Як пишеться історія


Компанія Montegrappa була заснована в 1912 році в містечку Бассано-дель-Граппа, розташованому на берегах річки Брента (Італія).

Компанія, створена італійським аристократом Алессандро Марзотто і німецьким інженером Генріхом Хелмом, названа на честь відомої гори Монтеграппа, заввишки 1 775 м, яка стала місцем багатьох важливих битв в роки Другої світової війни і вважається символом італійського патріотизму.

Перші пір'яні ручки Montegrappa, завдяки винятковій майстерності їх творців і оригінальності дизайну, досі надихають майстрів і інженерів компанії.

Ручки на подарунок

Ручки Montegrappa просякнуті як духом інновацій, так і традиціями минулого. Класичний дизайн разом з ексклюзивністю різних моделей дозволили не тільки завоювати місцевий, але й успішно вийти на світовий ринок. Вісімдесята річниця утворення компанії в 1992 році була відзначена випуском лімітованої серії з 1912 ручок, успішно що розійшлися по всьому світу. Це поклало початок щорічному виробництву лімітованих колекцій.

Одним з перших шанувальників бренду став Ернест Хемінгуей, який працював у роки Першої світової війни у військовому госпіталі неподалік від фабрики. Молодий американський письменник був зачарований розкішшю та елегантністю італійських ручок і на все життя зберіг прихильність продукції Montegrappa.

Нині серед шанувальників Montegrappa принц Чарльз Уельський, Фідель Кастро, Сільвіо Берлусконі, Білл Клінтон, Сильвестр Сталлоне і багато інших глави держав, світова бізнес-еліта та представники шоу-бізнесу.
 

4.9