Збільшувальна Лупа: для Чого Потрібна та Де Купити?


Збільшувальна Лупа: для Чого Потрібна та Де Купити?

Елітний подарунок Хоча перший офіційний телескоп винайшли у 1607 році чи то Іван Ліпперсгей, чи то Захар Янсен, а перший мікроскоп - Антоні ван Левенгук у 1674 році, історія оптики почалася задовго до нашої ери. Лінза Німруда, яку археологи знайшли в руїнах ассирійського міста Кальху (вони ж і перейменували його на честь біблійного великого мисливця Німрода), було створено у 750—710 роках до н. е. Це збільшувальне скло з гірського кришталю було знайдене серед дрібних шматочків, що залишилися від якоїсь дерев'яної речі, тому за однією з версій воно було частиною лупи, яку якийсь аристократ купив, можливо, і для прикраси інтер'єру. Принаймні через стільки часу Лінза Німруда зберегла свої оптичні властивості.

Давньоримські та давньогрецькі джерела також пишуть про лінзи, але їх частіше використовували як запальничку. Втім, одне з цих джерел, знаменитий давньоримський історик Пліній Старший, пише, що імператор Нерон милувався битвами гладіаторів, дивлячись на арену через увігнутий смарагд. А Клавдій Птолемей вже у II столітті нашої ери написав працю з оптики, яка користувалася великою популярністю в Середньовіччі серед європейських та мусульманських вчених.

Навіщо потрібна збільшувальна лупа, і якими бувають лупи?

КЕлітний подарунокомусь це може здатися дивним, але збільшувальна лупа виконує величезну кількість функцій у різних галузях людської життєдіяльності. Бінокулярні лупи можна побачити на головах лікарів та археологів, її використовують для своїх потреб ювеліри та філателісти, зрештою, лупу купують для читання люди з поганим зором. І це деякі сфери, де можна зустрітися з цим предметом.

Залежно від призначення часто лупи й поділяють. Наприклад, текстильні, вимірювальні, кадрові та багато інших. Втім, є й інший, не менш важливий параметр класифікації луп, ступінь збільшення. Адже є велика різниця яку лупу купити: з 10-кратним збільшенням або, приміром, 4-кратним. Також цей аксесуар розрізняють за методом його фіксації: бінокулярні лупи, які кріпляться на голові, ми вже згадували, а ще є настільні лупи та класичні – для тримання їх у руці.

Де купити лупу?

 Збільшувальне скло – це цікава ідея для подарунка, наприклад, якщо ви хочете купити лупу великого діаметра. Але в такому разі встає вибір, де взяти відповідний варіант, щоб не просто збільшував предмети, а й виглядав поважно. Саме в онлайн-магазині елітних подарунків Fama ви знайдете не просто функціональний, а й розкішний аксесуар, який здатний доповнити будь-яку обстановку. Також ви можете бути впевнені, що якщо захочете придбати, наприклад, лупу з 40-кратним збільшенням, ми саме це й отримаєте. Також ви знайдете у нас та інші презенти на кшталт елітних штопорів.

Лупи мало змінилися з часу свого винаходу у давні часи. Хіба що додалися деякі нові можливості на зразок того, що можна купити лупу з підсвічуванням. Проте, можливо, в цьому і криється частина чарівності збільшувального скла. Їх однаково легко можна уявити у палаці французького герцога епохи Людовіка XV, у будинку американського переселенця часу, коли США складалися з 13 штатів, та в руці заможного львів'янина. Це робить лупу однаково оригінальним та універсальним подарунком.


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.7