Шашки на Подарунок: Де Купити та Правила Гри?


Шашки на Подарунок: Де Купити та Правила Гри?

Унікальний набір металевих ігрових фігур з екошкірою дошкою від бренду Italfama Шашки – одна з найпопулярніших настільних ігор, така сама вічна класика, як і шахи. Але, у порівнянні з останніми, у шашок правила набагато простіші, в тому числі й через те, що в них усі фігури рівнозначні. Ця гра має найдавнішу історію на заздрість багатьом цивілізаціям. Найраніша шашкова дошка, яка дійшла до наших днів, датується приблизно 3000 роком до нашої ери. Вона була знайдена в Урі, одному з перших міст в історії людства, відомим також тим, що саме з нього вийшов Авраам у пошуках Землі Обіцяної.

Звідти шашки прийшли до Єгипту або єгиптяни винайшли їх заново, але греки вже називали гру єгипетської. Так її називали й Платон, і Гомер, у якого грали в шашки під час Троянської війни. Пізніше гру освоїли та активно розвивали як араби, так і європейці. І наприкінці XIX століття почалися перші чемпіонати світу з шашок, раніше, ніж, наприклад, з футболу.

Шашки: як грати?

Існує безліч рНабір 3 в 1 "Winner" (шахи, шашки, нарди) від Italfamaізновидів цієї гри. Якщо брати варіант, який є найбільш поширеним у нашій країні, то це шашки 8х8 або 10х10 клітин. Правил гри небагато:

  • переміщати фігури можна строго темними клітинами;
  • відповідно шашки б'ють по діагоналі, «перестрибуючи» через жертву; причому брати шашку (або кілька) обов'язково;
  • якщо шашка дійде до кінця дошки противника, вона стає дамкою і може ходити по всій діагоналі (своєю всемогутністю вона чимось схожа на шахового ферзя);
  • перемога досягається через «з'їдання» всіх фігур суперника чи позбавлення його можливості хоч якогось ходу.

Де придбати шашки на подарунок?

Завдяки популярності шашок вони є універсальним подарунком, який ви можете купити в онлайн-магазині Fama. Найчастіше набори є універсальними та дозволяють грати не тільки в шашки, а й у шахи, нарди та інші настілки. Так що навіть якщо ви подаруєте комусь той чи інший комплект, і йому набриднуть шашки, він завжди зможе вибрати щось інше. А якщо ваш друг не грає у шашки, купіть метеорит для нього. Такий презент точно запам'ятається.

Шашки були швидше за все одними з перших настільних ігор, які були винайдені людством. Через тисячоліття вони анітрохи не втратили популярності, а навпаки, захопили майже всі континенти та країни. По шашках проводяться чемпіонати світу, у них є свої гросмейстери, які розвивають цей вид спорту. Серед ваших друзів точно є любителі цієї гри, тому вони зрадіють, якщо ви купите їм набір шашок як подарунок. І ви можете зробити це в інтернет-магазині елітних презентів Fama.


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.9