Штопори та Відкривалки для Пляшок на Подарунок


Штопори та Відкривалки для Пляшок на Подарунок

Штопори як подарунок 

Штопор «Legacy»Часто найдрібніші побутові речі бувають найнеобхіднішими. Якщо вам колись доводилось відкривати пляшку вина ключами, цвяхами або підручними засобами, ви точно погодитесь із важливістю штопора як маленького, але потрібного аксесуара. 

Ми звикли бачити штопори різних типів і форм, висуваючи до них єдину вимогу – щоб легко і швидко витягали корка з пляшки. Складно уявити чи переймалися цим завданням винахідники перших корків, та воно точно схвилювало перших дегустаторів вина з міцно закупорених пляшок.  

Історія маленького помічника 

До 17 століття винороби затикали пляшки ганчірками, просякнутими олією. Звісно це не надто надійний чи естетичний спосіб зберігання напоїв. Є легенди, що винайшов корок для пляшок монах Дом Періньйон, відомий всім за однойменним дорогим шампанським. Простота виготовлення корків з особливого виду дерева поширила цю практику по всьому світу і змусила багатьох міркувати над зручним способом відкриття закоркованих пляшок. 

Настільний штопорПерші штопори для вина надихалися військовими інструментами, а саме шомполом для очистки стволів рушниці від залишків пороху. А перший запатентований пристрій для відкорковування пляшок був придуманий англійським священником, який додав до «шомпола» або просто металевого гвинта ручку та диск, що обмежував хід штопора в горло пляшки.   

Відтоді сотні ентузіастів намагалися удосконалювати дизайн штопора, судячи з рекордної кількості патентів. Всі ці маленькі видозміни створили чудове різноманіття для колекціонування, а деякі навіть потрапили до музеїв як шедеври предметного дизайну. Та найбільш популярними стали лише декілька моделей, які використовуються повсюди.  

Штопори на будь-який смак і як ними всіма користуватися?

В ресторані чи барі ми звикли бачити штопор офіціанта або сомельє – складаний маленький інструмент, що має важіль для полегшення витягання корку з пляшки. А вдома зазвичай використовуються штопори-метелики, які дозволяють витягувати корок без особливих зусиль. 

Штопор "Все включено"Та ці механічні штопори для вина, хоча і зручні, навряд підійдуть в якості подарунка чи здатні вразити когось через свій скромний вигляд. Але і на цей утилітарний гаджет вплинули мода, тренди та технічний прогрес, тож сьогодні можна купити красивий штопор, що прикрасить будь-який інтер’єр та порадує навіть найбільших фанатів електроніки та різноманітних девайсів. 

Якщо ви часто влаштовуєте вечірки з дегустацією вин та ще й ваша оселя оформлена в класичному або рустикальному стилі, вам варто звернути увагу на штопори з важелями. Такі моделі можна зустріти в традиційних пабах чи старих ресторанах - конструкція штопора закріплена на стіні або пригвинчена до стільниці, а корок витягається завдяки руху ручки важеля. Ці штопори мають дуже колоритний вигляд і чудово впишуться в заміському будинку або поруч із винною шафою. Перевагою цих штопорів є легший хід корка з пляшки з меншими зусиллями та фіксація горличка або всієї пляшки під час відкорковування. 

Штопор настінний від BOJТа є і опції для прихильників хай-тек дизайну, технологій та всього надсучасного. Електричні штопори для вина принесуть у сучасний дім додатковий комфорт і неповторний стиль. Більшість з них виконані у формі акуратного циліндра. Як користуватися таким штопором? Варто лише притиснути гвинт штопора до корка і вкручування почнеться автоматично. Потім достатньо лише натиснути кнопку і корок вийде з пляшки за кілька секунд.  Чудовим бонусом є те, що на підставці-зарядці для електронного штопора майже завжди розміщують додаткові винні аксесуари – ніж для зрізання фольги з корку, воронку для аерації вина, стопор для закриття пляшки після відкорковування. А в онлайн-магазині елітних подарунків Fama ви можете підібрати на подарунок навіть штопори пляшок із сенсорною помпою для пляшки – лише уявіть, ви підносите руку і вино ллється в келих. 

Складно уявити смакування чудового вина без всіх необхідних аксесуарів. Саме ці маленькі дрібниці складаються в красивий ритуал. Штопори завжди були незамінним інструментом від часу їх винаходу, та за століття їхній дизайн пройшов довгий шлях, щоб також прикрашати наші оселі. 


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.6