Вічні олівці від італійського бренду Pininfarina


Pininfarina - від створення автомобілів для Ferrari до вічних олівців

Італійський бренд Pininfarina найбільше відомий своїми досягненнями у сфері дизайну автомобілів. Вони співпрацювали з величезною кількістю найрізноманітніших легендарних автобрендів: від Fiat до Mitsubishi, від Citroen до Opel, від Alfa Romeo до Jaguar. І це тільки деякі назви, які для фаната автомобілів звучать наче імена святих для православної людини.

Элитный подарок: книгаАле найбільше Pininfarina прославився своєю колаборацією з Ferrari, настільки тривалою, що він не взяв участь в створенні тільки двох моделей автогіганта. А їхня співпраця триває аж з 1951 року, коли засновники обох брендів, Баттіста Фаріна (про якого трохи пізніше) та Енцо Феррарі зустрілися на нейтральній території, так як ніхто з них не хотів приходити до іншого в офіс.

«Батько» Pininfarina, Баттіста Фаріна, народився у великій родині, де був передостанньою, десятою дитиною. Саме тому, а також через свій  маленький  півтораметровий зріст він отримав прізвисько «Пінін», що в перекладі з італійської означає «молодший братик». Саме так вийшла назва бренду, шляхом з'єднання прізвиська та прізвища його засновника. Компанія з часом стала настільки відомою, що в 1961 році Баттіста поміняв своє прізвище на Пінінфаріна.

Элитный подарок: книгаУ 18 років майбутній творець Pininfarina став працювати в кузовобудівній майстерні свого брата Джованні, де набирався досвіду до 1928 року. Через два роки він заснував свою компанію в невеликому містечку Камб'яно, що в П'ємонті недалеко від Турина. Під час роботи на брата Баттіста встиг з'їздити у Детройт, щоб повчитися у Генрі Форда. Його талант так сподобався легендарному американському підприємцю, що той запропонував Фаріні залишитися, але він вирішив повернутися на Батьківщину. Однак це все одно не завадило італійцеві стати через деякий час почесним жителем Детройта.

Бренд Pininfarina згодом перетворився у велику корпорацію, що займається далеко не тільки автомобільним дизайном. Часто їх залучали до участі в різних проектах, які пов'язані з машинами. Наприклад, вони були відповідальними за дизайн факела для Олімпіади 2006 року, яка відбулася в сусідньому Турині. Інші випадки, коли дизайнери Pininfarina бралися за сторонні від автомобілів сфери - це робота над однією з моделей годинника для японського бренду Casio і допомога в створенні лінійки кухонної техніки для словенського Gorenje.

Элитный подарок: книгаАле Pininfarina займається неавтомобільними проектами не тільки як підрядник. У них є кілька готелів, підрозділ, який займається вином, вони брали участь у створенні моделей громадського транспорту і навіть кораблів. Але один з найуспішніших для Pininfarina і при цьому непов'язаних з автомобілями напрямків - це письмові аксесуари. Він вийшов настільки успішним, що італійський бренд для його розвитку створив цілий підрозділ Pininfarina Segno. Для цього він об'єднався з Napkin, компанією, яка відновила секрет вічних олівців.

Вічні олівці

Элитный подарок: книгаPininfarina Segno крім вічних олівців займається сумками, аксесуарами для робочого столу, ручками і багато чим ще. Але саме перші - це головна гордість підрозділу. Створенням, і успішним, вічних олівців займалися великі італійці епохи Відродження на чолі з Леонардо да Вінчі. Але через те, що написане такими олівцями не можна було видалити, їхня популярність і, відповідно, виробництво поступово згасали, поки секрет їхнього виготовлення не виявився втрачений.

І тільки в наші дні італійський бренд Napkin, закликавши на допомогу кількох вчених, зміг розгадати таємницю письмових аксесуарів і відновити їх випуск. Для цього вони звернулися до Pininfarina і разом стали робити ці чудові вічні олівці, які ви знайдете в онлайн-магазині Fama. Принцип роботи вічних олівців виявився досить простий, але геніальний. Їх стрижень зроблений з такого сплаву, який окислюється і залишає слід на папері при письмі. В результаті не потрібно ні чорнил, ні графіту, щоб зробити видимим те, що ви пишете, а значить, і нічому з часом закінчуватися.

Хоча італійський бренд Pininfarina більше відомий своєю співпрацею зі знаменитими автомобільними гігантами, вони розширили свої межі на безліч сфер. І одна з таких областей, і причому досить успішних, це виробництво вічних олівців. Завдяки геніальному винаходу вони можуть писати і не закінчуватися. Через це, а також через різноманіття моделей олівців, серед яких ви можете вибирати в інтернет-магазині Fama, вони будуть прекрасним та дорогим подарунком для керівника, ваших друзів, партнерів по бізнесу і начальників.