Кожен знайде тут щось для себе або для людини, якій ви хочете зробити подарунок.  Наш магазин представляє до вашої уваги статуетки виробництва низки відомих брендів.

Статуетки на подарунок

Онікс - це українська ювелірна компанія, яка працює з 1992 року. За цей час бренд виріс з маленької майстерні до мережі магазинів з декількома відділами в центрі Києва. Компанія Онікс набула  міжнародної популярності завдяки участі в більш ніж 30 виставках по всьому світу. Бренд здебільшого займається створенням ювелірних прикрас, але вони виробляють також і статуетки. Наприклад, у них є прекрасна серія фігурок «Єврейський кравець». Хоча статуетки – не мініатюрні прикраси, ці фігурки - справжня ювелірна робота!


Spark-decor - український бренд, який займається виробництвом предметів зі скла. Використовуємо таке загальне слово як «предмети», тому що компанія з 1996 року напрацювала величезний досвід створення найрізноманітніших предметів побуту, які ми звикли бачити якими завгодно, але тільки не скляними. Наприклад, в нашому інтернет-магазині ви зможете замовити повністю функціональну скляну гітару або навіть балалайку. Крім того, майстри-склодуви з Spark-decor роблять статуетки, які на 100% складаються зі скла.


Visuri - ціла українська гільдія з виробництва бронзових скульптур, що об'єднала скульпторів, ливарників та чеканників. Крім них, компанія часто звертається за консультацією до істориків і дизайнерів під час скрупульозної роботи над своїми статуетками. Подібний підхід плюс краса і тонке почуття гумору створили таку репутацію бренду, за яку його клієнтами є багато успішних і відомих особистостей. При цьому компанія випускає статуетки лімітованими серіями, тому не встигнувши придбати вподобану фігурку, отримати таку ж саму вже неможливо. Особливим попитом користується серія статуеток «Акули бізнесу». Їх, а також інші роботи компанії Visuri ви знайдете на нашому сайті.

А. Anglada - іменний бренд Анхелес Англад, яка почала свій шлях дизайнера-скульптура в 1989 році. До сьогодні вона досягла світової популярності, продаючи свої роботи покупцям з більш ніж 40 країн, і перемістилася з крихітної студії на 30 м2 до величезної майстерні розміром в 1200 м2. Одне не змінилося за цей час: кожна її робота, як і раніше, зроблена вручну і просякнута іспанськими пристрастю і романтикою. Тому статуетки від А. Anglada користуються великим попитом в
якості подарунка коханій людині або на весілля. А бізнесмени полюбляють фігурки, які зображують рукостискання, як символ співпраці.

Брати Озюменко - українські майстри-скульптори. Їх твори мистецтва є в колекціях у багатьох країнах світу. Кожна статуетка створюється не на замовлення, а відповідно до бачення автора. Тому всі їхні роботи - продукт натхнення творців! Андрій Озюменко більше схильний до
створення пишних образів з грецької міфології, а також давньоримської історії. Роботи Петра ж більш тонкі і наповнені спокоєм. Коли ці дві протилежності стикаються в роботі над одним проектом, відбувається справжня магія балансу і досконалості.
Як ви вже мабуть помітити, яка б не була у вас ідея для статуетки, в нашому інтернет-магазині Fama знайдеться все! Який би привід для дарування не був: весілля чи день народження, налагодження співпраці з партнерами або просто дар в знак поваги, у нас є статуетки буквально на всі випадки життя. Більшість фігурок українського виробництва, тому купуючи їх, ви також зробите внесок у розвиток вітчизняного мистецтва.
Зараз важко уявити кабінет або вітальню без однієї або декількох статуеток. Це такий вид декору для інтер'єру, який як ніщо інше, підкреслює індивідуальність господаря, його смаки і становище у суспільстві. Іспанська пристрасть А. Anglada, креативність Visuri, баланс прекрасного в творіннях братів Озюменко, витонченість скляних творів мистецтва Spark-decor або ювелірні у всіх сенсах роботи Онікс - статуетки від всіх цих прекрасних брендів жадають, щоб їх оцінили любителі розкоші!