Past Indicator - лампові годинники ручної роботи


Мода на вінтаж міцно захопила світові тренди. Музика і кіно в стилі 80-х, спорт-шик 90-х в одязі, плівкові фотоапарати і вінілові платівки - наче час пішов назад! Молодий бренд Past Indicator осідлав цю ретро-хвилю випуском лімітованих серій лампових годинників. Вони являють собою ряд неонових лампочок, посаджених в дерев'яний корпус. Кожен з цих годинників виробляється вручну 6 майстрами. Один з них займається виключно корпусами, інші шукають і перебирають лампи на різного роду виробництвах, заводах і лабораторіях, модернізують їх і займаються іншими роботами, пов'язаними з виробництвом цих годинників.

Пік використання неонових ламп припав на 50-70-ті роки, коли вони були практично в кожній квартирі і працювали в багатьох електронних обчислювальних і вимірювальних приладах на кшталт калькуляторів. Потім здавалося, що світлодіоди і рідкокристалічні дисплеї відправили неонові лампи на вічну пенсію, але в нинішній час мода на них повертається.

Перше, що кидається в очі при погляді на цей годинник, це його дизайн. Неонові лампи, які не збирають вже з 1993 року, корпуси годинників з цінних порід дерева, бетону, мармуру або шкіри, зовнішній вигляд, натхненний різноманітними космічними подвигами СРСР - все це сильно виділяє ці годинники з ряду собі подібних. Завдяки своєму дизайну ці лампові твори мистецтва легко і невимушено впишуться в інтер'єр у стилі лофт або хай-тек.

Ці лампові годинники відрізняються не тільки своїм незвичайним ретро-дизайном і використанням начебто застарілих технологій. Завдяки останнім цей годинник прослужить вам до 30 років. Причина такої довговічності в тому, що всередині ламп знаходиться не нитка розжарення, як в звичайних лампочках, а неон. Відповідно, при використанні годинників горить цей газ, який не дає стільки тепла як нитка розжарення, і скло лампи не перегрівається. Отже, вона в неонових годинниках зношується набагато-набагато повільніше.

Ламповые часы Past Indicator на подарок

Крім приголомшливої витривалості ці години мають наступні характеристики:
- дата відображається в європейському чи американському форматі в 24- або 12-годинний режим відображення часу;
- 2 будильника;
- 2 режими зміни цифр (звичайний і з накладенням цифр);
- сплячий режим для економії ресурсу ламп;
- можливість корекції часу;
- світлодіодне підсвічування (можна відключити, за замовчуванням синє);
- яскравість ламп регулюється;
- пробіг цифр від 0 до 9 кожні 10 хвилин для продовження життя ламп;
- можливість заміни ламп без пайки;
- збереження ходу часу при вимкненому живленні;
- блок живлення 12V в комплекті;
- розмір: 200 на 80 мм і близько 80 мм у висоту.

Ще один важливий практичний момент користування ламповими годинами - вони працюють завдяки живленню від розетки. При цьому споживання дуже скромне, навіть менше, ніж у поставленого на зарядку смартфона.

Гарантія на базову модель лампових годинників - 2 роки, а преміум-класу - цілих 5 років! Якщо протягом цього терміну у вас вийшли з ладу якісь лампи, компанія змінить їх безкоштовно.
Якщо вам сподобалися ці незвичайні годинникові механізми з неповторним дизайном і унікальними властивостями, то ви можете замовити їх на сайті Fama. В Україні ці елітні годинники ви можете придбати лише у нас!