Вітчизняні Вінілові Платівки: Де Купити?


Вітчизняні Вінілові Платівки: Де Купити?

Вінілова платівка «Караван кохання», Софія Ротару Хоча перші більш-менш успішні спроби записати та відтворити звук відносять до імен знаменитого американця Томаса Едісона і не такого відомого француза Шарля Кро, можливо, головну революцію в цій сфері зробив Еміль Берлінер. Він винайшов як більш досконалий порівняно з фонографом Едісона грамофон, так і першим вигадав зручний та легкий музичний носій, який зчитувався його попереднім винаходом – грамплатівку. Втім, докладніше про це ви можете прочитати в іншій нашій статті, присвяченій закордонним дискам. У цій же – ви дізнаєтесь про платівки, які створювалися у нас.

Саме компанії, названій на честь її засновника, «Еміль Берлінер» належить честь створення першої платівки з піснею українською мовою. Це сталося 1899 року в Лондоні. Платівка зафіксувала виконання, що іронічно, російським хором уривка із «Запорожця за Дунаєм», однієї з найвідоміших українських опер. Він незабаром записав ще кілька народних українських пісень. До наших часів ці записи, звісно, ​​не дійшли.

Вінілова платівка Скрябін - НатураМасове виробництво платівок вдало збіглося за часом з українським національним підйомом, під час якого почали масово друкуватися книги та преса українською мовою, з'являлися свої друкарні та підручники. Це був час, коли інтелігенція активно зверталася до народної творчості. Так Леся Українка організувала у 1908–09 роках всеукраїнський похід з метою зробити серію записів із творчістю кобзарів. За 4 роки до цього вийшли перші платівки, створені у нашій країні. Це були народні пісні у виконанні оперної співачки Ганни Крушельницької, сестри легендарної Соломії.

З 1911 по 1919 рік у Києві працював перший завод із виробництва вітчизняних вінілових платівок «Екстрафон». Його засновником був чеський підприємець Ї́ндржих Їндржишек. З приходом більшовиків до влади у столиці України фабрику було закрито. У другій половині XX століття було створено знамениту «Мелодію» з відділенням у тому числі й у Києві. Як зазвичай це відбувалося в СРСР, вона об'єднала у собі всі незалежні студії запису, ставши монополістом.

Вітчизняні вінілові платівки на подарунок

Вінілова платівка Михайло Жванецький - Монологи Інтернет-магазин Fama пропонує вашій увазі вінілові платівки вітчизняних виконавців на кшталт записів «Братів Гадюкіних» та гурту «Скрябін». Також ви зможете купити вініловий програвач разом із дисками найпопулярніших радянських виконавців, таких як Володимир Висоцький та Олександр Вертинський. Втім, платівки записували не лише музиканти. Ми можемо похвалитися також записами виступів різних артистів на кшталт легендарних Михайла Жванецького та Андрія Миронова. Це лише деякі імена знаменитих виконавців, чиї платівки ви можете придбати у нашому магазині. Повний перелік занадто довгий, тому ознайомитися з ним краще вам особисто.

Де придбати вінілові платівки вітчизняних виконавців?

Вінілова платівка «Володимир Висоцький та Марина Владі»Оскільки багато наших платівок було зроблено ще за часів Радянського союзу тією ж фірмою «Мелодія», то дуже важливо переконатися, щоб платівки були в хорошому стані. В інтернет-магазині подарунків преміумкласу Fama кожен запис проходить перевірку прослуховуванням, щоб ви точно отримали музику у високій якості. Також вітчизняні платівки – це гарний подарунок, особливо якщо ви знаєте, що людина, якій вона призначається, має вініловий програвач. Диск улюбленого виконавця на платівці часів молодості іменинника буде чудовим сюрпризом і викличе приємні почуття ностальгії.

Грамплатівки в Україні почали виготовляти досить швидко після їхнього створення Емілем Берлінером. Вони сприяли розквіту української культури з часу їхньої появи з початку XX століття. Не порахувати народних пісень, які були записані на новомодні грамплатівки, у тому числі за участю тогочасних українських зірок. На жаль, більшовицька окупація нашої країни поставила на паузу розвиток українського запису, хоча у Києві й існував відділ всесоюзної «Мелодії». Багато платівок, які ви можете знайти в онлайн-магазині Fama, було створено саме цією фірмою, хоч і не тільки нею. Вініловий диск улюбленого артиста – ця чудова ідея для подарунка вашим друзям та рідним.


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.5