Гетьманська булава – подарунок з характером


Булава як холодна зброя набула широкого поширення в ХІІІ-ХVІІ століттях. Поступово вона втратила своє бойове значення і стала символом влади воєначальника. Протягом багатьох років, аж до ХІХ століття, булава служила символом влади українських і польських гетьманів та турецьких пашів. Сьогодні ж булава – це офіційний символ президентської влади в Україні.

Це гідна відповідь на запитання: що подарувати чоловікові, як для начальника, так і для коханої людини. До того ж, булава прекрасно підійде в якості презенту для батька, брата, друга та інших чоловіків, які заслуговують на Вашу увагу. Протягом багатьох років булава була (а в Україні і залишається) атрибутом влади. Подарувавши цей сувенір, Ви продемонструєте, що цінуєте авторитет і думку цієї людини. Булава в чоловічих руках – це уособлення впевненості в собі і сили. Такий подарунок найкраще підносити людині з яскраво вираженими лідерськими якостями і організаторськими здібностями.

Булава на подарунок

Крім того, булава – це відмінний сувенір для тих, хто лише поверхнево знайомий з історією та традиціями України. Це предмет, який можна впевнено дарувати гостям нашої країни або закордонним друзям, адже він дозволяє ближче познайомитися з дуже важливою епохою в історії України – добою козацтва. Булава поєднує в собі багато властивостей, характерних українським козакам: тягу до свободи, сильну волю, безстрашність та вірність своєму слову. Саме тому булава – це подарунок з характером.
Крім свого історичного значення, булави мають і художню цінність. Гетьманські булави є своєрідним витвором мистецтва і можуть зайняти гідне місце в історичній колекції, інтер'єрі справжнього чоловіка, в робочому кабінеті ділової людини. Сучасні копії гетьманських булав виготовляються з різних матеріалів: як з дерева, так і з дорогоцінних металів. Різноманітні прикраси – різьблення по дереву, інкрустація дорогоцінним камінням, декорації дорогоцінними металами – надають їм розкішного вигляду. Це вже не просто сувенір, а цінний подарунок, який не соромно презентувати навіть президенту.

4.9