Хустки та Шалі на Подарунок: Де придбати в Україні?


Хустки та Шалі на Подарунок: Де придбати в Україні?

Хустка "Цар-колос" від OLIZ Хустки, як і шалі, це, з одного боку, одні з найтрадиційніших головних жіночих уборів, які тільки можна уявити. З іншого боку, вони не перестають бути актуальними й зараз, попит на них не знизився, тому їх, як і раніше, можна побачити в модних колекціях. Хоча хустка – це невіддільна частина народної культури, а також частий гість фольклору, він, на відміну від багатьох інших традиційних видів одягу, зміг пережити перехід людства в індустріальний і постіндустріальний періоди.

Так, наприклад, жупан ніхто зараз не носить, хіба що на тематичних вечірках чи для вирішення професійних завдань на кшталт ролі у театрі. Та й знайти його зараз – та ще проблема, приблизно як купити метеорит. Але ви легко зможете знайти хустку на голову в інтернет-магазині Fama, ще й вибиратимете серед різних моделей.

Традиція покривати голову жінкам - дуже давня і при цьому була поширена по всьому світу в різних культурах. Археологи знаходили фігурки жінок віком понад 4500 років, голови яких були покриті. Від Месопотамії до Стародавньої Греції це було ознакою високого становища конкретної жінки у суспільстві. І навпаки, рабині та повії мали ходити з розпущеним волоссям.

Шаль шифонова в Петриківському стилі "Вільні" від OLIZТакий стан речей закріпився і з настанням християнства, і з появою ісламу. Ні та, ні інша релігія не містять строгих і чітких заповідей, що приписують покриття голови жінками, а відповідні місця з Біблії та Корану можна трактувати як заклик до скромності. Проте це стало обов'язковим елементом, особливо під час богослужінь.

За умовчанням здається, що хустки носили ще тоді, коли предки українців були одним із численних слов'янських племен, які не знали ні писемності, ні державності. Але насправді їх почали використовувати як елемент одягу, починаючи з XVII століття. У той час жінки середнього достатку могли собі купити вовняні хустки, а багатші – шовкові. До цього в побуті був убрус, який був чимось на зразок рушника, що намотували навколо голови. Різні його види могли відрізнятись від регіону до регіону. Але одне залишалося незмінним навіть коли хустки змінили убруси: традиція покриття голови жінками, особливо заміжніми.

Хустка на подарунок

Бордова хустка "Чарівні Жар-птиці" від OLIZ Як уже було сказано, хустки й зараз є популярною деталлю одягу для голови й не лише. Шовкові хустки купують, щоб доповнити свій образ, а також для походу до церкви, наприклад, на вінчання чи хрестини. Цей елемент гардероба допомагає зігрітися, але найчастіше його все-таки використовують для краси. Наприклад, хустку можна скласти так, щоб одягнути її як обруч або зв'язати їм волосся. Ще одна класична ідея - це зробити з хустки шийний аксесуар або прикрасити свою сумочку. Загалом кількість способів його використання обмежена лише вашою уявою!

Шаль на подарунок

Шовкова хустка "Hold your horses" від OLIZШалі – це великі хустки, якими можна було укутати не лише голову, а й більшу частину тіла. По суті, вони є подвійними хустками. Першими їх стали випускати майстри з Кашміру, місцевості, за яку зараз активно сперечаються Пакистан та Індія. Тому спочатку люди прагнули купувати саме кашемірові шалі. Вони робляться з вовни місцевих кіз, і матеріал виходить настільки легкий і тонкий, що нитка з нього менша за людське волосся десь утричі. Тому не дивно, що покупка такої шалі, особливо якщо вона ручної роботи, наприклад, в'язана гачком, — це унікальна можливість зробити розкішний подарунок.

Де купити гарні хустки та шалі?

Шаль "Гармонія" від OLIZ Але дуже важливо, щоб такий презент був якісним, чи то йдеться про придбання хустки з шовку чи купівлю шалі ручної роботи від українських майстрів. У будь-якому випадку варто придивлятися до брендованих речей, щоб мати гарантію якості. Саме такі хустки та шалі ви зможете купити в онлайн-магазині елітних презентів Fama.

Нехай жіноча традиція покривати голову вже не така актуальна, носіння головних уборів, а також хусток і шалей, на щастя, як і раніше з нами. Вони перетворилися на класику, здатну прикрасити будь-яку дівчину. Тому ви можете купити чудову хустку або красиву шаль, щоб зробити коханій людині подарунок, що точно запам'ятовується.

4.2