Неочевидна краса символіки черепів


Череп - один з найбільш багатозначних символів. Дивлячись на зображення черепа, стародавні римляни вчили один одного: «Memento mori!» - «Пам'ятай про смерть!», християни раділи своєму майбутньому воскресінню, а готи (ті, що субкультура) - своїй майбутній смерті. Найрізноманітніші військові підрозділи, від прусських гусарів до жіночого бойового батальйону, який обороняв Зимовий палац від більшовиків за часів подій Жовтневої революції 1917 року, використовували череп як нагадування ворогам, що залишиться від них, якщо вони будуть воювати з цим підрозділом.

Тростини на подарунок

Таким чином, одні користувалися черепною символікою для прославлення смерті, інші - для прославлення життя, для одних череп був постійним нагадуванням, що він смертний і в будь-який момент може померти, для інших - попередженням ворогам, що вони загинуть. Тому кожна людина, побачивши прикрасу або елемент одягу у вигляді черепа, вкладе в нього свій зміст. На сайті Fama ви знайдете величезний вибір товарів з символікою черепа: від світильників і статуеток до ручок і монет.

Особливо чудово і брутально черепи виглядають як набалдашники тростини. З такою тростиною будь-який ваш співрозмовник відразу зрозуміє, що з вами краще не жартувати, і справи треба вести чесно. Так буде краще для них самих.

Не менш суворо, але справедливо виглядають парасолі від італійського преміум-бренду Pasotti з верхівкою у вигляді черепа. Побачивши вас з цим аксесуаром, навколишні швидко усвідомлюють, що єдине в усьому світі, чого ви побоюєтеся - це дощ. 

Окремо варто відзначити ручки. Людина, з якою ви підписуєте якийсь важливий договір, побачивши цю ручку, відразу зрозуміє, що зобов'язання, на які вона погодилася, краще виконувати.

Також у нас є ручки на кшталт цієї, в дизайн корпусу яких вдало вписані черепа. Для справжніх джентльменів у нас є запонки із зображенням черепів.

Нумізмати знайдуть на нашому сайті колекцію рідкісних монет з черепною символікою. Є приголомшливі зразки, натхненні піратською символікою, а також костяницею (готичний усипальний костел) з одного польського міста.

А для любителів оригінальних інтер'єрних рішень у нас є світильники, які виконані у вигляді черепа. Можливо, вам подобається епатувати публіку, що прийшла до вас в гості, або ви фанатієте від «Сімейки Адамсів», в будь-якому випадку такий освітлювальний прилад точно не залишиться без уваги!

Звичайно, черепна символіка припаде до душі далеко не всім. Зрештою, кому сподобається постійно дивитися на те, що чекає на всіх нас. Але люди філософського складу розуму, любителі екзотики і просто поціновувачі красивих і одночасно брутальних речей точно знайдуть в цих виробах на кшталт тростин, прикрашених зображеннями черепів, свою притягальну силу.


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.7