Шахи Подарункові в Україні – Як Вибрати?


Шахи Подарункові в Україні – Як Вибрати?

Подарункові шахи - ідеальний статусний презент

Шахи "Козаки проти Війська Польського"Протягом уже не одного століття шахи належать до елітних подарунків. Колись їх дарували королям, падишахам і великим полководцям. Вміння правильно вибудовувати стратегії у шахових партіях та вигравати їх завжди вважалося ознакою обраності. У наші дні гарні шахові набори – чудовий статусний подарунок для керівника.

У чому особливість елітного подарунка?

Відомий французький письменник Андре Моруа дуже достеменно описав, як відрізнити подарунок, який обрали з любов'ю. На його думку, такий дар має три відмінні риси:

● прагнення вгадати смак того, кому він призначається;

● оригінальний задум;

● особлива манера дарування.

До вибору презенту для керівника, ділового партнера та колеги необхідно підходити з особливою акуратністю, адже недоречною річчю можна ненароком образити людину і навіть зіпсувати з нею стосунки. Занадто дорогий предмет викликає подив і може розцінюватися як бажання підкупити.

Безпрограшний варіант для бізнес-презента – подарунковий набір елітних шахів. Таким подарунком ви підкреслите визнання розумових здібностей людини, повагу до її професійних успіхів та особистісних якостей. Подарункові шахи мають респектабельний вигляд. Таким вибором дарувальник наголошує на високому рівні інтелекту та особливому статусі їхнього одержувача.

Шахи - універсальний подарунок

Шахи «Веч історії»Незважаючи на величезну кількість розваг, що існують нині, шахи не втрачають своєї актуальності. Вони допомагають покращити пам'ять та розвинути логічне мислення. Регулярна практика із сильними суперниками дозволяє вдосконалювати аналітичні здібності та навчитися передбачати дії свого опонента на кілька ходів уперед.

Крім того, шахові партії з гідними супротивниками вчать швидко оцінювати своє становище, будувати стратегію та розмірено дотримуватися її, а за необхідності оперативно вносити корективи. Баталії на шахівниці дозволять виробити в собі такі важливі якості, як самоконтроль, посидючість і вміння збиратися з силами в потрібний момент.

Багато бізнесменів, аналітиків і експертів намагаються грати в шахи щодня, приділяючи інтелектуальній грі вільний час. Тому шахові набори — універсальний презент, який задовольнить уподобання чоловіків незалежно від їхнього роду занять та віку. У шахи грає дуже багато жінок, у професійній діяльності яких важливі аналітичні здібності. Вони також будуть раді отримати в подарунок гарний набір або шаховий годинник.

Шаховий годинникШанувальники гри гідно оцінять увагу, приділену їхньому захопленню, та хороше ставлення дарувальника. Ті, хто ще не встиг освоїти шахи, будуть приємно вражені подарунком, якого, можливо, ніколи раніше не отримували. З його допомогою вони відкриють для себе одну з найдавніших інтелектуальних ігор у світі.

Елітний набір шахів не тільки виконує корисну функцію, але й є декоративним елементом в інтер'єрі. Він стане справжньою окрасою робочого кабінету, бібліотеки чи вітальні. Такі предмети з легкістю підкорюють серця естетів та інтелектуалів та підвищують їхню думку про власника гарних шахових фігур.

Крім того, елітні шахи дуже міцні та надійно служать багато років. Їх навіть передають у спадок, і вони стають сімейною реліквією. Якщо людина вже має гарні набори вдома і на роботі, можна придбати в подарунок ефектний таймер або міні-шахи, які зручно брати з собою в ділові та приватні поїздки.

Особливості шахів ручної роботи

Дорогі подарункові комплекти шахів виготовляють вручну. Їх нерідко розцінюють як аналоги витворів мистецтва. Навіть суворі класичні фігури викликають захоплення. Що вже говорити про комплекти з фігурами, виконаними у незвичайному дизайнерському рішенні. Вони відрізняються оригінальним зовнішнім виглядом. Можливі такі варіанти:

● воїни в амуніції певних епох;

● герої будь-яких історичних подій;

● персонажі міфології;

● втілення філософського уявлення про людські пристрасті, вади та ін.

Любителі модерну та мінімалізму можуть вибрати незвичайні шахи. У таких наборах фігури мають особливі форми з оригінальним поєднанням матеріалів та колірних рішень. Виробники пропонують цікаві набори для дітей, наприклад, аналог шахів, в які грав Гаррі Поттер. Отримавши такий презент, дитина з більшим завзяттям освоюватиме ази стародавньої гри.

Дорогі набори виготовляють із фігурами з різних матеріалів:

● цінних порід дерева;

● каменю;

● металу.

Дерев'яні фігури часто прикрашає вишукане різьблення. Фігурки з латуні та цирконієвого сплаву можуть мати покриття із золота та срібла. Їх можуть прикрашати дорогоцінним та напівдорогоцінним камінням. Іноді при виготовленні фігур поєднують кілька різних матеріалів: дерево та метал, дерево та натуральну шкіру та ін.

Шахова дошка в таких наборах також є витвором мистецтва. У неї ідеально гладка поверхня, що не ускладнює пересування фігур. Можна придбати набори, в яких дошка виконана з таких матеріалів:

● цінних порід дерева;

● бронзи;

● латуні.

Не можна однозначно сказати, який матеріал для шахівниці і фігур краще. Кожен варіант має певні характеристики. При виборі подарунка слід враховувати весь комплекс властивостей матеріалів і зовнішній вигляд комплекту. Вибір легше зробити, якщо знати уподобання людини, якої призначається комплект.

Подарункові набори бувають наступних видів:

● з шахівницею, яка складається у зручний футляр для зберігання фігур;

● з міні-столиком, в якому є висувна скринька для зберігання фігур;

● з шахівницею на витончених ліпних ніжках і з висувною скринькою, в якій можна зберігати фігури.

Шахи «Психоделіка»Колірна гама наборів також вражає уяву. У комплектах із дерев'яними фігурами зустрічаються різні відтінки деревини цінних порід. Фігурки з каменю зачаровують красою переходів природних відтінків. Блиск благородних металів завжди притягував погляди людей.

Колір шахівниці – це не завжди класичне поєднання чорного і білого кольорів. При виготовленні бронзових та латунних дошок дизайнери використовують різні кольори, які виграшно підкреслять витонченість фігурок та їх відтінок: червоний, синій, зелений, махагоні, коричневий та ін. Дерев'яні дошки виготовляють із деревини двох порід. Наприклад, дошка кольору махагоні виконана з деревини червоного дерева та інкрустована вставками з дуба.

Дизайнери створюють ідею комплекту, продумують його колірне рішення та поєднання текстур різних матеріалів. Потім вони втілюють задум із використанням різних технік. У результаті виходить набір із фігур і шахівниці або столика, в якому продумано все до дрібниць: від унікального дизайну до надійності фурнітури.

Купуючи шахи на подарунок, ви інвестуєте в предмет мистецтва, який стане помітною частиною інтер'єру та водночас забезпечить приємне дозвілля людини, якої вони призначаються. Естети обов'язково оцінять велику кількість ефектних елементів та цікавих деталей ексклюзивних шахів.

Шахи з каменю

Шахи «Алая та Біла троянда»Шахові фігури, які виготовлені з каменю, часто називають ігровими статуетками. Монолітні фігури з плавними лініями цікаво розглядати не лише через дизайн, а й через природну фактуру та колір каменю. Навіть без складного декору фігури виглядають солідно, їх приємно тримати в руках. Комплекти із каменю збирають колекціонери.

В якості матеріалу виробники частіше використовують онікс, а рідше - мармур, граніт, змійовик, нефрит, лемезит та ін. У деяких моделях камінь може поєднуватися з металом або деревом.

Кожен камінь має свої властивості, які позитивно впливають на їхнього власника. Наприклад, чорний онікс має потужну чоловічу енергетику. У Стародавній Греції та Індії вважали, що цей камінь приносить удачу та дає додатковий заряд енергії людині, яка сміливо йде до своєї мети. Керівникам він допомагає зберігати холодний розум, приборкувати свої емоції та добиватися поваги підлеглих. Білий онікс захищає власника від негативного впливу.

Купити шахові фігури із чорного та білого оніксу можна в подарунок керівнику. Таким презентом дарувальник підкреслить, що з повагою ставиться до високого статусу людини, якій їх дарує, цінує її професійні та особисті якості та бажає досягти ще більших висот.

Дерев'яні шахи

Шахи "Непереможні" (береза)Шахові фігури з дерева виглядають привабливо та благородно, їх приємно тримати в руках. Висока якість виробів дозволяє користуватися ними протягом багатьох десятиліть. Вони стають сімейними реліквіями, які передаються з покоління до покоління.

Особливу привабливість фігурам надає витончене різьблення та контрасти відтінків деревини, які у різних порід дерева мають свої відмінності. Дизайнери розробляють із дерева подарункові набори у різних стилях: від класичного до екзотичного.

Шахові дошки, гральні столики і спеціальні футляри для фігур, що виконані з дерева, виглядають дуже красиво. Їх можуть прикрашати розписом або витонченим різьбленням.

У дерев'яних наборів найширший ціновий діапазон. Ціна багато в чому залежить від матеріалу, а шахові фігури виготовляють із великої кількості сортів деревини. Наприклад, з недорогої, барвистої та легкої деревини самшиту виконують набори зі світлими фігурами у середньому ціновому сегменті. Для найдорожчих комплектів використовують ебенову темну деревину.

Різьблені шахи

Шахи «Сіндбад - мореплавець»Спочатку шахові фігури вирізали з кісток слонів та моржів, а іноді й інших тварин. Потім їх прикрашали різьбленням. Виготовлення таких виробів потребувало від майстра високої кваліфікації. Вартість шахів з кісток була досить високою, тому гра була доступна лише королям, аристократам та багатим людям. Шахи довгий час вважалися королівським подарунком!

Щоб знизити вартість комплекту, почали виготовляти і фігури, і дошку з дерева. Подарункові шахи в техніці різьблення по дереву виконуються вручну. Кожна шахова фігура має неповторні завитки та візерунки, що робить комплект ексклюзивним. Щоб запобігти появі подряпин на гладкій поверхні дошки, основу всіх фігур покривають м'яким антиковзним матеріалом.

Шахову фігуру, виконану в техніці різьблення по дереву, можна назвати невеликою скульптурою. Спочатку автор змальовує ескіз кожної фігури, ретельно продумуючи кожну деталь, домагаючись гармонійного зовнішнього вигляду. Потім він втілює свій задум у дерево. Найбільш поширеними породами деревини для виготовлення різьблених шахів є:

● дуб;

● горіх;

● бук.

Вироби із дорогої цінової категорії виготовляють із червоного дерева. Вони виглядають дуже красиво та статусно. Такі шахи купити в Києві можна у спеціалізованих магазинах чи зручних онлайн-магазинах.

Фігури з металу

Шахи «Троянська війна»Шахові фігури, які повністю виготовлені з дорогоцінних металів, зустрічаються дуже рідко. Як правило, їх виготовляють на замовлення для виставки або приватної колекції. Набори, які містять дорогоцінні метали, відносяться до VIP-категорії.

Найбільш поширені матеріали для подарункових шахів – латунь та цирконієвий сплав.

Латунь – кольоровий сплав, головними компонентами якого є цинк та мідь. У ньому можуть бути й інші складові, але у невеликій кількості. У сплаву невелика маса, висока стійкість до корозії та чудові декоративні властивості. Його використовують у багатьох галузях промисловості та в ювелірній справі.

Ювеліри цінують латунь за різноманітну палітру кольорів і хороші антикорозійні властивості. Колір металу зберігається у виробах дуже довго. З тієї ж причини латунь активно використовують для виготовлення шахових подарункових фігур. Вони виглядають розкішно. Матеріал дозволяє виготовляти фігури найскладніших форм.

У цирконієвих сплавів дуже високі характеристики міцності та корозійна стійкість, тому їх використовують у багатьох галузях промисловості та в медицині. Зі сплаву виготовляють красиві подарункові шахи, які можуть мати золоте та срібне покриття.

Особливості подарункових наборів різних брендів

На подарункових наборах шахів спеціалізується багато компаній, і лише найкращі стали брендами, які мають вагу на світовому ринку гральної продукції. Найпопулярніша продукція у наступних виробників:

Шахово-покерний набірКомплекти грецького бренду Manopoulos відрізняються не лише високою якістю, а й розкішним зовнішнім виглядом. Причому дизайнери компанії постійно розробляють нові подарункові набори, які задовольняють усі бажання найвимогливіших естетів.

● Іспанський бренд Anframa виготовляє подарункові комплекти, де деталі фігур прикрашаються візерунками в старовинному дамаському стилі. Золоті чи срібні візерунки надають фігурам особливого шику.

● Італійський бренд Cre Art створює справжні шедеври. Його дизайнери розробляють витончені точені шахові фігури. Гідним фоном для них стають позолочені гральні дошки. Такий статусний набір призначений для шахових баталій, але в перерві між ними гідно прикрашатиме кабінет або вітальню.

● Італійський бренд Renzo Romagnoli славиться тим, що виготовляє не лише гарні подарункові комплекти шахів, але й гральні багажники, які одночасно вміщують шахові фігури та фішки для покеру. Кожна гра дозволить цікаво та з користю провести час.

● KADUN — російська марка, яка понад 30 років спеціалізується на шахах та нардах класу преміум із бивнів мамонта та деревини різних порід. Відмінна риса виробів - вишукане різьблення та токарне оздоблення фігур та гральних дошок або столиків. У бренду багато поціновувачів у всьому світі.

Продукція перерахованих брендів не тільки відрізняється за стилем, дизайном, манерою виконання, а й відноситься до різних цінових сегментів: від категорії VIP до бюджетного. Коли в магазині представлений різноманітний асортимент від усіх брендів, покупець має можливість купити шахи на свій смак та за запланованою вартістю.

Коротка історія та легенда про шахи

На початку статті ми перерахували складові подарунка, обраного з любов'ю, на думку Андре Моруа. Ви вже знаєте, як виконати два пункти із цього переліку:

● визначити, що людині буде приємно отримати як презент — гарний годинник для шахів або подарунковий комплект;

● замовити ексклюзивні шахи онлайн, які він гідно оцінить.

Поки ви чекатимете оперативну доставку до Києва, Дніпра, Харкова, Одеси або іншого міста в Україні чи іншій країні, рекомендуємо ознайомитися з легендою про виникнення гри. Вам це знадобиться для того, щоб виконати останній, третій пункт із переліку — зробити подарунок в особливій манері.

Якщо ви подаруєте людині шикарний комплект і розкажете цікаву легенду про те, як з'явилася інтелектуальна гра, матимете високі шанси стати дарувальником найкращого презенту. Людині буде приємна ваша увага до її захоплення.

Коротку історію появи шахів можна викласти так:

● Гра, яка схожа на сучасні шахи, придумали ще V–VI столітті до нашої ери в Індії.

● Вона стала популярною і згодом поширилася на сусідні країни, де правила трохи видозмінювалися.

● У Європі гра з'явилася лише у IX–X столітті. Саме європейці склали її класичні правила.

● Сучасні правила були остаточно сформовані у ХІХ столітті.

Шахи «Селенус»Однак інформацію про те, хто і як придумав одну з найдавніших інтелектуальних ігор, можна знайти тільки в легендах, що збереглися. Їх існує чимало. Ми обрали найкрасивішу.

Коли Індія була дуже сильною країною, її правитель славився своєю непереможною армією. Її міць складали бойові слони, яких особливо навчали. Після того, як правитель за допомогою своїх бойових слонів розгромив армії всіх противників, він не знав, чим зайнятися, і занудьгував.

Тоді він оголосив: «Якщо хтось вигадає щось, що зацікавить мене, зможе попросити все, чого душа його забажає». До нього стали приходити мудреці з усіх країн, які демонстрували різні винаходи, виконані із золота або дорогоцінного каміння. Імператор прийняв дуже багато мудреців, але нічого з того, що йому показали, його не зацікавило.

Якось до нього прийшов небагатий шах і приніс із собою розграфлену дощечку і невеликі дерев'яні фігурки. Коли правитель побачив усе це, дуже розлютився і сказав: Що це таке? Усі показували мені свої винаходи, зроблені із золота та коштовностей, а ти приніс якісь дерева». Проте шах смиренно відповів: «Інтерес цієї гри не в золоті, а в її мудрості».

Імператор придивився до фігурок і помітив, що вони схожі на його армію. Це його зацікавило, і він погодився подивитися на винахід шаха. Той розставив фігурки на дошці та пояснив правила гри. Потім він звернувся до правителя: "Твоя армія могутня і непереможна, але чи зможеш ти виграти на маленькій дощечці, маючи таку ж армію, як твій противник?"

Шахи «Акули бізнесу»Правитель, який ніколи не знав поразок, не зміг відмовитись від такої пропозиції. Він був упевнений, що легко переможе, але в першій партії програв. Його це розчарувало, і він побажав реваншу. Під час другої партії імператор ретельно обмірковував усі свої ходи. Щоразу, коли він нападав на ворожого короля, вимовляв: "Їй шах". Коли імператор переміг, сказав: "Шаху мат". Ця фраза перекладається як "король помер".

Правителю гра сподобалася, і він спитав шаха, яку винагороду той хоче за свій винахід. Той скромно відповів, що просить за першу клітку дошки видати йому одне зернятко, за другу — два, за третю — чотири, за четверту — вісім… Він подвоював назване число, і воно ставало таким.

На цьому красива легенда закінчується. У ній так і не сказано, як правитель розрахувався з мудрим шахом, адже його прохання лише на перший погляд дуже скромне. Якщо порахувати зерна за всі клітини шахової дошки, вийде астрономічне число: 18446744073709551615. Такої кількості зерен навіть у наші дні не збирають на рік на всій земній кулі.

Ми вже достовірно не дізнаємося, хто вигадав шахи — захоплюючу інтелектуальну гру, яка пережила свого творця на віки. Однак погодьтеся, що винахідливість і мудрість шаха гідні замилування!


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.3