Традиція, відображена в століттях - ікона


Подарунок: ікона

Людині, яка бажає подарувати близькому, родичу, другу, товаришу по службі до якої-небудь події подарунок, властиве прагнення зробити цей дар особливо пам'ятним, ексклюзивним і, звичайно ж, корисним. Повною мірою допоможуть реалізувати цей задум подарункові ікони, придбані в спеціалізованому магазині. Будучи особливим релігійним предметом, наповненим глибоким сакральним змістом, ікона, подана від душі, назавжди стане супутником і помічником в житті і справах того, кому він був подарований.Подарунок: ікона

Традиція, що відображена у століттях

Той, хто думає, що дарувати іконописні образи стало популярним у нас лише в останні десятиліття, глибоко помиляється. Звичаю дарувати ікони - далеко не одне століття. І в Київській Русі вони вперше з'явилися, відразу ж після її хрещення, саме, як дари. Так, Мстислава Великого в період його князювання в Києві Константинопольським патріархом Лукою була подарована особливо шанована у нас Володимирська ікона Богоматері.

А чудотворну ікону Козельщинської Божої Матері, що нині зберігається в монастирі на Полтавщині, свого часу (17 століття) подарували дружині Сіромахи, запорізького військового писаря, соратника легендарного гетьмана Полуботка.

Коли і кому прийнято дарувати?

Подарунок: іконаОскільки ікона на подарунок за своєю духовною значимістю перевершує будь-який інший дар, приводом для її вручення варто вибирати якусь знаменну подію. Це може бути і церковне свято з числа дванадесятих, день хрещення немовляти, вінчання. Останнім часом такою подією небезпідставно стали вважати і дні народження, тезоіменитства, ювілеї.

Однак, слід враховувати, що такий подарунок буде доречний не будь-якій людині, а тільки православному християнинові. Адже, вручення православного святого образу в дар, наприклад, буддисти, мусульманину, синтоїстів і т.д. може здатися дивним, якщо, навіть, чи не образливим. Можливо, варто утриматися дарувати ікону і атеїсти. Тому при виборі подарунка бажано переконатися в релігійній приналежності людини, якій він призначений.

Пропоновані магазином Fama Presents ексклюзивні ікони можуть бути:

- іменними (вони даруються і дорослим, і дітям);
- покровителя професії (вони займуть гідне місце в кабінеті / офісі, їх можна взяти в дорогу); -
сімейними;
- вінчальні;
- мірними (дарується дитині при його хрещенні).
Також тут можна купити образи святих, які допомагають в тих чи інших конкретних ситуаціях. Так, довго хворіє людині доречно подарувати ікону св. Пантелеймона, а бездітної сім'ї, яка прагне ними обзавестися, - св. Матрони.

Чому варто віддати перевагу Fama Presents?

Київ - далеко не єдине місто в Україні, де роблять своїм близьким, родичам, друзям, бізнес-партнерам, високим посадовим особам, священнослужителям дорогі подарунки, вибираючи в їх якості ікони. При цьому не варто здійснювати покупки у випадкових реалізаторів, які наводнили останнім часом ринок неякісною продукцією.

Купуючи ікону для подарунка в інтернет-магазині ікон Fama Presents, клієнт може гарантовано бути впевненим в:

узгодженої з мистецтвознавцями автентичності зображення святого;
її освячення згідно християнським канонам;
адекватності вартості способу його художньої та культурної цінності.
Великий асортимент дозволяє зробити оптимальний вибір з числа широко представлених в каталозі різьблених, старовинних дерев'яних, елітних срібних, інкрустованих і інших ікон.

4.5