Різьблені Картини з Дерева на Подарунок


Різьблені Картини з Дерева на Подарунок

Картина "Полювання" (дерево) Дерево з давніх часів було найдоступнішим, а значить і найпоширенішим матеріалом для створення різноманітних культурних об'єктів. Звичайно, це насамперед стосувалося тих районів нашої планети, де були великі ліси. Адже для жителів посушливої ​​північної частини Африки чи кам'янистої Юдеї дерево було предметом розкоші. Тоді як для більшості людей із європейської частини світу цей матеріал був звичним. Вони створювали з нього інструменти, іграшки, будинки та, серед іншого, об'єкти мистецтва.

Одними з перших, а може й найпершими предметами культури, які почали робити з дерева, були скульптурні вироби. В основному, вони виконували релігійні та культові функції і являли собою різноманітні зображення богів і духів. Найдавніший такий скульптурний пам'ятник, Шигірський ідол, віком в одинадцять з половиною тисяч років, був створений з модрини. Також добре відомо застосування дерева в архітектурі. Особливо популярні у нас дерев'яні православні церкви, адже багато в чому з них і розпочалася свого часу українська архітектура. На цей час у нашій країні налічується близько 2500 храмів з дерева – за деякими даними, рекорд серед усіх держав. На жаль, не всі дерев'яні шедеври дійшли до нас, але пам'ять про них живе.

Дерев'яна 3D картина "Medusa XXI" (limited edition of 21) від KULIBIN StudioКартини з дерева зберігаються не так добре, як самі скульптури. Але завдяки посушливій єгипетській погоді та фарбам, які використовували для їхнього створення, до нас дійшли у чудовому стані знамениті Фаюмські портрети. Дерево як матеріал для картин застосовували досить довго, поки його не замінило полотно. У тому числі його застосовували під час створення своїх шедеврів такі визнані майстри, як Рембрандт і Рубенс. Але воно, як і раніше, залишається важливою підмогою у вирішенні різних творчих завдань.

До речі, більшість ікон створювалися саме на дереві, та й багато художників залишилися йому вірними навіть після повсюдного поширення полотна. Цікаве також питання вибору виду дерева тим чи іншим творцем: як правило, брали те, що зростало в рідній місцевості художника, що полегшувало згодом дослідникам визначення місцевості, де картина побачила світ. А з появою перших колоній митці отримали нові можливості, наприклад, творити на червоному дереві.

Картини з дерева: види

Картина "Вершниця" (150 х 116 см, дерево) Інтернет-магазин ікон и картин Fama надає вашій увазі кілька видів живопису. Наприклад, у нас є чудові зразки різьблених картин з дерева ручної роботи, коли змішуються мистецтва скульптури та малювання. Завдяки особливій техніці зображення, навіть дуже звичні, набувають нового погляду. Зокрема це стосується 3D репродукцій різних знаменитих витворів мистецтва на кшталт Запорожців, які пишуть листа султану. Також ви знайдете чудові об'ємні картини з дерева від KULIBIN studio. Ці чудові приклади сучасного мистецтва легко прикрасять будь-який інтер'єр. Особливо добре такі картини на контрасті виглядатимуть у класичній обстановці.

Де придбати картини з дерева?

Картина "Козак Мамай", Роман Селівачов, 2018 рікЗавдяки онлайн-магазину Fama ви маєте шанс не просто отримати у своє розпорядження чудовий витвір мистецтва, а й можливість прикрасити свій інтер'єр чудовою дерев'яною картиною. Крім цього, той чи інший шедевр – це ідеальний спосіб зробити подарунок важливій для вас людині, висловити їй свою повагу та любов. Також таким презентом ви продемонструєте ваш добрий смак до гарних речей. Повісити картину з дерева на стіну – це безпрограшний варіант доповнити будь-яку обстановку незалежно від її стилю.

Дерево було одним із перших доступних людині матеріалів, який не вимагав величезних зусиль для його видобутку. Тому не дивно, що воно стало не лише важливим помічником первісних людей у ​​побуті, а й дало вихід їхній творчій енергії. Поряд з кам'яними Венерами та наскельними малюнками дерев'яні ідоли стали ранніми спробами людини висловити свій внутрішній світ. І попри розвиток технологій, дерево все ще з нами і продовжує служити матеріалом для нових шедеврів. Так що різьблені картини з дерева, безсумнівно, зворушать серце будь-якої людини, якій ви вирішите зробити такий подарунок.

 


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.3