Вінілові музичні програвачі


Музика завжди була дуже важливою частиною людського життя. Проте вона не завжди була так доступна, як зараз, коли ми можемо слухати пісні з будь-якого смартфона, включити музичний канал на телевізорі або ютуб на комп'ютері. Перший крок до музичного різноманіття стався в 1877 році, коли видатний винахідник Томас Едісон представив шановній публіці фонограф. Це була перша в історії людства машина для запису і відтворення музичних творів. Її поліпшені версії -  грамофон і патефон - ми і представляємо вашій увазі в цій статті.
Грамофон і патефон були поступово витіснені електрофонами, а їх всіх разом з вініловими платівками повільно, але впевнено витіснили магнітофони з касетами і, головне, компакт-дисками. Проте ринок вінілових музичних програвачів не зник з лиця землі. Весь час залишався відсоток людей, які не йшли на поводу моди на нові засоби звукозапису і залишалися вірними старим добрим платівка. І останнім часом кількість таких людей тільки зростає.
У кожного свої причини любити слухати музику, записану на вінілових платівках. Для когось це спогади про молодість, ностальгія в чистому вигляді за часами, коли один вініловий програвач на весь район ставили на вікно і танцювали всім двором. Хтось звик слухати старі записи "Beatles" і Володимира Висоцького так, як вони були записані від початку, і не уявляє собі прослуховування музики без характерного шипіння на фоні. А для когось прослуховування музики є цілим ритуалом з неминучим і дуже важливим доглядом за платівками і самим програвачем, де тактильні відчуття не менш важливі, ніж безпосередньо сама музика, тому навіть останні альбоми сучасних виконавців така людина купує в вініловому форматі.

Вінілові програвачі на подарунок

У нашому інтернет-магазині Fama ви знайдете багатий вибір вінілових музичних програвачів і платівок до них. Компаній, які займаються виробництвом грамофонів і патефонів в світі не так багато. Одна з них, Daklin Group - це бренд з більш ніж 20-річним досвідом у цій сфері. Вони унікальним чином поєднують новітні технології з ретро-дизайном. Їх грамофони могли стояти в будинках першої половини ХХ століття і нічим не виділятися в навколишнім оточенні. Одночасно з цим вони, крім відтворення вінілових платівок, можуть програвати радіо, музику з флешки або диска, підтримують Bluetooth-з'єднання, до них можна підключати колонки і різні пристрої через USB-дроту.
Наступний за рахунком, але не значенням представлений у нас бренд - американська компанія Crosley. Вони назвалися на честь Пауела Крослі-молодшого, який в 20 роках ХХ століття активно просував ідею, що радіо потрібно не тільки для військових чи економічних потреб, а й для прослуховування музики і різних передач. На ті часи це було нечувано і на нього дивилися як на божевільного. Так само дивилися і на компанію Crosley, коли в 1992 році вони затіяли випуск вінілових музичних програвачів. І це в рік, коли вже щосили царювали CD! Крім стаціонарних вінілових програвачів, Crosley виробляють патефони, які ви можете закрити як валізку і подорожувати з нею хоч на край світу. Їхня продукція теж з Bluetooth, можливістю підключати колонки та іншими досягненнями сучасної науки. Також ви зможете перемикатися між трьома швидкостями відтворення вінілової платівки.
Але одні тільки музичні вінілові програвачі не допоможуть вам зануритися в світ музики. Так що на нашому сайті Fama ви зможете купити вінілові платівки самих різних музикантів і артистів. Радянська естрада, класична музика, легендарні джазмени, Преслі і Висоцький, Олександр Сєров і Modern Talking - це тільки верхівка того музичного айсберга, який допоможе вам потонути в атмосфері тих епох.
Нарешті, кілька порад для догляду за вініловими програвачами і платівками:
1. беріть платівку тільки за краї та етикетку, і зберігайте вертикально;
2. бережіть платівку від вологи, сонця і тепла;
3. платівку і програвач найкраще протирати спеціально створеними для цього засобами.
Не важливо з якою метою ви хочете купити вініловий музичний програвач - ностальгія, автентичний звук або додаткові відчуття. Головне, що все, що вам потрібно, ви знайдете на нашому сайті. У нас представлений багатий вибір грамофонів, патефонів найрізноманітніших конструкцій та кольорів і вінілових платівок кращих музикантів.