Дозиметр радіації: де купити і який вибрати?


Дозиметр радіації

Ми багато чим завдячуємо технічному прогресу. Без його плодів ми жили б гірше, менше і більш нещасливими. Однак у всього є своя ціна, і у стрибкоподібного розвитку технологій вона теж є. Але, мабуть, найсильніше це помітно по атомній енергетиці. З одного боку, вона дає можливість забезпечувати електрикою цілі міста, і при цьому не треба коптити повітря продуктами спалювання вугілля або газу. Але з іншого - мирний атом виявився не таким вже й мирним. Хіросіма і Нагасакі, Чорнобиль - лише найгучніші трагедії, які трапились через взаємодію людини і атомної енергії. На жаль, тільки від променевої хвороби та її наслідків в XX і XXI столітті вже постраждало безліч людей. Тому дуже важливо забезпечити захистом від радіації себе і своїх близьких.

Дозиметри від Ecotest на подарунок

Для цього такі бренди, як український Ecotest, винаходять і виробляють дозиметри. Це прилади, які здатні заміряти радіацію та сигналізувати, якщо буде перевищений безпечний для здоров'я рівень. Чорнобильська катастрофа змусила багато українських інститутів кинути всі сили на розробку антирадіаційного захисту, в чому вони досягли великих успіхів. Але розвал Радянського Союзу змусив їх перебудуватися на бізнес-рейки, на що спромоглися далеко не всі.

Элитный подарокОднією з таких історій успіху був Ecotest, який зміг не просто вижити в нових реаліях, а й вирватися на європейський ринок. Компанія не просто пройшла серію економічних і політичних криз в Україні та при цьому зберегла штат з 250 осіб. Вона досягла приголомшливого рівня для компаній з країн за межами ЄС і третину своєї продукції продає на Євросоюз. А армії НАТО взяли на озброєння прилад SVG-3 від Ecotest.

Основне джерело радіації на нашій планеті - це космос, якщо ми, звичайно, не говоримо про місця техногенної катастрофи. Також на радіаційний фон впливає вміст речовин на зразок урану, торію, стронцію та багатьох інших у землі. Взагалі природні джерела - це 70% від загального радіаційного фону, в якому ми живемо. І в природі немає нічого, що не мало б в собі хоча б трохи радіоактивних частинок.Наприклад, уран любить збиратися в звичайному моху, і навіть наші улюблені гриби швидко збирають радіоактивні речовини. Це особливо актуально для України, як країни з багатими природними ресурсами. Що виражається, зокрема, і у високому вмісті радіоактивних речовин, які лежать під землею.

Інше джерело радіації - це будівельні матеріали та техніка. Квартири і будинки можуть бути зроблені із забруднених будматеріалів, що може позначитися на вашому здоров'ї. Також і новенький автомобіль, який ви хочете придбати, може виявитися небезпечним з точки зору радіоактивності. Саме для цього купують дозиметри.

Крім цього, на фон впливає зміст ще одного космічного прибульця, газу радону. Він потрапляє через атмосферу в наші легені, де може накопичуватися у великих кількостях. Але в небезпечних для здоров'я дозах радон збирається в непровітрюваних місцях, потрапляючи в квартири і будинки через ґрунт під ними та особливо через забруднені будівельні матеріали.

Элитный подарокВся продукція від Ecotest відрізняється високою якістю, яка дозволяє не просто складати конкуренцію, але і вигравати її у західних аналогів. Це підтверджується великим попитом на дозиметри радіації на всіх 5 населених континентах, де в українського бренду є 20 офіційних дилерів.

Чим же так приваблюють їхні індивідуальні дозиметри? Справа як у високій точності вимірювання рівня радіації і, відповідно, потенційній небезпеці, так і в зручності їх користування. Їх так само просто освоїти, як і безконтактні термометри. Є види дозиметрів для вимірювання радіації, які оснащені Bluetooth-функцією для смартфонів. Через неї і відповідну програму на екран вашого телефону виводиться вся інформація, наприклад, про рівень гамма-фону, кількість накопиченої дози радіації і скільки вона вже накопичується.

Ecotest - це приклад компанії, яка не тільки пережила різного роду потрясіння, але й змогла прорватися на ті ринки, де майже не зустрінеш продукцію українських брендів. Такого успіху вона досягла завдяки великому досвіду в радіаційному захисту, а також вмінню створювати компактні, надійні і інтуїтивно зрозумілі в користуванні прилади. Ви можете купити дозиметри Ecotest в онлайн-магазині Fama і зробити приголомшливий подарунок собі або вашим близьким, які також дбають про захист своєї сім'ї.


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.4