Що подарувати на День шахіста?


20 липня щорічно відзначають День шахіста. Дата святкування була вибрана не випадково: саме в цей день у 1924 році була заснована Всесвітня шахова федерація ФІДЕ. Цього дня проводяться сеанси одночасної гри, всілякі змагання і тематичні заходи.

За даними шахової федерації, в світі налічується більше 600 мільйонів людей, які постійно грають у шахи. Якщо в це число входять і ваші друзі, родичі або ділові партнери, задумайтеся про тематичний подарунок. Fama підібрав кілька варіантів влучних презентів для любителів старовинної гри.

Шахи на подарунок

Що ж ще стане найкращим подарунком для гравця, як не набір для шахів? Набір «Балет» від KADUN присвячений витонченості академічного танцю. Шахові фігури виготовлені з колхідського самшиту, так званого «залізного дерева». Білі клітини виготовлені з клена, чорні – з дерева породи венге, а корпус виробу – з деревини ясена.

Також хорошим подарунком стане дорожній набір шахів, який дозволить гравцеві насолоджуватися своїм хобі у будь-якому місці. Мініатюрний набір «Шоу мавп» від Karpovchess поміщається в шкаралупу кокоса.

Сюжетом для створення цих фігур стало шоу мавп з острова Самуї: фермери навчили тварин діставати горіхи з дуже високих пальм і приносити їх своїм господарям. Кожна фігурка тримає в лапах кокос. Білі фігури виконані з бивня мамонта, а чорні – з тонованої кістки.

Ще один чудовий подарук для гросмейстерів - ексклюзивна книга "Шахи", яка розповідає про основні аспекти розвитку цієї гри. Такий подапунок буде цікавий не тільки професіоналові, але і новачкові.

Складно уявити солідну шахову партію без одного важливого атрибута - шахового годинника.

Шахові годинники від KADUN дозволили йому зануритися в шахову партію і відчути себе справжнім гросмейстером. Так що все, що вам залишилося – купити набір шахів в онлайн-магазині Fama.

 
4.2