Раритетні Вироби на Подарунок: Де Придбати?


Раритетні Вироби на Подарунок: Де Придбати?

Сучасні тренди на екологічність, повторне використання, переробку матеріалів, відмову від швидкої моди та мінімалізм безперечно позитивні і корисні. Та як бути тим, хто просто обожнює дарувати подарунки? Не хочеться додавати проблем планеті, та дуже кортить купити щось красиве і корисне для друзів і близьких на свята. Оригінальним та цікавим рішенням буде звернути увагу на раритетні предмети. 

Мода на ретро – ще один аргумент на користь вибору вінтажних предметів в подарунок. Вінілові платівки, грамофони,  одяг в стилі 80-х. Раритетні речі або їх стилізації можна знайти у всіх сферах, а попит на них лише зростає. Для тих, хто хоче піти далі симпатичних та рідкісних дрібничок, існує антикваріат – інший сегмент продажу раритетних речей. Ну а найраритетніший варіант – купівля метеориту в Україні.

Раритетні вироби на подарунок

Раритетна ікона "Святий Микола", середина ХІХ століття При всьому виборі товарів на будь-який смак люди все ж вишукують старовинні прикраси, дизайнерський одяг з минулих десятиліть, антикварні меблі. При чому це не тільки хобі зі збирання власної колекції але й і пошуки ідеальних сувенірів для близьких. Що ж такого чарівного пропонують ці подарунки минулого, що стають вдалими презентами?

  1. Справді унікальна річ в подарунок. Щось старовинне ручної роботи апріорі існує в єдиному екземплярі. Та навіть обираючи вінтажні речі, які вироблялися великими партіями свого часу, ви маєте значні шанси стати власником однієї з кількох збережених до сьогодні одиниць.
  2. Маленька історія в якості бонусу до подарунку. Окрім презентування чогось рідкісного ви також даруєте цікаві факти, легенду про попередніх власників речі, чутки про чарівні властивості предмету.
  3. Якість майстрів минулого. Незважаючи на сучасні технології, масове виробництво часто характеризується поганою якістю та дешевими матеріалами. Думка, що раніше все було краще, в дечому має право на існування. І ручне, і фабричне виробництво в минулому столітті було набагато повільнішим та економнішим, тому деталям приділялося більше уваги.  

Переконатися в перевагах вінтажних речей досить просто. Візьміть в руки якусь із раритетних книг, що пиляться на полицях у ваших батьків чи бабусі. Якість прошивки палітурки, плотність сторінок є лише одним прикладом. І взагалі, більшість вінтажних речей пізнаються на дотик.

Антикваріат 

Раритетне видання «Апостол» 1695 року Не кожна стара річ може мати цінність матеріальну чи умовну. Антикваріатом вважаються предмети, що мають культурну, історичну чи художню цінність, певного віку. В різних країнах по різному відраховують давність предметів – в Україні це більше 50 років, в Великобританії – більше 100, а в Канаді – більше 130 років.  

До антикварних предметів відносяться як художні твори – картини, скульптури, книги, так і історичні документи – оригінали важливих паперів, зразки підписів і т.ін.  

На світовому ринку антикваріатом торгують на аукціонах. Ви напевно чули про найвідоміші з них – Sotheby’s та Christie’s. Звісно, більшість покупців на таких торгах мають на меті не лише поповнення власної колекції, а швидше вигідне інвестування коштів. Адже речі, які вже сьогодні коштують мільйони, лише дорожчатимуть з часом. 

Де придбати раритетні речі? 

Антикварний годинник митрополита Андрія Шептицького фірми «Maple», Англія, 1870 рік І для знавців цієї справи, і для новачків, першою локацією завжди будуть блошині ринки. Дивакуваті, іноді схожі на звалища, а іноді – на лавку Аладдіна. Раритетні меблі чи раритетні машинки, вінтажні дизайнерські сукні – все це можна знайти у торговців старовинним крамом по всьому світу. Звісно, пошуки справді цінного можуть займати не одну годину, і навіть не кожен похід на блошиний ринок буде вдалим. Та врешті решт ваші старання увінчаються успіхом. 

Багато цікавого можна знайти на онлайн-версіях блошиних ринків – маркетплейсах, барахолках, групах в соцмережах. Часто власники за безцінь розпродають доволі цікаві та рідкісні речі. На жаль, цей спосіб завжди пов’язаний з ризиком натрапити на підробку чи шахраїв. 

Найбільш надійним є купівля раритетних виробів на подарунок в офіційних магазинах чи антикварних лавках. В такому випадку ви зможете перевірити автентичність предмету та його вартість. Наприклад, в онлайн-магазині елітних подарунків  Fama представлені стародавні ікони та антикварні видання. А кожен предмет має сертифікат автентичності, засвідчений експертом. 

Раритетні речі – оберете ви вінтаж чи антикваріат – мають свій особливий шарм, який точно прийдеться до душі отримувачу такого подарунку. Підійдіть до вибору уважно, щоб не натрапити на підробки, та гарантовано обрати найкращий варіант подарунку. 


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

0.0