Відерце для Льоду та Шампанського


Відерце для Льоду та Шампанського

Раритетне срібне відро для шампанського, середина XX ст. Історично так склалося, що відерця для льоду не просто служили для охолодження напоїв, а може навіть у першу чергу були покликані демонструвати заможність господаря вечірки. Чому? Річ у тому, що холодильники з'явилися в XIX столітті, але поширюватися почали повсюдно вже в наступному столітті. Тому зберігання льоду було справою непростою. Марк Твен у своїй біографії «Життя на Міссісіпі» писав: «У Віксбурзі та Натчезі в мій час лід був ювелірною прикрасою; ніхто, крім багатих, не міг носити її». Тому хоч додавати лід у напої здогадалися ще давні римляни, мало хто міг собі дозволити виставляти на стіл для гостей ціле відро, наповнене ним.

Відро для льоду: навіщо потрібно?

Набір із відра для льоду та 6 келихів для шампанського від Cre ArtПри всьому цьому може виникнути питання: чи потрібно взагалі купувати відерце з льодом під шампанське? Чи є в цьому практична користь, чи така подача – просто данина гарної традиції? Насправді є. Люди давно визначили ідеальну температуру для шампанського: мінус 8-10◦ С. Якщо його подати нижче за цю межу, вино буде настільки холодним, що заморозить смакові рецептори та не дозволить насолодитися смаком та ароматом напою. А якщо шампанське подати надто теплим – це призведе до того, що воно відчуватиметься важким і менш живим. Келихи заздалегідь тримати в холодильнику також не можна: це негативно вплине на відчуття ігристості вина. Тому відерце для льоду зі щипцями - це найкращий спосіб тримати шампанське в охолодженому стані в межах потрібної температури.

Де купити відерце для льоду?

Ємність для шампанського Magic Ball від Elleffe Design Які дві речі, на які варто звернути увагу при купівлі відерець для льоду? Перший момент – це якість матеріалу, який не іржавітиме від постійного контакту з водою та одночасно витримуватиме велике навантаження з боку повної пляшки шампанського. Другий – як мінімум, гарний вид аксесуара. Адже відра-охолоджувачі рідко використовують просто для себе, коли на якусь маленьку тріщину можна не звертати уваги. Як правило, такі аксесуари використовують під час застіль із великою кількістю гостей.

Тому важливо, щоб відра для льоду були зроблені з якісних матеріалів і радували око. Зрештою, у дешеве відро масового виробництва не покладеш дороге шампанське. Інтернет-магазин Fama пропонує широкий асортимент як класичних сталевих цеберок, так і розкішних покритих позолотою екземплярів. Є також раритетні та виконані у сучасному дизайні відра для льоду під шампанське, які ви можете купити у нас на подарунок.

До початку масового поширення холодильників наявність відерець, до верху набитих льодом, була ознакою великого багатства. Згодом, звичайно, це перестало бути так, але з інтернет-магазином Fama ви можете знайти по-справжньому ексклюзивний подарунок у вигляді розкішного відра для льоду.

 


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.9