Метеорити - дари небес


У давнину метеорити сприймалися як щось надприродне, як дар богів. Вчені припускають, що храм Артеміди Ефеської, одне з 7 чудес світу, побудований навколо метеорита, який був посланий смертним самим владикою Олімпу, Зевсом. Легендарний Чорний Камінь, який вмонтований в стіну Кааби, великої мусульманської святині, теж, ймовірно, метеоритного походження. На щастя, завдяки компанії Fama вам не потрібно чекати, поки який-небудь бог вирішить ощасливити вас небесним каменем в знак свого визнання, щоб отримати в свої руки частинку Космосу. Достатньо зробити замовлення на нашому сайті.

Метеорити на подарунок

Незважаючи на те, що ми менше піщинки на пляжі в масштабах Всесвіту, ми не так часто відчуваємо вплив Космосу на собі. Метеорити нагадують нам, що ми лише крихітна частина величезного світу. Нам дуже рідко вдається виявитися свідками зустрічі цих посланців Космосу з Землею. Далеко не щодня метеорити падають на нашу планету, а якщо це і відбувається, то в її глухих і незаселених куточках. Але деякі «привіти» з Космосу надавали просто катастрофічний вплив на нашу планету і її мешканців.

Найвідоміший серед метеоритів, звичайно, Тунгуський. Він впав 30 червня 1908 року в Сибіру в районі річки Подкаменная Тунгуска, яка і подарувала метеориту свою назву. Через те, що Тунгуський прибулець вибухнув в земній атмосфері на висоті 30-40 км, і не залишив кратера, який зазвичай залишається при зіткненні небесного тіла з Землею, є безліч ненаукових теорій різного ступеня креативності про походження Тунгуської катастрофи. Наприклад, у легендарної групи «Metallica» є кліп на пісню «All Nightmare Long», де за сюжетом радянські вчені знаходять на місці вибуху Тунгуського метеорита інопланетні суперечки, за допомогою яких Радянський Союз захоплює владу над усім світом. І це ще не сама божевільна версія того, що насправді сталося 30 червня 1908 года!

Один з найбільших кратерів знаходиться в Мексиці. Він настільки великий, що вчені тільки в 1978 році зрозуміли, що це слід від падіння метеорита. Метеорит впав близько 65 млн років тому, і приблизно в той же час вимерли динозаври і ще безліч інших живих істот. Тому, швидше за все саме цей прибулець став небесною карою для більшості представників флори і фауни тієї епохи.

Можливо, метеорит, що впав на територію сучасної Мексики, не єдине небесне тіло, що знищило свого часу більшу частину життя на Землі. В Антарктиді знаходиться кратер Землі Уїлкса. Вчені припустили, що це також наслідок удару метеорита. Вік кратера відповідає часу найстрашнішого, навіть більш, ніж масова загибель динозаврів, вимирання, коли назавжди зникли з лиця Землі 96% всіх морських видів і 73% наземних видів хребетних. Швидше за все до цього призвели саме наслідки падіння метеорита. Таким чином можна зробити висновок, що метеорити, незважаючи на неземне походження, сильно вплинули на історію і розвиток Землі і її мешканців.

Падіння метеоритів, особливо великих, рідкісне явище. На сьогоднішній момент знайдені сліди падіння близько 200 небесних тіл. Тому кожен камінчик, що відколовся від метеорита - надзвичайна рідкість і цінність. На сайті Fama ви можете придбати фрагменти трьох метеоритів: метеорити «Сеймчан» (Seymchan) і «Серічо» (Sericho), а також небесного тіла, який при своєму падінні на Землю утворив Тернівський кратер біля Кривого Рогу. Перші два відносяться до самого рідкісного типу з усіх метеоритів (1,5% від загального числа), які коли-небудь відвідували нашу планету: залізно-кам'яного або палласіту.

«Сеймчан» був знайдений в 1967 році в далекому Магадані, де ховався від очей і рук людей довгі 20 тисяч років. Спочатку він був віднесений до залізного типу метеоритів, але сучасні дослідження довели його приналежність до рідкісного залізно-кам'яного увазі. «Серічо» був знайдений випадково в 2016 році двома братами, які шукали своїх втекли верблюдів, а знайшли великий метеорит, що впав. Вони здогадалися про його небесне походження через те, що в цій місцевості немає ніяких скель і каменів і заявили про свою знахідку всьому світу. Втім, місцеві знали про нього давно, а старійшина одного з сіл згадав, як він з братами будучи дитиною лазив по скелях, які виявилися шматками метеорита «Серічо». Тернівський кратер утворився 280 млн. Років тому. Це робить осколки метеорита, які залишилися з місця його падіння, з величезним відривом самим раритетним товаром на нашому сайті.

Завдяки компанії Fama ви зможете купити метеорит як частину безмежного Космосу, деякі з яких можуть бути того ж віку, що і Земля. Він буде частиною інтер'єру у вашій квартирі або будинку, який буде нагадувати про те, як багато чого нам належить ще досягти. Або ви можете подарувати космічного прибульця дорогому вам людині. Такий подарунок точно буде ексклюзивним, крутіше було б тільки дістати зірку з неба.

4.5