Винні Шафи та Шафи-бари: Як Вибрати та Де Купити?


Винні Шафи та Шафи-бари: Як Вибрати та Де Купити?

Дерев'яна підставка під вино "Awry" від Own Wine Decor (Дуб селект) Ідею для шаф, вірніше їхніх прототипів, людству підказала сама природа. У давнину люди почали використовувати дупла або поглиблення в стіні печери для зберігання своїх речей, наприклад, зброї. Пізніше, щоб не залежати від милостей природи, первісні майстри почали робити примітивні ящики. Наступним етапом став винахід кришки. Саме ящик з кришкою, вірніше те, що від нього залишилося, створений у III столітті до нашої ери єгиптянами, є найранішим прикладом меблів для зберігання. Згодом з кожною наступною епохою, Античності, Середньовіччя, Ренесансу та Нового Часу, шафа доповнювалась новими інноваціями та покращувалась.

Зберігання вина також має свої історичні стадії. При цьому слід зазначити, що традиційна назва «Винна шафа» охоплює не тільки шафу як таку, а будь-який вид меблів, в якому створені умови для зберігання вина. Це могли бути і ящики, і скрині, і майже будь-що. У Європі перші винні контейнери з'явилися у XV столітті. Їхнім головним призначенням, крім основної функції, була демонстрація винної колекції господарем такого контейнера. Це правильно і для нашого часу.

Шафи ж з'явилися вже у Новий час. Цьому сприяло і те, що прості люди теж стали багатіти, отримавши можливість накопичувати майно: посуд, одяг та інше. За відсутності палацу з його величезними просторами шафи стали чудовою підмогою у розв'язанні цієї проблеми. А там і до ідеї винної шафи недалеко.

Винна шафа: як вибрати?

Дерев'яна підставка під вино "Twist" від Own Wine Decor (Американський горіх)Вибір винної шафи повністю залежить від ваших потреб і можливостей. Наприклад, ви хочете організувати вдома у вітальні свою колекцію вин. Тоді вам потрібна велика винна шафа, яка може бути вбудованою в інтер'єр або окремо стояти. Інша річ, якщо вам потрібно якось красиво впорядкувати пару пляшок вина, які ви час від часу купуєте. Для цього ж не обов'язково купувати величезну винну шафу. Достатньо покликати на допомогу одну-дві підставки, які допоможуть вам упорядкувати зберігання пляшок.

Ще один нюанс, який ви враховуватимете, може навіть у першу чергу – це ваш власний смак. Зрозуміло, що переважну більшість винних шаф роблять з дерева. Проте вони дуже відрізняються одна від одної розмірами, дизайном і так далі. Тому вам буде з чого вибрати. Окремої згадки варті антикварні винні шафи, створені у першій половині XX століття або навіть раніше. Такі красені ризикують відібрати всю вашу увагу або гостей від власне самого вина, яке вони покликані зберігати!

Види шаф

Дерев'яна підставка під вино "Wave tall" від Own Wine Decor (Дуб селект) Винні шафи можна розділяти на види за різними критеріями. Але нам здається логічним робити це, виходячи з їхнього призначення. Наприклад, одна справа, якщо вам потрібне місце для зберігання великої кількості пляшок з вином. До речі, у такому разі ви можете не просто зберігати свої улюблені вина, а й демонструвати свою шикарну колекцію гостям. А з іншого боку, якщо ви любите пити вино, але не плануєте його зберігати вдома у великих кількостях, замість винної шафи на кухні вам буде цілком достатньо підставки для кількох пляшок.

Де купити якісну винну шафу?

Дерев'яна підставка під вино "Rugby" від Own Wine Decor (Американський горіх)В інтернет-магазині Fama до поняття «Винні шафи» входять не тільки шафи як такі, а й підставки різного розміру. У тому числі й ті, що призначені для зберігання двох пляшок одночасно. Тому ви точно зможете знайти у нас саме те, що вам потрібне. Також, якщо ви добре підготуєтеся, то можна ризикнути подарувати винну шафу, якщо ви абсолютно впевнені, що вона добре виглядатиме в інтер'єрі іменинника. Втім, такі подарунки краще заздалегідь узгодити, щоб уникнути незручних ситуацій. Але якщо все правильно зробити, то такий презент запам'ятається на все життя, тим більше, що шафи – річ довговічна.

На прикладі винних шаф добре видно, як покращувалося та ускладнювалося побутове життя людини. Спочатку вона зберігала свої речі у випадково знайденому дуплі або вдало знайденому поглибленні в печері. Згодом люди навчилися створювати те, що підглянули у природи. При цьому часто різного роду ящики та скрині використовувалися в культових цілях. Таке відчуття певної загадковості шафи залишилося в людстві й досі. Досить згадати шафу в Хроніках Нарнії, де вона служить перепусткою в інший світ.

Що вже говорити про дерев'яну винну шафу, яка може зберігати розлиті пляшки різних років та країн. Адже дороге вино зберігає свою історію. І його не можна зберігати незрозуміло де. Тому важливо мати вдома винну шафу, яка при цьому повинна відповідати вашому смаку та домашній обстановці. Нехай розміри кухні або вітальні частково обмежують вас, адже винну шафу треба якось вбудовувати в інтер'єр, в онлайн-магазині Fama ви зможете знайти саме те, що ви полюбите з першого погляду.


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.3