Охолоджувачі для Вина у Подарунок: Який Вибрати та Де Купити?


Охолоджувачі для Вина у Подарунок: Який Вибрати та Де Купити?

Крапелька талої води стікає донизу елегантної пляшки дорогого вина з цікавою етикеткою, що обіцяє неймовірний букет смаків. В жаркому кліматі на березі моря лід у відерці для охолодження пляшки тане з неймовірною швидкістю, додатково охолоджуючи і руки того, хто розливає напій по келихам.  

Не завжди ми смакуємо вино в таких теплих умовах, та й не всім подобається часто поповнювати запаси льоду. То чи є альтернативи? Поговоримо сьогодні про те, які охолоджувачі для вина бувають, щоб ви могли обрати щось саме на ваш смак. 

Охолоджувачі для вина у подарунок

Охолоджувач для вина Wegg Color Plus Rosso Bordeaux Для початку визначимося з основами. Більшість вин варто не тільки куштувати, але й зберігати за понижених температур. І власне для останнього найкраще підходять винні погреби. В більш сучасних варіантах та за відсутності вільного підвалу зберігання вина організовують у винних холодильниках або шафах. Такі пристрої підтримують необхідну температуру та вологість, а також обладнані поличками для пляшок, встановленими під певним кутом. Такий нахил забезпечує оптимальне зволоження корків рідиною, що не дає їм зсихатися і руйнуватися, псуючи смак вина. 

Що ж до охолодження чи підтримки температури в пляшці безпосередньо перед і під час вживання, тут справа доходить до менших і загалом простіших гаджетів.  

Які бувають охолоджувачі для вина?

Якщо пляшку дістали з погребу чи холодильника, важливо стримати температуру від підвищення більше, ніж на кілька градусів. Інший сценарій – напій має кімнатну температуру, що негативно впливає на його смакові якості. Тому необхідно охолодити пляшку і досить швидко перед сервіруванням на стіл.  

Подарунковий набір: відро та келихи для шампанського від Marine Business Першим спадає на думку традиційний охолоджувач для пляшки вина -  відерце з льодом. В них охолоджують звичайні і шампанські вина. Найскладнішим тут буде не забувати заготовляти заздалегідь запас льоду. Краще обирати крупні кубики, вони будуть танути повільно, а охолоджувати швидко. Неприємним для когось буде очевидний наслідок танення льоду – мокра пляшка, з якої капає вода на стіл та вбрання гостей. Це некритичний недолік, якого втім можна уникнути, обравши сучасні альтернативи відерцю з льодом. 

Найбільш схожим на традиційні аксесуари буде охолоджувач для пляшок вина у формі того ж відерця чи вази, тільки без необхідності використовувати лід. Такі моделі можуть виконувати роль термоса завдяки декільком шарам металу чи інших матеріалів, які дозволять підтримувати температуру вже прохолодного напою. Інші ж будуть активно охолоджувати пляшки завдяки пакетам з холодоагентом, акуратно схованим всередині такого відерця. Ці пакетики чи пластикові кейси з гелем потрібно просто тримати в морозилці на випадок спонтанної винної дегустації. Начебто схоже на історію з льодом, але все ж набагато простіше. І ще однією перевагою таких охолоджувачів є їхня естетичність. Їх виготовляють із найрізноманітніших матеріалів в різних цінових сегментах, тому дуже просто обрати варіант для найвибагливіших поціновувачів вина. 

Відро для шампанського з бокалами "Celebration" від Freitas & Dores Більш оригінальним видається чохол-охолоджувач для вина. В залежності від дизайну такий формат може пасувати як домашній обстановці, так і бути суто пікніковим варіантом. Принцип роботи такий самий як і в попередньому форматі, різниця лише у виконанні. Пакетики з холодоагентом вшиті в сумочку чи буквально чохол, який надягається на пляшку після попереднього заморожування. В мінімалістичному варіанті такий аксесуар може здатися аналогом білої серветки на пляшці для уникнення крапель. Походні моделі можуть мати ручки для зручності транспортування і навіть додаткові кишеньки для аксесуарів на кшталт штопора. 

Ще можна звернути увагу на максимально замасковані кулери  для вин, про які складно здогадатися. Деякі креативні виробники пропонують графин для вина з охолоджувачем. По суті це винний декантер чи графин для напою зі скла, що стоїть на мінімалістичній матовій підставці. Саме ця підставка і заморожується перед використанням для охолодження напою.

Тож варіантів, насправді, дуже багато. І це ми ще не згадали про набори для вина з охолоджувачем, які оснащені просто всім необхідним для смакування улюбленого напою. На щастя, онлайн-магазин елітних подарунків Fama представляє великий вибір охолоджувачів для вина у подарунок різних типів та дизайну. Тому обрати вдалий для вас варіант буде нескладно. 


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.8