Родовідна Книга Сім'ї: Де придбати?


Родовідна Книга Сім'ї: Де придбати?

Спростити життя своїм нащадкам та вберегти їх від складних пошуків та археологічних розкопок цілком можливо, почавши складати родовідну книгу сім’ї. Так ви зможете зафіксувати історію вашого роду від давніх давен і до сьогодні. Створювати власний родовід з нуля непросто, але тут на допомогу приходять варіанти книг із підказками та визначеними місцями для заповнення. Такі родовідні книги бувають різних видів, якості та рівня оформлення, тому важливо приділити цьому вибору достатньо уваги. 

Сімейна історія на папері 

елітне видання «Сімейна книга»Книгу для запису родоводу можна розпочати від сьогодення, поклавши початок фіксації сімейної історії, яку продовжуватимуть нащадки. Або ж можна придумати для себе цікаве хобі та на дозвіллі збирати інформацію про попередні покоління. Насправді, дитяча задачка намалювати в родовідній книзі родинне дерево може бути непростою, якщо захочеться піти далі бабусь та дідусів. Через різні складні історичні процеси попередніх століть трапляється так, що в родині може не зберегтися жодних даних про предків, окрім усних спогадів.   

Тому, який би варіант складання родоводу ви б не обрали, ви зробите неоціненний подарунок своїм правнукам і їхнім нащадкам, ретельно та детально заповнивши родовідну книгу сім’ї.  

Як же правильно оформлювати історію роду? 

Для початку визначте коло родичів, яких б ви хотіли внести до родоводу. Чи зупинитесь ви на прабабусях чи дійдете до певної дати – вже на початку своєї роботи варто визначити орієнтовну точку зупинки. Адже пошуки можуть бути справді безкінечними. Та навіть вже для першої задачі може знадобитися допомога родини, щоб пригадати всіх без винятку членів роду у визначених часових рамках. 

Родовідна книга в коробі «Сімейний літопис»Визначте для себе, які характеристики та яку інформацію про себе і предків ви хотіли б зафіксувати в книзі родоводу. Окрім анкетних даних та роду занять цікавими деталями можуть бути військова служба, наявність нагород, кількість похресників, причетність до історично вагомих подій. Також можна запланувати простір для запису будь-яких цікавих фактів чи спогадів про людину. 

Налаштуйтесь на пошуки в архівах. Навіть найкращу пам’ять краще підкріпити автентичними документами та підтвердженнями. Копії церковних книг з інформацією про народження, хрестини, вінчання та смерть. Міські реєстри з даними про професію чи освіту. Все це перетворить любительські записи на справжнє історичне дослідження. 

Родовідну книгу купити не складно, але важливо оцінити, наскільки вона підходить для оформлення ваших матеріалів та документів. Оцініть чи не будете ви змушені урізати вашу розповідь про улюбленого дядечка лише через те, що шаблон обраної книги не передбачає для цього достатньо місця. 

Не менш важливим є і питання естетичності. Ви точно не захочете залишати нащадкам неякісну родовідну книгу в дешевому оформленні. Тож докладіть трохи зусиль, щоб знайти де купити старовинну книгу для родоводу, що відповідала б вашим високим стандартам та відчуттю прекрасного і починайте оформлення. 

Родовідна книга як подарунок 

Книга «Сімейний літопис»На весілля чи вінчання, народження та хрестини дитини, будь-який день народження в родині буде доречно презентувати подарункову родовідну книгу. Обирайте для важливих для вас людей лише якісні книги з дорогих матеріалів, адже цей подарунок буде нагадувати не тільки про предків, але й про уважного дарувальника. 

При виборі важливо керуватися і смаками отримувачів та дизайном їхньої оселі.  Родовідна книга в шкіряній палітурці буде чудово виглядати майже в будь-якому інтер’єрі, та для любителів сучасного стилю та технологій можливо варто пошукати щось інакше. 

Особливу приємність для дорогих вам людей можна забезпечити, спростивши їм початок заповнення родовідної книги. Вкладіть в книгу цікаві документи чи фото людини, якій даруєте книгу. Зберіть для них комплект красивої та корисної канцелярії, що знадобиться при оформленні інформації в книзі. Або ж додайте до книги сертифікат на фотосесію молодят чи новоспечених батьків малюка. Так вони вже гарантовано матимуть матеріал для перших сторінок історії своєї сім’ї. 

В онлайн-магазині елітних подарунків Fama представлені гарні родовідні книги сім'ї лише від найкращих брендів. Обравши їх у якості подарунка ви точно поцілите в саме серденько ваших близьких та друзів. 


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.6