Парасолі Pasotti - ексклюзивність з італійською душею


Історія бренду Pasotti почалася з мрії однієї італійської дівчини, Ернест Пасотті. Для її досягнення майбутня підприємниця переїхала в 50-х роках з тихої Мантуї, маленького містечка біля Верони, в галасливий Мілан. Там Ернеста пропрацювала кілька років на фабриці з виробництва парасольок. Напрацювавши досвід і стартовий капітал, вона повернулася в рідні краї і в 1956 році відкрила маленьку майстерню прямо у себе вдома лише з 5 працівниками.

Як і будь-якому стартапу, компанії на початку шляху довелося мобілізувати всі свої ресурси, щоб триматися на плаву. Так, чоловік Ернести, Вітторіо Джакоміні, став менеджером зі збуту, а доставкою займалася сама Ернеста - на своєму велосипеді. Завдяки працьовитості і терпінню власників і робітників майстерня розширювалася і розширювалася, та перетворилася в невелику компанію. За 10 років в Pasotti працювало вже 25 співробітників. А ще через 10 років колишня маленька майстерня перетворилася в найбільшу на той час компанію з виробництва парасольок в Європі з персоналом в 100 чоловік.

Успішний розвиток компанії опинився під загрозою в 90-і роки з появою на ринку не таких якісних, але більш дешевих китайських парасольок. Виходом із ситуації стало скорочення виробництва і фокус бренду на створення унікальних парасольок преміум-класу, кожна з яких була б зроблена вручну. Саме це далекоглядне рішення врятувало компанію, яка змогла зайняти свою нішу серед інших виробників парасольок.

Парасолі Pasotti на подарунок

Наразі колектив італійської майстерні Pasotti складається з 25 осіб і виробляє 40 тисяч парасольок на рік. Продукцію цього бренду можна знайти в бутиках 75 країн Азії, Європи і Північної Америки. На компанію працює вже третє покоління родини. Це Ніколя і Андреа Беготті, які допомагають Pasotti йти в ногу з часом, зокрема активно розвиваючи інтернет-маркетинг. Так що умови ринку змінюються, але Pasotti залишається сімейним підприємством.

Від історії бренду перейдемо до його продукції. А це в першу чергу парасолі. Вони втілюють прекрасний приклад італійського стилю життя «Dolce vita». Якщо ти можеш порадувати себе красивою і при цьому практичною річчю, зробити собі не просто подарунок, а подарунок преміум-класу, то чому б і ні? Так як кожна парасолька Pasotti зроблена вручну і випущена в обмеженій кількості, то його власник може відчути себе володарем досить ексклюзивного аксесуару.

Кожне з цих маленьких творів мистецтва зроблено зі стовідсоткового поліестеру, який в разі забруднення легко відмити за допомогою невеликої кількості води з милом. Проте тканина, яка використовується у виробництві, настільки м'яка, що її навіть можна сплутати з шовком. Ручки парасольок зроблені з цінних порід дерева, наприклад, пекану, ясеня і каштану.

Оригінальність парасольок Pasotti не тільки в дорогому і якісному матеріалі, але і в декорі, унікальному для кожної моделі парасольки. Ручки парасольок можуть бути прикрашені фігурками лева, пантери, кобри і навіть тарантула, які виконані з міді, срібла. Також деякі моделі Pasotti декоровані знаменитими стразами і кристалами компанії Сваровські, зокрема прямо на куполі парасольки, а також різними напівкоштовними каменями. Для любителів більш класичних аксесуарів є парасолі з ручками, обтягнутими шкірою.

Але парасолі Pasotti - це не тільки про красу, це також про практичність. Для початку, в наших широтах дощі - не рідкісне явище, тому такий подарунок точно не буде просто збирати пил на полиці. Та навіть більше, якщо взяти парасольку Pasotti в руку, то може здатися, що вони важче звичайних моделей. Але це свідомий вибір бренду. Італійські майстри спеціально розробили більш потужну конструкцію, щоб при сильному пориві вітру парасолі не складалися і не ламалися. Звичайно, дешевше було б зробити парасольки з більш легких матеріалів, але тоді б вони не славилися своєю довговічністю. Тому ви можете бути впевненими, що парасолька від Pasotti витримає практично будь-який вітер, крім хіба що урагану. Але ви ж не будете прогулюватися вулицею в ураган?

Асортимент італійської компанії не обмежується одними парасолями. Крім них компанія Pasotti займається виробництвом і реалізацією тростин і ложок для взуття. Тростини виконують переважно декоративну функцію, доповнюючи образ свого власника. Вони зроблені з цінних порід дерева. Металеві рукоятки, як правило, виконані у вигляді якоїсь фігури, наприклад, пантери або лева. Деякі тростини прикрашені кристалами Сваровські. Таке різномаїття моделей полегшує вибір: кожен зможе знайти щось для себе.

Подарункові парасолі Pasotti

Що може бути більш буденним і приземленим за ложку для взуття? Але і тут Pasotti змогли перевершити самих себе. Тому що кожна з моделей - справжній шедевр, який не тільки виконує безпосередню функцію, а й служить прикрасою інтер'єру. Вони зроблені з дерева, а їх рукоятки - з різних видів металу. Рукоятки часто увінчані фігурою тварини. Як і в іншій продукції італійського бренду у взуттєвих ложок багато моделей на будь-який смак.

Як з гордістю про це говорять самі власники бренду Pasotti - їх продукція на сто відсотків зроблена вручну в Італії. Якщо вам набридла одноманітна продукція з конвеєра, то зверніть увагу на те, що робить ця невелика компанія з багаторічною історією. Тому що вони покладаються не на швидкість виробництва і, отже, низькі ціни і погану якість, а на сімейну спадкоємність традицій і любов до своєї справи.
І наостанок декілька порад, як відрізнити оригінальну парасольку Pasotti від підробок. Придбавши парасольку, ви отримаєте в комплекті кільце для скріплення парасольки в складеному вигляді. Переконайтеся, що на ньому нанесене унікальне гравювання компанії Pasotti. Ще одна ознака оригінальної парасольки Pasotti - тканина купола складається з двох шарів. Але щоб точно придбати саме італійський оригінал, а не підробку, найкраще зв'язатися з офіційним дистриб'ютором продукції Pasotti, таким як онлайн-магазин подарунків Fama.