Корпоративні подарунки як інвестиції у Вашу ділову репутацію


Напередодні новорічних свят населення нашої країни охоплює подарункова лихоманка: всі прагнуть в останній місяць підібрати найбільш оригінальні та водночас корисні речі для своїх друзів, близьких і колег. І якщо у випадку з родичами і друзями ми, як правило, знаємо, що їм сподобається, то з колегами, клієнтами та партнерами по роботі все трохи складніше. Як же не розгубитися і в передноворічній метушні не наробити помилок? Адже корпоративний подарунок ― це інструмент, завдяки якому Ваші справи можуть або піти вгору, або застопоритися.

Перш за все, до вибору корпоративного подарунка потрібно підійти дуже серйозно, оскільки ціна помилки в цьому випадку дуже висока. Подарувавши невдалий, банальний або недоречний подарунок, Ви ризикуєте зіпсувати свою репутацію, зірвати контракт або втратити цінного клієнта. Вибираючи подарунок, необхідно пам'ятати, що основна його мета ― нагадати про компанію, підкреслити її статус, сформувати позитивну асоціацію, а також підвищити лояльність до компанії.

Подарунки бізнес-партнеру

Якщо Ви обираєте подарунок клієнту чи бізнес-партнеру, вдалою буде річ, яку можна розмістити в кабінеті або в офісі, наприклад, подарункова картина, старовинна карта. Такий презент буде нагадувати про Вашу компанію і Ваше партнерство.

Для того щоб підкреслити характер Ваших відносин, хорошим вибором стане аксесуар, що доповнить діловий гардероб: візитниця, краватка. Спробуйте підібрати подарунок, який якомога краще розкриває особистість Вашого колеги або клієнта: прагматичній людині припаде до душі канцелярське приладдя, пунктуальній ― декоративний настільний годинник або щоденник, а романтична натура не залишить без уваги шийну хустку чи розкішну скриньку. Якщо Ви впевнені у пристрастях Вашого колеги, сміливо даруйте йому винні аксесуари або приналежності для куріння. Оригінальний штопор, стильний декантер, незвичайна запальничка або книга про улюблений напій підкреслять Вашу уважність і небайдужість.


Пам'ятайте, що подарунок повинен відповідати званню і посаді людини в компанії. Обираючи подарунок для керівника вищої ланки, віддайте перевагу виробам ручної роботи з екзотичних порід дерева або дорогоцінних металів, з інкрустацією дорогоцінним камінням, гравіюванням або декоративною різьбою. Такий подарунок підкреслить Вашу повагу і віддасть належне його діловим якостям. Можна також обіграти символіку, презентувавши (чи інший аксесуар) з руків'ям у вигляді лева чи орла. Так Ви акцентуєте увагу на особистих якостях колеги, які так високо цінуються в бізнесі: силі, хоробрості й непохитності. Спробуйте знайти символ, який найбільш точно характеризує Вашу компанію або людину, якій Ви робите подарунок. Те, що Ви виявили фантазію, обов'язково виділить Ваш подарунок з безлічі інших пересічних речей.

Не забувайте, що корпоративний подарунок може багато розповісти про компанію: як хорошого, так, на жаль, і поганого. Незвична і цікава річ підкреслить, що Ваша компанія креативна, вміє мислити стратегічно і проявляти належну увагу до клієнта. І навпаки.

Краще не відкладати вибір подарунків на останній момент, оскільки вибір по-справжньому вдалого та нетривіального презенту потребує часу. Якщо у Вас немає гідних ідей, влаштуйте невеличкий «мозковий штурм» з колегами. Впевнені, що разом Ви зможете згенерувати багато варіантів для корпоративних подарунків, які будуть доречними саме для Ваших клієнтів і бізнес-партнерів.

0.0