Подарунки на Хрестини: Дівчинці, Хлопчику, Хрещеним, Батькам


Подарунки на Хрестини: Дівчинці, Хлопчику, Хрещеним, Батькам

Старовинне видання напрестольного Євангелія початку XIX століття Хрестини – це одна з найважливіших подій у житті кожного вірянина. Тільки пройшовши через цей обряд, він по праву вважається частиною Церкви. У традиційних конфесіях на кшталт православ'я, католицтва й англіканства обряд хрещення роблять найчастіше у ранньому дитинстві. Тоді як у більшості протестантських деномінацій людей хрестять у свідомому віці, коли вони можуть самі вирішити, чи хочуть вони цього, чи ні. При цьому в таких церквах віряни перед зануренням обіцяють Богу жити Його за заповідями, як написано в Біблії: «Ця вода є символом хрещення, яке й тепер спасає вас. Хрещення — це не відмивання тіла від бруду, а благання про чисте сумління, звернене до Бога. І все це відбувається завдяки воскресінню Ісуса Христа...» ( 1 послання Петра 3:21).

Внаслідок того, що таїнство хрещення часто проводять над дітьми, у православ'ї, католицтві та деяких інших гілках християнства є цілий інститут хрещених батьків і матерів. Такі люди, як правило родичі або близькі друзі, беруть відповідальність за духовний стан своїх підопічних. Так як діти, яких хрестять, ще надто маленькі, щоб самим щось обіцяти Богові, за них це роблять хрещені батьки у процесі обряду хрестин. Тому останні мають і самі подавати приклад праведного православного життя і допомагати у цьому своїм хрещеникам, поки ті зростають.

Старовинний хрест-розп'яття останньої третини ХІХ століттяУ традиційних церквах хрещення як обряд, зокрема і в Україні теж, увібрало у себе місцеві народні традиції. Більшість із них пов'язані так чи інакше зі спробами захистити новонародженого від зурочення. При цьому якісь аспекти цього обряду можуть відрізнятися від регіону до регіону. Втім, зараз відмінності народних звичаїв згладжуються, і ритуал хрещення приблизно однаковий на всій території України. Основні розбіжності з'являються через різні практики католицької та православних церков. Наприклад, якщо у першій дітей обливають водою почергово тричі, то у другій повноцінно занурюють.

Подарунки на хрестини: звичаї

Вінчальна срібна пара «Спаситель» та Казанська Божа Матір Варіантів подарунків на хрестини безліч. Це може бути й презент немовляті, наприклад, одяг на виріст, і подарунковий сертифікат на послуги перукаря мамі, якій після пологів захочеться почуватися красивою, і багато іншого. Але зазвичай дарують якісь речі, які безпосередньо пов'язані з православною вірою. Тому ми розповімо про традиційні подарунки на хрестини, які ви можете знайти в онлайн-магазині Fama. До таких речей відносяться натільний хрестик, православний молитвослов, ікони та Святе Письмо.

Ланцюжок та хрестик із білого золота з діамантами "Cross"Натільний хрестик носять усі православні люди, це невіддільний елемент вираження їхньої віри. Тож буде абсолютно логічно подарувати його хрещеникові на хрестини. А який хрестик брати – золотий чи срібний, розкішний із діамантами або виконаний у стриманому дизайні, вибирати вам. Ще один добрий варіант подарунка – це православний молитвослов. У ньому містяться молитви для домашнього читання, які відрізняються від молитовника до молитовника. Але, як правило, в них поміщені молитви на ранок та вечір, а також для Причастя. Такий презент допоможе дитині надалі вести правильне православне життя.

Подарункова Біблія для дітей Святе Письмо або Біблія – це центр духовного життя будь-якого християнського спрямування, у тому числі православного. Саме тут розповідається про створення Богом миру, народження, смерті та воскресіння Ісуса Христа – словом про все, що становить ядро ​​християнської віри. Тому для хрещених це добрий вибір для подарунка на хрестини. Можна придбати спеціальну Біблію для дітей або одразу зробити презент у вигляді класичного видання.
Ще одна класика – це ікони. Як правило, як подарунок хлопчикам на хрестини виступають образи Ісуса Христа або Святого Миколая. Тоді як найчастіше дівчаткам дарують на хрестини ікону Богородиці. Також хрещеникам можна вручати образи однойменних святих. Наприклад, якщо хлопчика звуть Юрчиком, то можна подарувати йому ікону Святого Юрія, а дівчинці Варі – образ Святої Варвари Іліопольської. У будь-якому випадку ікона – це добрий варіант презенту, що називається, на всі випадки життя.

Де придбати подарунки на хрестини?

ВСрібна Ікона Пресвятої Богородиці Почаївської інтернет-магазині Fama є багатий вибір подарунків, який допоможе майбутнім і нинішнім кумам щось підібрати на хрестини. Ви не будете розчаровані якістю товару, навіть якщо ваш погляд впаде на старовинну ікону XVIII століття. До речі, якщо ви хочете зробити по-справжньому дорогий та оригінальний подарунок на хрестини – зверніть увагу на раритетні святі образи та видання Святого Письма. Ваш хрещеник точно оцінить такий презент, коли виросте, що тільки зміцнить ваш зв'язок з ним. Один із великих плюсів подарунків на хрестини – це те, що при дбайливому до них відношенні вони прослужать не тільки винуватцю урочистостей, а і його нащадкам.

Хрестини – це таке свято, яке відбувається лише один раз у житті будь-якого вірянина, тому воно відіграє таку важливу роль. Втім, це стосується не лише самого хрещеника, а і його духовних батьків. Тому заведено дарувати в цей день щось особливе: будь то якийсь креативний подарунок на хрестини або класика на кшталт ікон або Біблії. До якого варіанту ви не схилилися, можете бути впевнені, що ви знайдете його в інтернет-магазині Fama. Такий подарунок зміцнить ваші стосунки не тільки з самим хрещеним сином або дочкою, але і з його сім'єю, з якою ви поріднилися через таїнство хрещення.


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.3