Гарний Посуд для Кави на Подарунок


Гарний Посуд для Кави на Подарунок

Керамічний термокухоль "Hot" від Eva Solo Історія кави цікава не тільки сама по собі, а й тим, як сильно цей напій вплинув на людство. І мова не про його чудовий смак і той підбадьорливий ефект, який він дає. Оборот кави воістину величезний і поступається своїми обсягами лише нафті. Тому контроль над її торгівлею та вирощуванням призводив до змін ходу історії та часом навіть до різних трагічних наслідків. Але про все по черзі.

Існує розповідь про ефіопського пастуха Калдіма. Він помітив надто схвильований стан своїх кіз після того, як вони пожували листя якоїсь рослини, котрою виявилося кавове дерево. Це найвідоміша розповідь, з якої ми дізнаємося про те, як людство вперше дізналося про майже чарівні властивості кави. Хоча ця розповідь є легендою, вона вказує на місце, де швидше за все вперше почали варити цей збудний напій, Ефіопію. До речі, тут і зараз активно вирощують каву, і на її плантаціях залучено чверть всього населення цієї країни.

Кавовий сервіз "Lapislazzuli" на 12 персон від DeposНезабаром після відкриття кави вона поширилася по всьому Близькому Сходу і лише потім потрапила до Європи. Цікаво, що там напій часто забороняли як мусульманський, тоді як в ісламських країнах каву теж час від часу оголошували поза законом аж до загрози смертної кари. Іноді справа була не в самому напої або в його кольорі, який комусь з незвички міг здатися загрозливо чорним. Річ у тому, що розпиття кави призвело до створення справжнього феномену – появи кав'ярень. Люди, які там збиралися, не просто насолоджувалися смаком новинки, а вели за філіжанкою бесіди, у тому числі й політичного характеру, що не могло не привертати увагу влади.

До речі, відомий англійський ринок страхування, Lloyd's of London, розпочинався саме як кав'ярня. Наприкінці XVII століття там почали збиратися моряки, купці та інша подібна публіка, яка тут же укладала один з одним договори. Згодом усе це перетворилося на страхову корпорацію, яка процвітає і сьогодні.

Чашка з блюдцем від Porsche Design Кількість кав'ярень і кавових сервізів у будинках почала поступово зростати по світу, так само як і попит на напій. Це спричинило необхідність збільшення кавових плантацій. Європейці розв'язали це питання ще інтенсивнішою експлуатацією своїх колоній. Так голландці завезли бажану рослину в Індонезію, французи на острів Бурбон (зараз відомий як Реюньйон), що дав назву одному з двох найпопулярніших сортів арабіки, а португальці в Анголу. А всі разом вони наввипередки вирощували каву в Новому Світі. Оскільки місцеве населення не дуже хотіло горбатитися за їжу, виникла потреба у дешевій робочій силі, яку почали завозити з Африки. Так кава мимоволі стала причиною однієї з найганебніших сторінок європейської цивілізації.

Посуд для приготування кави

Набір для приготування фільтр-кави Decanto у подарунковому кейсіКавовий посуд можна розділити на дві великі групи: для варіння напою та його подальшого вживання. Поглянемо пильніше на першу категорію. При такому розповсюдженні кави не могла не виникнути величезна кількість способів її приготування, так само як і відповідних пристосувань і посуду. Це і класичні кавоварки, і френч-преси, і новомодні фільтри та багато іншого. Не забуватимемо і про один з найдавніших способів приготування кави – по-турецьки, за допомогою турки, посуду з більш ніж 500-річною історією.

Посуд для кави

Кавовий сервіз Greca Oro на 12 персон від Depos Інший вид посуду для кави виставляють безпосередньо на стіл. Тому вона виконує ще одну функцію, крім як ємності для напою, естетичну. Адже хочеться тримати в руках щось гарне, поки п'єш каву і думаєш про щось своє. А кавові набори активно використовують під час приходу гостей. У таких випадках посуд для кави допомагає сервірувати стіл і навіть трохи похвалитися своїм гарним смаком перед друзями.

Де придбати посуд для кави?

Кавник "Coffee time" (29 см) від Freitas and DoresІнтернет-магазин Fama пропонує вам можливість купити як посуд для приготування кави, так і для його вживання, наприклад, той самий кавовий сервіз. До ваших послуг як сучасні фільтри, так і шикарні старовинні сервізи. Отже, чого б ви не хотіли: приготувати каву, налити в чашку або кавник, красиво сервірувати стіл - ви знайдете на все відповіді в нашому онлайн-магазині.

Кава, як і будь-який інший цінний ресурс, привела як до технологічного розвитку та налагодження торговельних відносин, так і до численних жертв. Зародившись в Ефіопії або, можливо, на території деяких країн Близького Сходу на зразок Ємену, цей напій підкорив увесь світ, а плантації його можна зустріти від Америки до Австралії. Не вирахувати й способів приготування кави, так само як і її подачі. Тому інтернет-магазин Fama пропонує вам великий вибір посуду для заварювання кави та для її вживання. Зроблена руками майстрів з відомих брендів вона не залишить байдужою ні вас, ні людину, якій ви її подаруєте.


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.4