Підсвічники на Подарунок: Які Вибрати та Де Купити?


Підсвічники на Подарунок: Які Вибрати та Де Купити?

Мода на хюґґе, лагом, slow life захоплює наші життя. Всі ці слова поєднують теми домашнього затишку, сповільнення темпу життя, задоволення простими речами. Важливе місце в усіх цих трендах займає захоплення природними матеріалами і процесами – дерево, камінь, вода вогонь. Саме тому серед великого розмаїття аксесуарів для дому останні роки домінують свічки. Світло справжнього вогню в оселі, запах натурального воску чи вишуканого аромату, потріскування ґніту – все це як ніщо інше сприяє розслабленню та спокою вдома. 

Свічки, які переживають власний ренесанс після повсюдного розповсюдження електрики, неможливо використовувати з комфортом без зручних підсвічників. Про них ми б і хотіли поговорити в нашій статті – адже, окрім практичного застосування, підсвічники в подарунок будуть чудовим декором та елегантним презентом. 

Свічники на подарунок

Інтер'єрна скульптура з підсвічником "Green", Ольга Радіонова Археологи знаходять підсвічники з металу ще античних часів. Та швидше за все, в тому чи іншому вигляді вони могли б існувати з часу появи перших свічок. Так як свічки одразу стали елементом  релігійних обрядів та декору храмів, виготовлення підсвічників у доречному стилі було дуже важливим. Тому розкішність цих предметів коливається від скромних дерев’яних підсвічників до срібних підсвічників та величезних канделябрів. 

Загалом підсвічники можна розрізняти за кількома критеріями – матеріалом, кількістю свічок, що можна розмістити в них, методом кріплення, призначенням. Можливо, ви не задумувалися про такий широкий асортимент, та це може стати в нагоді при виборі подарунку до особливої нагоди чи просто для душі. 

Матеріал. Найбільш традиційними варіантами напевно можна вважати підсвічники з дерева та підсвічники з гіпсу. Сьогодні такі матеріали використовують або в найхимерніших формах, або ж в оманливій простоті мінімалізму. Не меншу вигадливість форм пропонує і метал. Так срібні підсвічники це класика вишуканого декору. Флористичні сюжети, фігурки тварин, обличчя – все це можливо зробити із пластичного металу. Атмосферу середньовічного замку створюють ковані підсвічники – через велику вагу до цього виду скоріше відносяться канделябри-люстри та настінні бра.  

Підсвічник "Cozy Evening" від Elleffe Design Більш сучасним матеріалом можна вважати скло – скляні підсвічники зазвичай тонкі, елегантні, можуть порадувати різноманітними кольорами та формами. А цікавою деталлю інтер’єру та незвичним застосуванням скла може стати саморобний підсвічник з пляшки. Достатньо просто обрати красиву пляшку з-під вина, краплини воску декорують її самостійно. 

Останнім віянням став тренд на підсвічники з бетону – необробленого чи фарбованого. Такі варіанти гарно впишуться в більш сучасні інтер’єри. 

Метод кріплення. Тут все просто. Більшість відомих нам підсвічників – настільні. Незалежно від форми, всі вони призначенні для розміщення на горизонтальній твердій поверхні. Та є ще настінні підсвічники. Вони більш старомодні, притаманні часам, коли свічки замінювали електричні світильники. Та і сьогодні можна знайти безпечні цікаві моделі на стіну.  Окрім того, різноманіття додають плавучі підсвічники – декор для тих романтичних натур, які хочуть приймати розслаблюючу ванну зі свічками безпосередньо у воді. 

Пара срібних підсвічників "Cupids with vines" Призначення. Власне, всі підсвічники створені для тримання свічок. Але приводи для їх використання чи дарування є різні. Наприклад, різдвяні адвент-свічки  - по одній свічці запалюють щонеділі за чотири тижні до Різдва. Так сама є свято Ханука, підсвічник, що має 9 свічок, які запалюють в дні святкування, називається ханукія. Також можна знайти спеціальні підсвічники на подарунок для весілля. Але при цьому варіанті вони можуть бути не найбільш вдалою ідеєю в наших широтах через різноманітні забобони та прикмети, пов’язані з цим аксесуаром.  

Взагалі, упереджень та страхів, пов’язаних зі свічками та підсвічниками, безліч. Можливо, через байки та легенди про різноманітні чаклунські ритуали, в яких використовують свічки, або ж через містичну роль вогню здавна.  

Чи дарувати підсвічник в подарунок вирішувати лише вам. Відкинувши забобони, можемо сказати, що це надзвичайно універсальний та елегантний декор, який буде доречний в будь-якому інтер’єрі. В онлайн-магазині елітних подарунків Fama ви зможете знайти як класичні, так і сучасні варіанти підсвічників до будь-якого приводу. Також у нас на вас чекає безліч варіантів для подарунків, і ви отримаєте відповідь на запитання "Де купити метеорит в Україні?"


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.4