Тростина для ходьби на подарунок: Стильні моделі для чоловіків і жінок


Тростина для ходьби на подарунок: Стильні моделі для чоловіків і жінок

Тростина для ходіння як подарунок: стильні моделі для чоловіків та жінок

Тростина з мавпоюВочевидь, ідея спиратися на палицю з дерева, щоб полегшити собі шлях, не могла не прийти в голову ще першим прямоходячим людям. А от зробити такий предмет красивим, елегантним та, навіть, символом королівської чи церковної влади – це вже набагато складніша концепція. Тим не менш змінити гілку дерева на майстерно вирізьблену і прикрашену коштовним камінням палицю придумали ще в Древньому Єгипті.

Від посохів до скіпетрів, від підтримки старців до родзинки модних денді – тростини пройшли довгий шлях змін. І, особисто нам, дуже прикро, що сьогодні цей аксесуар не має тієї ж популярності, що й інші стильні дрібниці. Можливо наші скромні зусилля в цій статті допоможуть вам зацікавитися тростинами для ходіння.

Аксесуар імператорів та джентльменів

Своїм посохом Мойсей розводив води моря, а жезл Мерліна точно зустріните на ілюстраціях чи в комп’ютерних іграх. Складно уявити і пастухів без довгої палиці, що допомагала зганяти вівець, або ж подорожніх в довгій дорозі без тростини для полегшення ходіння та захисту. Всі ці та багато інших варіацій простої гіляки з дерева міцно закріпилися у вжитку по всьому світі, а вже із широких мас перекочували в символи влади та елітарності.

Тростина "Вікінг"Разом з підйомом кастовою драбиною зростала і вишуканість оздоблення тростин. В Англії археологи знайшли багато екземплярів з 15 століття із ретельно вирізьбленими зображеннями важливих історичних подій. А тростиною для ходіння як аксесуаром стали вважати не будь-яку палицю, а ті предмети, що були виконані із екзотичного імпортованого дерева.

Взагалі британці надзвичайно серйозно сприймали ідею тростини як ознаки класу і статусу. Вже на початку 18 століття джентльмени, які користувалися цим аксесуаром, мали слідувати суворим правилам етикету, і навіть отримати спеціальну «ліцензію» на носіння тростини. Так тогочасним денді заборонялося носити палицю під пахвою, розмахувати нею в повітрі, та спиратися, стоячи на місці.

Не можна пропустити такий важливий потенціал тростин для приховання різноманітних предметів! Коли етикет перестав вимагати від чоловіків носіння меча як частини костюму, його місце зайняли елегантніші палиці. Але звичка носити зброю нікуди не поділася – тож багато тростин мали клинок всередині. Та тростини з секретом не обмежувалися гострими лезами – в деяких ховали отруту та навіть мушкети.

Секретні документи, коштовності, алкоголь під час «сухого закону» - все це вміщалося в зручну циліндричну форму тростини, яку достатньо було розкрутити чи зняти навершя, щоб дістатися до сховку. А просто для зручності і в данину моді тростини для жінок використовувалися для зберігання парфумів.

Нове життя тростин

Трость из рога лосяБезперечно, доступ до модних аксесуарів значно полегшила індустріалізація виробництва, але найкращі майстерні продовжують ручне ексклюзивне виробництво і до сьогодні. З іншого ж боку, масовість виробництва сприяла пристосуванню тростин до ролі медичних аксесуарів – люди після травм чи із настанням певного віку стали використовувати палиці як суттєву допомогу при ходінні. Так само урізноманітнилися і форми цих приладів – телескопічні  або складані тростини стали зручними варіантами допомоги для тих, хто її потребує. На жаль, виробники медичних товарів рідко надихалися дизайном елегантних тростин англійських джентльменів.

Та сьогодні кожен може обрати і якісну, і елегантну тростину для будь-якої потреби. Залишається лише розібратися як правильно підібрати тростину для ходіння.  Найважливішим в цьому буде визначити необхідну довжину тростини. Для цього станьте рівно у взутті, що ви найчастіше носитимете, опустіть руки вздовж тіла із природнім невеликим згином в лікті. Виміряйте самі або із чиєюсь допомогою відстань від підлоги до початку зап’ястка – це і буде оптимальна довжина палиці. Варто звертати увагу і на обмеження ваги для тростин, які не призначені для спирання повною вагою тіла – в таких випадках краще обирати посилені моделі.

В онлайн-магазині елітних подарунків Fama ви можете придбати стильні тростини для ходіння на подарунок різних типів відповідно до ваших потреб. З широкого асортименту моделей ви можете обрати ту, що пасуватиме до вашого гардеробу та стилю життя. Та навіть зможете реалізувати романтичну мрію -купити тростину для ходіння з клинком, щоб відчути себе таємним агентом на королівській службі.


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

0.0