Охолоджувачі для напоїв на подарунок

Eva Solo декантер для охолодження вина Детальніше

Охолоджувачі для напоїв: вина, горілки, шампанського та інших

охолоджувач Віскі чи горілка, витриманий ром або коньяк — ці напої, так само як численні коктейлі, традиційно вживають охолодженими. Отримати необхідну температуру, яка дасть можливість повністю розкрити смакові якості напою та повною мірою насолодитися ним, допомагають спеціальні охолоджувачі для напоїв.

Якими бувають

Декантер для вина. Ємність, що призначена для вишуканого подавання вина. На відміну від графина, декантер має довгу шийку, через яку напій повільно виливається в келих — так, щоб отримати максимум кисню та повністю розкритися. Для охолодження в декантерах використовують спеціальні підставки, адже саме скло такого ефекту не дає.

Охолоджувач для кубиків льоду. Невелика ємність у вигляді чаші з кришкою, призначена для зберігання кубиків льоду, які в разі потреби кожен може додати безпосередньо до своєї склянки з напоєм. Ідеальний варіант презенту на день народження людині, про алкогольні уподобання якої ви знаєте обмаль.

Чаша чи відро. Досить містка металева ємність, у якій також розміщують кубики льоду, але вже разом із пляшкою. Найчастіше таке пристосування використовується як охолоджувач напоїв на зразок ігристого вина (звідси й інша назва — відро для шампанського). У деяких моделях передбачено також кріплення для келихів — від двох до шести.

Кулер. Ємність з багатошаровими стінками, що складається з двох половинок. Використовується для підтримання певної температури впродовж вечері чи святкового банкету. Пляшку можна зберігати в закритому кулері та в разі потреби відкоркувати безпосередньо перед подаванням на стіл.

Як використовувати

Плануєте купити сучасний охолоджувач напоїв на подарунок або для себе? Пам’ятайте такі нюанси:

  • у відро для шампанського додають не тільки кубики льоду, а й холодну воду — розмішують усе разом і тільки після цього занурюють туди пляшки;

  • не варто розміщувати охолоджувач для вина на столі поряд з гарячими стравами — так вони охолонуть швидше, ніж планував кухар;

  • кулер діє за принципом термоса, тож користуватися ним треба обережно, не допускаючи падіння на тверду поверхню;

  • у декантері вино має провести перед подаванням щонайменше 20 хвилин, а ще краще — дві години чи більше;

  • молоді вина потребують більш тривалого декантування, ніж витримані, — враховуйте це, готуючи алкогольний напій перед подаванням.

Де придбати

Якщо вам потрібен преміальної якості охолоджувач напоїв купити його ви можете в нашому інтернет-магазині. Ми пропонуємо великий вибір виробів різного призначення на будь-який смак: класичні та високотехнологічні, з ексклюзивним дизайном та оздоблені коштовними металами чи камінням. У нас представлено найбільший в Україні вибір подарунків, що здатні приємно здивувати й надовго залишити приємний присмак — немов якісне, добре витримане вино.

Чacті питaння пpo Охолоджувачі для напоїв