Художні книги. Класика світової літератури


Театр і кіно, інтернет і смартфони - всі ці речі свого часу складали конкуренцію друкованим виданням, і деякі з них навіть оголошувалися вбивцями книг. Тому що вважалося, що з розвитком технологій і нових можливостей поглинати інформацію старе добре читання мало потихеньку йти в історію в компанію до телеграфу і друкованих машинок. Але книги пережили появу не тільки Нетфлікса і Ютуба, а й навіть своїх електронних побратимів. І до сих пір друковані видання користуються стійким і постійним попитом. Доказом цього є в тому числі і подарункові книги інтернет-магазину Fama. У цій статті ми наводимо невеликий список приголомшливих видань нестаріючої класики найрізноманітніших епох і жанрів.

Книги на подарунок

1.    Сергій Єсенін. Фігура легендарного російського поета зуміла виділитися навіть на тлі яскравого і суперечливого Срібного століття. Він був родом із селянської родини, але був одружений зі всесвітньо відомою танцівницею, причини його смерті досі викликають суперечки, а виконавці найрізноманітніших жанрів, від Висоцького до реперів і металістів, роблять пісні на його вірші.
 
І щоб зробити видання відповідним змісту, його виготовили в ексклюзивному дизайнерському оформленні. Обкладинка з натуральної шкіри, приголомшливі ілюстрації і орнаментальна рамка оформлення текстів і малюнків. У комплект також входять зроблені в одному стилі підставка, дерев'яний кейс і навіть чорнильниця з пір'яною ручкою. Вся ця пишнота робиться під замовлення терміном до 3 тижнів.
 
2.    Раритетна книга "Кобзар", Шевченко Тарас Григорович, 1860 р. Ми вже писали про це приголомшливе видання в статті про топ-5 старовинних книг нашого інтернет-магазину Fama. Але класика української літератури гідна того, щоб ще раз її згадати. Мало того, що сам по собі цей збірник наповнений перлинами української поезії, які багато в чому сформували «солов'їну мову». Так він ще й сам по собі дорогоцінний артефакт української літератури. Адже це видання побачило світ ще за життя свого великого автора з оформленням та ілюстраціями тієї епохи! Тому ця книга буде приголомшливим подарунком для будь-якого цінителя української та світової культури.

 
3.    Комплект з 6 книг циклу «Темна вежа», Стівен Кінг. Magnum opus великого американця, його головне творіння по визнанню самого автора. Стівен Кінг писав свою епопею 30 довгих років, з 1982 року по 2012. І, можливо, на цьому не зупиниться. Головний герой циклу - Стрілець, натхненний знаменитим образом Клінта Іствуда з вестернів, який протистоїть жахливому Багряному Королю. Крутий заміс з фантастики, магії, вестерну, подорожей у часі і просто подорожей, і, звичайно, фірмових кінгівських жахів не залишить байдужим жодного читача.
 
4.    Збірник «Вибране», Михайло Булгаков. Книга автора, який в наших широтах не потребує представлення. До цієї збірки, звичайно ж, увійшли кращі твори Михайла Опанасовича, тому детальніше розповімо про оформлення видання. Класична палітурка ручної роботи «Брадел» з шикарної натуральної шкіри «Rabat Cloudy» від італійців з «Carisma» роблять цю книгу твором мистецтва саму по собі. А комплект з дерев'яного кейса, письмового набору з чорнил та пір'яної ручки, чудові ілюстрації і приголомшливе оформлення роблять цей збірник по-справжньому елітним подарунком. 
 
5.    Бібліотека світової літератури. Величезна книжкова скарбниця для хардкорних фанатів читання! 200 томів шедеврів, зібраних з різних часів, народів і мов, і 100 тисяч сторінок геніальної прози і приголомшливих віршів в одному флаконі. Якщо ви і ваш друг переїжджаєте і хочете завести книжкову шафу, то щоб заповнити її, вам вистачить одних тільки видань з цієї неосяжної збірки. А щоб перечитати всі ці книги не вистачить, напевно, і всього життя! Тільки внуки встигнуть завершити читацьку естафету, розпочату вами по освоєнню цих безкрайніх книжкових прерій.
Художні твори прекрасні самі по собі. Краса слова, драматичний сюжет та цікаві персонажі роблять написане прекрасним як велична опера. Але якщо чудовий роман або збірку віршів упакувати в не менш приголомшливе видання, художній ефект злетить практично до небес. Тому, придбавши в нашому інтернет-магазині Fama будь-яку книгу з цього списку, ви зробите надзвичайний презент вашому другу.


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.5