Глечик для Вина на Подарунок: Де придбати?


Глечик для Вина на Подарунок: Де придбати?

Прекрасні речі не ходять поодинці. Мистецтво чудово виглядає в пишних палацах та перлинах сучасної архітектури. Найкрасивіша зовнішність доповнюється творами дизайнерів одягу. Так само і вино, як чарівний напій з історією,  потребує елегантного вмістилища. Залишимо дизайн пляшок та етикеток професійним виноробам, та краще поговоримо про більш доступні для вибору і впливу винні атрибути – глечики для вина. 

Посуд для цього давнього напою вражає асортиментом, але звісно предмети для подачі вина на стіл є найдавнішими. Хоч за тисячоліття наші смаки і звички змінилися, глечик для вина і досі є потрібним аксесуаром для всіх любителів цього напою. Де поєднуються корись і краса, там з’являється простір для ідеальних подарунків. 

Глечики для вина на подарунок

Пара глечиків від мануфактури Helena Wolfsohn, Німеччина, кінець 19 століття З фільмів та книг ми дізнавалися про раннє виноробство і вживання вина в побуті. Тому не буде сюрпризом той факт, що наші предки виготовляли вино в бочках, а переносили чи доставляли до столу в бурдюках. Це такі мішки із овечої або козячої шкіри із затичкою. Вони зазвичай мали довгу ручку, щоб було зручно носити на плечі.  Тобто це був чудовий аксесуар для мандрівників, пастухів чи кочівників, але не надто вишуканий для більш урочистого застілля. 

Зовсім іншою за формою і стилем посудиною були амфори – глиняні глечики для вина часів античності. Цікаво, що власне амфори були величезними та вміщували до 40 літрів рідини, та використовувалися для зберігання та транспортування вина кораблями. Їх запечатували глиняними пробками або ж жмутами тканини та листя, просякнутими вологою глиною. Нам ці посудини відомі завдяки розкішним орнаментам та візерункам, якими греки прикрашали амфори, як ми бачимо на вцілілих артефактах. Можна лише уявити, що маленькі глечики для вина з глини стали просто рішенням для зручності після непростого завдання налити вино з півметрової важкої посудини.  

Глечик "Ancient Greece" від Freitas & Dores Чомусь менш відомими за амфори є давніші за них величезні глиняні глечики з Грузії, квеврі, які виготовляли ще 6000 років до нашої ери. На відміну від грецьких аналогів квеврі використовували для виготовлення і подальшого зберігання вина. У величезні посудини поміщали виноград, а самі глечики закопували в землю, де завдяки низькій температурі та вологості відбувалася повільна ферментація. Така давня традиція виноробства створила і більш естетичний грузинський глечик для вина – елегантну посудину з опуклою нижньою частиною та звуженням згори. Ці глиняні глечики можуть бути зовсім простими або ж із декором у вигляді рослинних орнаментів, виноградної лози та ягід.  

Глечики для вина з кераміки та інших матеріалів

Як і більшість винних аксесуарів, глечики для вина на подарунок є чудовим варіантом, який пасуватиме до будь-якого святкового приводу. Головне переконатися, що людина взагалі любить смакувати цим напоєм хоча б іноді. Крім того такий вид посуду без жодних проблем підійде до будь-яких інших напоїв та простої води.  

Глечик для води "Water Pitcher" від Lobmeyr Обираючи винний глечик в подарунок, варто звертати увагу на кілька характеристик. Перш за все, це матеріал. Звісно, хотілося б подарувати другу антикварну амфору, та навряд її можна мити в посудомийній машині. А це важливий фактор. Суттєвим є і дизайн глечика – традиційні форми більше підійдуть шанувальникам класичного стилю в інтер’єрі, а от всім іншим можуть бути до вподоби сучасні варіанти. Придивіться до скляних глечиків для вина – вони можуть бути або сучасними, або ж універсальними завдяки лаконічному декору. Цікавим рішенням буде обрати в якості глечика декантер для вина. Візуально відмінності дуже незначні, до того ж функціонал схожий. Але це дозволить розширити асортимент для вибору подарунка завдяки виробникам професійних аксесуарів для вина.

Купити глечик для вина в подарунок близькій людині – це чудова ідея, яка точно виправдає сподівання,  а якщо додасте до нього, наприклад, програвач Crosley, то й перевершите.  В онлайн-магазині Fama представлені як розкішні класичні моделі, так і сучасні та футуристичні глечики та декантери. Обирайте серед  них чудовий подарунок на будь-який смак. 


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.4