Картини на Подарунок: Яку Вибрати та де Купити?


Картини на Подарунок: Яку Вибрати та де Купити?

Є категорії людей, для яких складно обрати подарунок. Або вони вже начебто мають все, або ж складно вгадати їхній смак. З іншого боку, не варто забувати і про реальність навколо нас – більшість матеріальних речей з часом втрачають свою цінність. Ще й розпочинається епоха стійкої економіки на зміну швидкому консюмеризму. Склавши все це до купи, можна впасти у розпач в пошуках естетичних, екологічних, стильних та цінних подарунків.  

Картини на подарунок

Не найбільш очевидною відповіддю на такий запит може стати мистецтво. Обравши витвір мистецтва в якості подарунку, ви вирішите питання оригінальності, естетичності, та ще й можливо презентуєте цінний актив, що ростиме у вартості з роками. Сьогодні як ніколи доступним є придбання доробку сучасних митців  та творців недалекого минулого. Вашим вибором може стати картина, скульптура, предметний дизайн, та в цій статті поговоримо про картини в подарунок. 

Як обрати картину в подарунок? 

Картина "Вершниця" Варто лише почати вивчення сфери мистецтва і здається, що вибір варіанту для подарунка безмежний. Та кількість вдалих опцій можна суттєво скоротити, обміркувавши декілька ключових критеріїв. 

Для кого ви обираєте картину. Звісно, мистецтво вище соціальних статусів, професій або захоплень, та у випадку дарування дуже корисно задуматися про можливі вподобання адресата презенту. Якщо вам відомі інтереси цієї людини у сфері живопису – чудово, можна скерувати пошуки в конкретному напрямку. Та якщо ви не маєте уявлення про конкретні побажання, можна спробувати обирати більш безпечні варіанти. 

Доречність буде важливим фактором у виборі картини в подарунок. Якщо ви обираєте презент для начальника, який вірогідно повісить зображення у своєму кабінеті, можливо було б розумним оминути сцени з оголеними фігурами або ж сюжетами, що могли б виглядати як образливий натяк.  

Так само, гумористичний чи навіть цинічний сенс предмету живопису може ідеально підійти на подарунок другові, та буде помилкою при виборі презенту для мами. 

Картина "Полювання" Жанр картини. Вибір жанрової приналежності в значній мірі пов’язаний із особою отримувача вашого подарунка, але не тільки. Часто вважають, що нейтральним сюжетом, гарантованим на успіх, буде натюрморт. Та класична варіація цього жанру може справити враження безликості, подарунку без індивідуальності. Тому у випадку натюрмортів краще обирати оригінальні трактування або ж неочікуване виконання (в техніці колажу, наприклад). 

До відносно нейтральних можна віднести і жанр пейзажу. За умови майстерності митця пейзаж буде вдалим варіантом як картини в подарунок на весілля, так і картини в подарунок мамі. Зі знанням невеликих подробиць про отримувача презенту можна підібрати морський або лісовий пейзаж, або навіть зображення місцевості, в якій народилася людина. 

Стиль живопису. Якщо ви не купуватимете копію класичних шедеврів, швидше за все ваш вибір впаде на сучасних митців. Такі можуть творити як надзвичайно модерні абстрактні речі, так і писати побутові сцени в наївному стилі. В будь-якому разі треноване око або деякий час і зусилля допоможуть розпізнати сучасний живопис незалежно від сюжету.  

Картина "Ранок на ринковій площі. Березень" При виборі стилю картини в подарунок на день народження, наприклад, варто задуматися наскільки готовий ювіляр до чогось авангардного чи експериментального. І якщо обране вами зображення буде першим в колекції, зверніть увагу на більш візуально привабливі стилі – імпресіонізм, романтизм, нео-класицизм, реалізм. З іншого боку, навіть абстрактний живопис може стати ідеальним подарунком, адже основну роль виконуватимуть кольори та форми. А це доволі універсальна мова навіть не для любителів мистецтва. 

Загалом, при виборі оригінальних подарунків картини можуть бути ідеальним варіантом. Головне, бути відвертими з собою і щодо власного рівня знань живопису, і щодо смаків отримувача презенту. Цілком нормально придбати інтер’єрну картину, основна задача якої – красиво виглядати на стіні в оселі отримувача подарунку.  

Де купити картину в подарунок? 

Картина «Під Пилипецькими полонинами» Фонове уявлення про аукціони, де продають шедеври світового рівня за мільйони доларів, може трохи лякати та стримувати від купівлі живопису. Та придбати картину можна набагато легше і за менші суми. 

Найпряміший спосіб – придбати картину безпосередньо у художника. На щастя, сьогодні ви легко можете натрапити на справжніх митців у соцмережах. Більшість там і продають свої роботи або ж мають зручні веб-сайти для швидкої покупки.  

Подивитися на декілька робіт різних митців перш ніж обрати подарунок зручно в картинних галереях. Мова йде не про величні музеї, а про сучасні світлі простори, які беруть на себе і роль виставки, і роботу з продажів. Якщо ви відчуваєте себе невпевнено, обираючи картину в подарунок, обов’язково відвідайте декілька таких галерей, щоб натренувати око та познайомитися з мистецьким світом. 

Банально, але ви можете знайти все що завгодно онлайн – мистецтво з України, так і з-за кордону цілком доступне для придбання цілодобово. Наприклад, в онлайн-магазині елітних подарунків Fama представлені картини на подарунок від сучасних митців до художників-шістдесятників. 

Окрім цього, ви навіть можете обрати не традиційну картину на полотні, а цифрові права на зображення. Для цього потрібно взяти участь в NFT-аукціонах – так ви можете стати автором  найбільш трендового сучасного подарунку на будь-якому святі. 

Сміливіше робіть свій вибір та даруйте предмети мистецтва вашим близьким і рідним. Це креативний та цінний подарунок, що легко стане сімейною реліквією. 


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.4