Сувеніри та Подарунки на Морську Тематику


Сувеніри та Подарунки на Морську Тематику

Статуетка «Німфа» від Андрія Озюменка Море давно хвилювало людей. З одного боку, воно заражає своєю безтурботністю та творить цілющий вплив на тіла та душі людські. З іншого боку – сидячи на березі навіть під час невеликого шторму, відчуваєш небезпеку, яку несе водяна стихія. Що вже говорити про переживання людини, яка вийшла у відкрите море і потрапила там у бурю? Такий самий дуалізм існує й у відносинах між людьми та морськими мешканцями, які можуть одночасно і надихати, і загрожувати життю.

Не дивно, що тема моря так сильно вплинула на людську культуру, що простежується з найдавніших часів. У всіх народів, що жили біля води, обов'язково були боги моря на кшталт давньогрецького Посейдона. А також чудовиська, які уособлювали неприборкану та непередбачувану натуру моря. Це і легендарні біблійний Левіафан і скандинавський Кракен, і японський Ісонаде, настільки страшний, що люди бачили лише його хвіст, і тихоокеанські восьминіг Каналоа та акула Дакувака.

Звичайно, з часом, хоча образ моря і деміфологізувався, попри це він залишився джерелом натхнення для різних творців. Щоб не подовжувати текст, просто згадаємо «Старого й моря» Гемінгвея, «Мобі Діка» Германа Мелвілла, картини Айвазовського та оперу «Летючий голландець» Вагнера.

Сувеніри на морську тематику

Мініатюра "Каравела Нінья"Інтернет-магазин Fama – це місце, де ви можете придбати сувеніри морської тематики. Це ідеальний подарунок для тих, кому важко уявити себе далеко від морської стихії. Особливо коли зараз такі люди через обставини знаходяться далеко від моря. Тоді на допомогу прийде ваш презент. Наприклад, це може бути одна з чудових мініатюр, що дуже точно передають вид різних плавальних засобів: від римського бойового судна до каравели «Ніньї», першовідкривачки Америки, від моторної яхти до Титаніка. Кожна з таких моделей виконана з бездоганною деталізацією та послужить вам незабутнім подарунком у морському стилі.

Інші морські подарунки-сувеніри

Ручка-ролер "Magellan" від Montegrappa Втім, на мініатюрах сувеніри на морську тему не закінчуються. Для любителів мистецтва є чудові статуетки, зокрема від відомих українських скульпторів братів Петра та Андрія Озюменків. Їхні твори, як правило, зображують різних жителів водної стихії. Ще одним оригінальним подарунком із морською тематикою будуть феноменальні ручки від італійського бренду Монтеграппа. Зв'язок із корабельною темою тут не формальний. Майстри із цієї компанії настільки заморочилися, що замовили справжній компас у Міланському політехнічному університеті. Цей навігаційний прилад декорує тепер ковпачок однієї з ручок бренду. Серед подарунків у морській тематиці також слід згадати вінтажні аксесуари на кшталт підзорної труби, відповідні книги та монети.
Привабливість моря давно стала стереотипом, який тому й стійкий, що воно зачіпає якісь потаємні струнки в наших серцях. Тому сувеніри на морську тематику – це чудовий вибір навіть для тих із ваших близьких, рідних чи колег, які начебто ніколи не показували якоїсь особливої ​​любові до моря.


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.7