Нові поставки метеоритів в нашому онлайн-магазині прямо з космосу


Ми вже писали статтю про метеорити, яку ви можете прочитати на нашому сайті. Але з тих пір багато чого змінилося. А саме змінилася кількість метеоритів, фрагменти яких доступні для покупки. Раніше асортимент небесних тіл в нашому онлайн-магазині обмежувався метеоритами «Сеймчан» (Seymchan) і «Серічо» (Sericho), а також уламками того, що при своєму падінні на Землю утворило Тернівський кратер біля Кривого Рогу. А тепер є можливість придбати нову партію метеоритів: NWA 1103, Campo Del Cielo CDBN0018 і Uruacu UR0015. Про кожен з яких ми і поговоримо детальніше.

Метеорит NWA 1103 (розшифровується як North West Africa, Північно-Західна Африка) належить до типу звичайних хондритів. Але звичайними вони вважаються не через свою банальність і нудьгу, а тому що їх найбільше серед інших видів метеоритів. Але ця поширеність відносна - на даний момент знайдено всього близько 30 тисяч небесних тіл всіх видів, які коли небудь падали на Землю. І хоча Космос регулярно радує нас новими колекціями, їх тираж, тим не менш, досить обмежений. Про метеорит NWA 1103 відомо небагато. Він був знайдений кочівниками на території Марокко і переданий вченим, які його досліджували і внесли в базу. Шматочок цього небесного прибульця ми і пропонуємо вам придбати в якості рідкісного подарунка для дорогої вам людини. Сертифікат про справжність метеорита додається.

Метеорити на подарунок

«Небесне поле», або іспанською Campo del Cielo - так назвали бразильські аборигени кратер, що залишився від падіння метеорита. Небесне тіло належало до рідкісного типу залізних метеоритів і слугувало місцевим племенам джерелом для виробництва відповідної зброї. Губернатор цієї провінції 1576 року спробував з'ясувати звідки у тубільців залізо і відправив експедицію, яка в свою чергу відкрила Campo del Cielo всьому світу.
Подальші дослідження залізного прибульця показали, що він потрапив на Землю відносно недавно, якихось 4 - 5 тисяч років тому. Нещодавно за мірками метеоритів, звичайно. Ще більш примітний факт встановили вчені, коли почали зважувати уламки та фрагменти небесного тіла. Серед них виділяються два великих шматки: Gancedo вагою 30.8 тон і El Chaco вагою 28.8 тон. Це відразу ж вивело їх в топ наймасивніших об'єктів, які коли-небудь падали на нашу Землю. Так що цей фрагмент Campo del Cielo допоможе вам не тільки доторкнутися до Космосу, але також і до рекордсмена в досить таки конкурентному середовищі.

Наступний екземпляр, Uruaçu, був знайдений відносно недавно, в 1992 році, по сусідству з Campo del Cielo в Бразилії місцевим пастухом. Подібність підсилює і приналежність до одного виду метеоритів - залізного. Але хімічна структура цих двох прибульців все таки сильно відрізняється. Uruaçu отримав свою назву на честь однойменного бразильського міста в штаті Гояс, недалеко від якого впав. Метеорит - один з усього лише 115 залізних побратимів, тому ексклюзивність такого подарунка важко перевершити.

Як уже зазначалося, незважаючи на зростання в останнє сторіччя кількісті знайдених метеоритів, вони залишаються досить рідкісною річчю. І як аксесуар для прикраси інтер'єру вашого будинку або квартири метеоритний камінь неминуче опиниться в центрі уваги через своє небесне походження. Тим більше їх постачальник, як ви розумієте, досить таки непостійний і непередбачуваний.


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.8