Вініловий програвач Crosley


Вініловий програвач Crosley

Портативний програвач вінілових платівок “Crosley Discovery” з функцією Bluetooth OutУ Сполучених Штатах Америки вистачає брендів та їх творців, чиї історії сповнені драматичних поворотів, трагічних втрат та тріумфальних повернень. Загалом все як у голлівудських фільмах. Втім, деякі з таких людей та компаній ставали об'єктами творчої реалізації діячів кіно: досить згадати фільми про Стіва Джобса та номіновану на Оскар «Соціальну мережу». Історія Crosley теж гідна потрапити до об'єктивів камер. І йдеться тут як про бренд, так і про його творця, чиє прізвище стало ім'ям компанії.

Історія бренду Crosley

Пауелл Крослі-молодший був фігурою едісонівського масштабу. Все, за що б він не брався, виходило добре, приносило своєму творцю успіх та гроші. Останнє – за допомогою його брата Льюїса, котрий мав добрі бізнес-задатки. Спочатку вони розпочали завоювання Америки через автомобільну сферу. Спершу були різні автомобільні аксесуари, які Пауелл створював, а Льюїс продавав. Згодом брати виросли до того, що заснували свій автоконцерн, якому також надали своє прізвище як ім'я автобренду. Машини Crosley були невеликими автомобілями, доступними для широкої аудиторії. Успіхи та інноваційні винаходи Пауелла не залишилися непоміченими через рік. У 2010 році його внесли до американської Автомобільної зали слави.

Портативний програвач "Anthology" (Light Tan) від Crosley з функцією Bluetooth Out Ще до побудови автоімперії брати Крослі завоювали ринок радіо. Вони почали з тієї тактики, що згодом принесла успіх у продажу автомобілів. На той час, 20-ті роки XX століття, радіоприймачі коштували дорого, до 100 доларів. А компанія примудрилася створити модель Crosley Pup, яка коштувала менше 10 доларів. Акцент на мас-маркет із збереженням якості продукції дозволили бренду стати найбільшим виробником радіо свого часу. Логічним продовженням став запуск власної радіостанції. Вона відома насамперед тим, що була серед станцій, на яких почав мовити знаменитий «Голос Америки». Загалом, абсолютно логічно, що Пауелл Крослі ще раз потрапив до зали слави – цього разу Радіо, у 2013 році.

Коло інтересів нашого героя було так само безмірне, як і його талант. Він випускав літаки під маркою Crosley Aircraft Company, виробляв рефрижератори (зокрема, саме Пауелл придумав полиці для їхніх дверей), володів власною бейсбольною командою "CincinnatВінілова музична система "Switch II" від Crosleyi Reds", ігри якої транслював по своєму радіо. У цьому Крослі також виступив як першопрохідник. Була в біографії великого винахідника і робота на армію, серед розробок для якої виділяється (звісно ж) радіопідривник. Ця штука дозволяла підривати снаряд на замовлення у разі промаху по меті, щоб завдати хоч якоїсь шкоди. Забавно при цьому, що Пауелл не мав потрібного доступу до армійських розробок, і він не знав, що його компанія стала лідером у США з виробництва радіопідривників, які випускалися на його власному заводі.

У 1945 році бренд Crosley був проданий авіакомпанії Avco, яка, мабуть, у цей час була в пошуку інвестиційних можливостей. З новим власником Crosley стали випускати телевізори, але через неприбутковість були закриті в 1956 році, тоді як Пауелл Крослі помер через 5 років. Тут би бренду і залишитися в історії, але близько 30 років тому з'явилися люди, які вдихнули в нього нове життя. Засобом порятунку для бренду стала переорієнтація на виробництво та продаж вінілових програвачів Crosley, які одразу отримали позитивні відгуки.

Вінілові програвачі Crosley: моделі

Вініловий музичний автомат "Bright Mood" від Crosley В онлайн-магазині Fama ви можете придбати такі види вінілових програвачів Crosley:

  • музичні автомати, що відтворюють атмосферу епохи, коли такі красені стояли в кожному кафе або барі; ви можете включати підсвічування під ваші улюблені треки і навіть підспівувати їм, коли підключите до автомата мікрофон;
  • Музичні системи є вініловими програвачами з об'ємним звучанням за рахунок колонок;
  • Вінілові програвачі, у тому числі портативні програвачі вінілових пластинок Crosley, з якими пов'язана лише одна проблема - яку з них вибрати. Окремо варто відзначити вінілові програвачі Crosley Cruiser, одну з найпопулярніших лінійок бренду.

Історія Crosley – це історія американського бізнесу XX століття з його злетами та падіннями, геніальними ідеями, що збагачували світ і компанію, яка цю ідею вигадала, та банкрутствами, від чого не застрахований навіть найуспішніший бренд. І як же чудово, що знайшлися люди, які воскресили славне ім'я Crosley і надали йому нового сенсу – виробництво вінілових програвачів, покращених за рахунок сучасних рішень, але зберегли ностальгічний дух часу панування вінілу.


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.9