Скриньки на Подарунок: Як Вибрати та Де Купити?


Скриньки на Подарунок: Як Вибрати та Де Купити?

Логічно припустити, що із появою цінних речей в людства виникла потреба і в їх зберіганні. Ми навряд чи можемо уявити наскільки сильно наші предки дорожили своїми багатствами. Та вочевидь в цьому ми не надто різні, адже за тисячоліття винайшли сотні пристосувань для наших скарбів.   Важкі скрині, глибокі підвали, потаємні сховки, а для дрібніших цінностей – маленькі скриньки та шкатулки. Про останні хочеться поговорити детальніше. 

Можемо побитися об заклад, що і у вас є принаймні одна шкатулка для зберігання важливих речей. Якщо не для прикрас, то для документів, або сентиментальних дрібниць на згадку. В крайньому випадку, ви точно бачили музичні шкатулки, які грають якусь класичну мелодію, як тільки відкриєте кришку. Які б стосунки у вас не були з цим винаходом людства, шкатулки будуть чудовим подарунком для більшості приводів.

Скриньки на подарунок

Старовинна срібна скринька XIX століття Невідомо чи майстрували наші давні предки якісь протокоробочки для красивих камінчиків та ракушок. Та точно з давніх-давен виготовляли скрині – вони виконували і роль меблів, і роль валіз для переїздів, іноді навіть роль ліжка. Зберігати весь свій крам в скринях було звичною справою. 

Та найцінніші речі завжди були невеликого розміру, адже і коштовності, і гроші, і документи цінні скоріше своїм значенням, аніж вагою. І у випадку небезпеки чи коли потрібно було взяти з собою лише найважливіше, великі скрині були зовсім непрактичними. Можливо саме тому в часи Середньовіччя стали виготовляти шкатулки – маленькі копії скринь. Як правило це були шкатулки з дерева для зменшення ваги, оббитого залізом для захисту.  

Трохи згодом зовнішньому вигляду шкатулок почали приділяти більше уваги, адже все частіше знатним дамам обирали в подарунок шкатулку для прикрас. У 16 столітті Генрі Тюдор  роздавав потенційним дамам серця розкішні шкатулки на подарунок  – над ними працювали найкращі майстри, перетворюючи це ремесло на мистецтво. Дерев’яні шкатулки замінилися екземплярами з металу – простого чи дорогоцінного. А королівські дарунки, звісно, ще й були прикрашені дорогоцінними каменями.  

Декоративна скринька У 18 столітті найвищу планку в даруванні шкатулок задав король Луї XVI, який подарував Марії Антуанетті скриньку розміром з середній столик. Ця шкатулка була декорована мармуром, позолотою, діамантами. Так, щоб відповідати королівським коштовностям, що зберігалися всередині. 

Найреволюційніша подія в біографії шкатулок відбулася, коли винахідливі люди спочатку придумали, а потім зменшили до мініатюрних розмірів музичний механізм шарманки. Так, на світ з’явилася музична шкатулка, з якої лунає Місячна соната Бетховена або будь-яка інша популярна мелодія. Пізніше для більшої ефектності до музичного механізму додали фігурку, що обертається доки лунає музика. Як правило це порцелянові фігурки балерин або фей. 

Шкатулка як подарунок 

Ексклюзивна скринька "Кобра" Дарувати не корисні, а естетичні подарунки для душі іноді складно. Адже зовсім не хочеться обрати щось непотрібне, що лише буде збирати пил. Скринька для годинників наприклад може бути саме тим ідеальним варіантом для вас. Ці маленькі, вишукано прикрашені скриньки дарують дівчатам, жінкам і чоловікам, адже їхній стиль і пристосування може бути будь-яким. 

Наприклад, гарною ідеєю подарунку на весілля буде шкатулка для обручок. Таку може дарувати як чоловік своїй нареченій, так і гості, пропонуючи чудовий аксесуар для зберігання символів обітниць молодої пари. Ця традиція також походить з Середньовіччя, коли наречений дарував своїй обраниці шкатулку для прикрас – іноді порожню, з обіцянкою наповнювати її розкішними речами протягом шлюбу, іноді вже наповнену коштовностями в якості посагу. 

Футляр для годинника "Crocco" Що можна покласти в шкатулку в подарунок? Все залежить від ваших можливостей та святкового приводу. Шкатулка для грошей чи шкатулка для косметики говорять самі за себе.  Теж і з прикрасами. Та обрати не тільки скриньку, а ще й і її наповнення може бути занадто складно. Тоді варто задуматися про сертифікат на придбання прикрас чи засобів для макіяжу, який ваша близька людина використає за призначенням і в задоволення. 

В онлайн-магазині елітних подарунків Fama ви знайдете шкатулки всіх можливих форматів – для прикрас, для годинників, дорожні, музичні. Обирайте ту, що найбільше імпонує вам своїм балансом практичності та краси, та даруйте її найдорожчим людям. 


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

0.0