Нове надходження шедеврів від Kadun, шахових наборів, гідних королів


У 2020 році відбулося багато драматичних подій. Але як мінімум одна хороша річ точно сталася - на екрани вийшов обласканий як глядачами, так і критиками серіал «Ферзевий гамбіт». Історія талановитої шахістки-самородка надихнула багатьох відродити інтерес до шахів як не тільки інтелектуальної, а й стильної грі. І це хороший привід представити вашій увазі бренд Kadun, один з небагатьох на пострадянському просторі, який займається шахами і нардами преміум-класу ручної роботи.

І так співпало, що приблизно в цей же час частина продукції Kadun приїхала до Києва. Раніше ми їх возили тільки під замовлення, але на прохання наших клієнтів прийняли рішення виставляти ці чудові набори для шахів і нард в нашому шоу-румі. Тому, що таку красу негоже приховувати від очей цінителів прекрасного! Таким чином, ми стали єдиним місцем в Україні, де ви можете вибрати той чи інший шедевр від Kadun не по фоточкам в інтернеті. Тому ми чекаємо вас в нашому шоу-румі для огляду та купівлі нард, наприклад.

Компанія була заснована ще в 1989 році і накопичила з того часу величезний досвід створення не просто шахових дошок і фігур, що дорого виглядають, а справжніх творів мистецтва. Роботи бренду Kadun дуже затребувані. Їх дарують, ними поповнюють приватні колекції, а комплектами подарункових шахів і нард володіли серед інших знаменитостей гросмейстер Юрій Авербах, Дієго Марадона і Михайло Жванецький. Усі шедеври від Kadun, які є в нашому онлайн-магазині, ви знайдете за цим посиланням, а ми в цій статті виділимо 4 з них.

Шахи на подарунок

1.    Шаховий стіл в стилі бароко з фігурами "Селенус Аристократ".
Один з найрозкішніших шахових комплектів складається з двох частин, про кожну з яких треба сказати окремо. Замість традиційної підставки з шахівницею на ній, цей комплект обладнаний прекрасним столом в стилі бароко. Стіл має ложемент для зберігання фігур. Мабуть, останні і є головною коштовністю цього шахового комплекту. Це знамениті фігури "Селенус Аристократ". Їх історія почалася ще в XVII столітті, коли майбутній герцог, Август Молодший, видав свою велику книгу «Шахи або Королівська гра». Це видання викликало фурор в Європі тих років і ще більше посилило інтерес до шахів. І в цій книзі одна з ілюстрацій містила в собі зображення фігур незвичайної форми. Це і були "Селенус Аристократ". Вони продовжують тему цього шахового столу і зроблені в тому ж стилі бароко, яке було дуже популярно в XVII столітті. Тому вони настільки витончені, ажурні і немов тягнуться вгору.
 
2.    Шахи «Стаунтон Люкс» з макассару.
Це більш класичний шаховий комплект, яким грають до сих пір на офіційних змаганнях. Він названий на честь Говарда Стаунтона, англійського шахіста, найсильнішого у свій час. Він вклав багато зусиль у популяризацію і розвиток шахів і навіть організував перший міжнародний турнір в 1851 році. А в 1849 році погодився на рекламу і використання свого прізвища для розкрутки нового стилю шахових фігур, придуманого Натаніелєм Куком. Цей стиль повинен був уніфікувати дизайн шахових фігур, так як у кожній країні цей дизайн був різним, що вносило велику плутанину в гру. Новий варіант настільки всім сподобався, що його досі використовують всі гросмейстери в своїх боях за шахову корону. А тепер і ви маєте можливість доторкнутися до шахової історії і величі, якщо придбаєте «Стаунтон Люкс», зроблені з макассару або, інакше кажучи, ебенового дерева.

3.    Шахи "Стимпанк".
А цей шаховий комплект створений для любителів модного зараз стилю «Стимпанк». Він являє собою змішання естетики парового двигуна і ідеї про те, як би виглядав наш світ в майбутньому, якщо б ми так і не винайшли електрику. Щоб досягти втілення цієї ідеї в шаховому комплекті, майстри з Kadun взяли гільзи різного калібру і вирізали з них фігури. Наприклад, король зроблений з гільзи 12 калібру, з гордістю носить корону з шестерінки і мальтійський хрест на боці. Усередині кожної фігури залитий свинець для обважнення конструкції і полегшення життя для гравця.
 
4.    Нарди «Летючий Голландець».
Перейдемо від шахів до трохи менш популярних, але таких же захоплюючих нардів. Для любителів цієї гри в нашому інтернет-магазині теж є прекрасні твори мистецтва, такі як цей комплект. Його кейс і шашки зроблені загалом з 14 порід дерева. А дизайн натхненний темою Летючого Голландця, особливо малюнок на лицьовій частині кейса, який обладнаний ложементом. Краса оформлення кейса, екологічність і розкіш матеріалів, зручність для гравців - цей комплект просто мрія всіх любителів нард!
Компанія Kadun за більш ніж 30-річну роботу здобула величезний досвід створення приголомшливих елітних наборів для гри шахи або нарди. Комплекти майстрів з цього бренду витримані в тому чи іншому класичному стилі, який доповнено унікальним баченням. Помітно, що всі роботи Kadun були створені людьми, що обожнюють ті ігри, набори для яких вони роблять. Тому якщо ваш, друг, колега або начальник теж фанат шахів або нард, важко уявити для нього кращого подарунка, ніж ці комплекти.


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.9