Набори для Віскі: Де Купити?


Набори для Віскі: Де Купити?

Набір склянок для віскі з відром для льоду та підносом із позолоченої латуні від Cre Art Віскі зараз - один з найпопулярніших міцних алкогольних напоїв, який можна знайти в будь-якому пристойному барі. Його почали варити у XV столітті ірландські ченці, які називали свій винахід aqua vitae чи живою водою. Потім приєдналися і шотландці, у яких виробництвом віскі займалися лікарі та перукарі. Тоді ж напій стали продавати як лікарський засіб. А коли шотландський уряд зробив спробу заборонити його створення простими людьми, це мало зворотний ефект. По всій країні стали поширюватися домашні гуральні, і в результаті доступ до віскі отримали всі.

Виробництво віскі стало можливим завдяки винаходу процесу дистиляції. В результаті виходив очищений від шкідливих домішок етиловий спирт. Втім, ірландські ченці не були першовідкривачами цього процесу. Ця честь належить грецьким алхімікам, принаймні, саме їхні праці на цю тему – найдавніші з тих, що дійшли до нас. Відомості про отримання дистиляту мають Авіценна та інші арабські автори. За однією з версій, саме вони навчили християнських ченців, як видобувати aqua vitae. А згідно з широко поширеною легендою Святий Патрик приніс із собою в Ірландію не лише світло Христа, а й секрет виготовлення віскі, що полегшило йому звернення цих земель у віру в єдиного Бога.

ХНабір для віскі "Free flight" (графин та 3 склянки) від Wine Enthusiastоча зараз виробництво віскі організоване по всій Землі, від Австралії до Тайваню, класичними сортами, як і раніше, вважаються шотландські та ірландські. Перші роблять, як правило, із солоду та ячменю, другі – із солоду та жита. Шотландські сорти також відрізняються димним смаком, який можна відчути під час дегустації. Він виникає завдяки торфу, на якому готують напій. Ірландські віскі ж проганяють тричі, щоб досягти його унікальної м'якості. Також не можна не згадати бурбон, різновид віскі, який у країнах Північної Америки роблять зазвичай на основі кукурудзи.

Всі види цього міцного напою можна розбити на дві основні групи: солодовий та зерновий віскі. Останній видобувають за допомогою зерна будь-якого виду, але оскільки він сам по собі ніякий, його застосовують при створенні купажів. Односолодові сорти ж, як випливає з назви, це ті, які були виготовлені за допомогою одного солоду і тільки з нього. Інші види віскі є сумішшю різних односолодових видів цього напою. Ще одна опція – коли змішують солодовий та зерновий варіанти, до таких видів віскі відноситься зокрема популярний Jameson.

Подарункові набори для віскі

Набір для віскі "HEMINGWAY THESIUS" від Renzo Romagnoli Шотландія та Ірландія, а потім і Сполучені Штати Америки, куди свого часу переселилася велика кількість мешканців перших двох країн, мають вже досить давню культуру вживання віскі. Це неминуче призвело до появи великої кількості пов'язаних із цим напоєм аксесуарів. Першими, звичайно, з'явилися різного роду графини та набори посуду для віскі, потім щось схоже на декантери для вина та ще пізніше – пристрої для охолодження aqua vitae. Вибір посуду для віскі залежить в першу чергу від того виду, якому ви віддаєте перевагу.
Набір склянок для віскі – це, напевно, перша асоціація, яка спадає на думку, коли плануєш зробити подарунок своєму другові – тонкому поціновувачу односолодового шотландського чи американського бурбона. Вибір келихів залежить від того, якому саме сорту віддає перевагу людина, якої призначається ваш презент. Наприклад, при дегустації ірландського та шотландського віскі велику роль відіграє запах, тому важливо його пробувати з келихів зі звуженою шийкою, щоб максимально затримувати аромат у посудині. Якщо йдеться про бурбон, при вживанні якого нюх не відіграє такої ролі, то беруть склянки або келихи з розширеною верхньою частиною, щоб аромат вільно випаровувався.
 

Вінтажний набір для віскі "Library" (2 графини та 4 склянки)Крім наборів склянок для віскі, часто дарують декантери. Це спеціальний пристрій, призначений для покращення смаку вина. Молоде за допомогою декантера насичується киснем для розкриття свого смаку, а витримані досягають того ж ефекту через відділення осаду, що накопичився. Але деякі інші напої на кшталт віскі та коньяку також заливають у декантер. Для одних сортів у цьому немає практичної користі, це суто естетичний момент. Але деяким видам віскі, наприклад, односолодовому шотландському, декантер допомагає ще більше розкрити його смак і аромат.

Ще один популярний аксесуар для якіснішого вживання віскі, який часто входить у різні подарункові набори – це каміння для охолодження напоїв. Вони розв'язують проблему, на вирішення якої пішло кілька століть. У класичний віскі зазвичай лід не додають, проте це роблять з американським, щоб розбавити його смак. Але лід швидко танув, і води у склянці з віскі ставало надто багато. Це завдання вирішив уродженець США Ендрю Хеллман, який підглянув у свого діда-шведа ідею з камінням. Скандинави використовували їх для підтримки гарячої температури страви, Хеллман же застосував каміння для охолодження віскі. Зараз їх роблять не тільки зі спеціального каменю, а й часто зі сталі через те, що вона добре тримає потрібний низький градус. Набір каменів для віскі тепер поширений повсюдно через їхню компактність та практичну цінність.

Диспенсер для алкоголю "Blot" від Easy bar, золотий Оскільки любителів елітних міцних напоїв у нашій країні вистачає, вручити їм відповідний подарунковий набір для віскі – це ідеальний варіант. Так ви продемонструєте, що знаєте смаки цієї людини, що їй подобається, а значить покажете ваше до неї тепле ставлення. Ви знайдете широкий асортимент наборів для віскі з камінням або без онлайн-магазину Fama від відомих преміальних світових брендів. Це гарантує як гарну якість, так і приємний дизайн презенту.

Створений в Ірландії знаменитий міцний напій давно став одним із найпопулярніших видів міцного алкоголю. Напевно, його фанатів багато і серед ваших друзів. Тому будь-який презент, який підкреслить вашу повагу до смаків друга, чи то кришталевий набір для віскі чи декантер, не залишиться непоміченим і зміцнить ваші товариські стосунки.


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.2