Парасолі на Подарунок: Чоловічі, Жіночі та Дитячі


Парасолі на Подарунок: Чоловічі, Жіночі та Дитячі

Складно уявити наше сучасне досить комфортне життя без багатьох практичних дрібниць. Хоча ми звикли жалітися на дивні часи, проблеми, кризи, насправді, ми сьогодні живемо набагато безпечніше і облаштованіше за всі попередні покоління. Якісь речі на кшталт смартфонів цілком сучасний винахід, хоча він й еволюціонував з раритетного телефона з дисковим набором. Інші виглядають супертехнологічно, але мають тисячолітню історію.  

Саме таким предметом є парасоля, яка очікувано чи несподівано має понад 4000 років історії. Як ми отримали цей чудовий аксесуар та чому це прекрасний подарунок за деяких умов, обговоримо в цій статті. 

Парасолі на подарунок

Парасолька «Warthog Tusk» від Pasotti Українське слово «парасоля» походить з аналогічного французького слова, яке означає «захист від сонця». А от англійське слово “umbrella” походить від схожого італійського “ombrella”, а воно в свою чергу від латинського “umbra” – тінь. Ось так от неочікувано розпочинаємо прослідковувати історію найбільш дощового аксесуару з парасоль від сонця. 

Древні єгиптяни та вавилоняни виготовляли парасолі з пальмового листя, щоб захищатися від сонця. Судячи з барельєфів, що збереглися, мати тінь від пекучих променів було привілеєм, доступним знаті та заможним особам. Адже парасолю носили слуги, слідкуючи, щоб кут нахилу забезпечував вдалий захист. Це підтверджує і перський аналог нашого аксесуару, який виглядає як власне ціла переносна карета, де тінь забезпечується куполом пагоди із додатковим захистом з тонкої штори. 

В давніх Греції та Римі парасолі були виключно жіночим атрибутом, і носили їх над заможними патриціями рабині. Ними також захищалися здебільшого від сонця, та історики знайшли свідчення того, що папір парасоль змащували олією для захисту від дощу. Ідея креативна і продуктивна, та навряд така парасоля мала довгий строк служби. 

Розкішна жіноча парасолька-тростина «Bee» від Pasotti Чомусь в Середньовіччі про парасолі майже забули. Можливо вони були не в моді, коли більшість верхнього одягу мала вигляд мантій чи плащів із глибоким капюшоном, що захищав від дощу. Але не в Азії, де парасолі використовували постійно в колах знаті. Саме звідти в Європу повернулася мода на цей аксесуар, ще й з новими дизайнами. В той час парасолі виготовляли з прутиків дерева або китового вуса, із полотном в якості купола. 

Дивовижно, та сучасний механізм складаної парасолі майже не відрізняється від першого його винаходу на початку 18 століття французьким купцем. Саме тоді в моду увійшло використання цього аксесуару саме від дощу. Незважаючи на зручність, в Британії парасолі залишалися виключно жіночим аксесуаром. Так продовжувалося доти, доки Джонас Хенвей, тодішній лондонський трендсеттер, не почав всюди ходити з парасолею-тростиною. Так власне парасоля стала універсальним і потрібним аксесуаром. Дійсно, кому ж захочеться гордо мокнути під дощем. 

Наступні роки були досить позитивними для парасоль, які отримали міцну та легку конструкцію з алюмінію на початку 19 століття. А потім і революційний телескопічний механізм складання, що дозволяв складати парасолю в кишеню. 20 століття загалом відмітилося прогресом в частині покращення купола парасолі, який тепер виготовляють з нейлону, який швидко висихає. Насправді, вже можна знайти екземпляри із набагато сучасніших матеріалів, але їхні головні властивості загалом такі ж – краще відштовхувати воду, швидше сохнути, мало важити.

Парасоля в подарунок: як обрати?

Парасолька «Scorpion» від Pasotti З одного боку може здаватися, що такий потрібний предмет, як парасоля, обов’язково є в усіх, тому немає сенсу дарувати його. Та все не так просто. 

Перш за все, захист від дощу – важлива функція, та парасоля – аксесуар. А їх може бути безліч. Колір, тип механізму, декор ручки, матеріал – все це характерні риси важливого елементу гардероба. Тому парасоль, як і взуття чи сумок, багато не буває. 

Більше того, парасолі бувають дуже-дуже різні. Ви можете подарувати захисника від злив, а можете – парасолю для пляжу. Можете сфокусуватися на технічних характеристиках або ж на віртуозному декорі.  

Далі – сумний, але чесний аргумент. Навіть найкращі і найміцніші парасолі можуть зламатися. Особливо після маленького торнадо. А ще їх гублять в таксі, в гостях, випадково хтось забирає в ресторані. Шкода втрачати улюблений аксесуар, та втрату залагодить думка про достойну заміну, подаровану добрим другом. 

Тож як обрати парасолю в подарунок? Вибір буде вдалим і виваженим, якщо ви врахуєте такі моменти: 

Підставка для парасольок "Modest Luxury" від Elleffe Design Модель. Парасоля- тростина чи складаний компактний варіант. Тут вагому роль відіграватиме наявність чи відсутність власного авто для пересування під час негоди. 

Стиль. Лаконічна однотонна класика чи яскравий самостійний аксесуар. Прості лінії, надійні матеріали закриють основні задачі, та можливо ваша душа лежить до парасоль з тропічною квіткою на куполі та головою фламінго на ручці з кристалів Сваровскі?  Купити парасольку Pasotti, наприклад,  може бути доволі складно, та довіртеся інтуїції або просто запитайте в дами про її побажання.  

Колір. Замість нейтрального нудного відтінку, краще згадати улюблені кольорові поєднання людини, для якої ви підбираєте аксесуар, та віддати перевагу компліментарному відтінку. Або взагалі вручити прозору парасолю на подарунок, яка виглядатиме футуристично і креативно.

Особливі задачі. Така штука, як дитяча парасоля повинна бути водночас легкою і компактною, щоб вміщатися в дитячу ручку та маленький рюкзак; яскравою та цікавою, щоб дитина погодилася її носити; напевно не надто дорогою, враховуючи надвисокі шанси, що дитина її загубить. 

Як і з усіма іншими подарунками враховуйте індивідуальність та темперамент людини, яка буде користуватися цією парасолькою. Не варто обтяжувати людину, яка любить швидкість і вільні руки, двометровою тростиною. Або ж купувати парасолю пляжну другу, якому не бачити морського відпочинку найближчі роки (хіба що як жарт). Та ми впевнені, що ви достатньо добре знаєте ваших близьких для вибору вірного напрямку, а з конкретними моделями на будь-який смак та бюджет допоможе онлайн-магазин елітних подарунків Fama. 


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.9