Ікони на Подарунок: на Весілля, на Вінчання на Хрестини


Ікони на Подарунок: на Весілля, на Вінчання на Хрестини

Деякі події є настільки важливими у житті наших близьких і друзів, що вибір подарунку стає надзвичайно відповідальним завданням. Весілля, вінчання, народження та хрестини дитини. Такі святкування не можна відвідати з простим символічним подарунком. Та якщо ви віруюча людина, а ваші друзі позитивно ставляться до християнської атрибутики – ікона в подарунок стане чудовим вибором.

Ікони на подарунок

Подарувати ікону на важливе свято близькій людині означає проявити свою повагу, любов та піклування про її благополуччя та душевний спокій. Так як ікони створюються в першу чергу для звернення молитов до зображених святих, таким презентом ви начебто підкреслюєте свої добрі думки та найкращі побажання, що посилаєте в небеса. 

Важливо добре розібратися які ікони і з якого приводу можна дарувати, адже за церковними правилами і усталеними традиціями в цій сфері є досить суворі порядки. Тож давайте поговоримо про найважливіші святкові приводи для дарування ікон. 

Ікони для молодят 

Вінчальна пара "Ісус Христос і Божа Матір" Якщо ваші друзі чи рідні вирішили закріпити свій шлюб не тільки штампом в паспорті, але й обітницями перед Богом, їм не обійтися без ікон. І ви можете стати дарувальником такої важливої сімейної реліквії. 

Ікони на подарунок під вінчання повинні зображати Ісуса Христа та Діву Марію відповідно до традицій церковного обряду. Під час вінчання молодята тримають в руках святі образи, доки священник поєднує їх священним шлюбом та благословляє на довге і щасливе життя. Такі ікони заведено називати вінчальною парою, адже їх купують і дарують одночасно дві. Як правило такі образи вибирають батьки наречених, але це можуть бути і хрещені, брати чи сестри, та навіть особливо близькі друзі.  

Звісно ікони несуть свій сенс і призначення своїм змістом та зв’язком із особистістю, зображеною на них. Але вінчальну пару прийнято вважати оберегом молодої родини та зберігати вдома на видному місці. Тому за можливості варто обирати більш «святкові» варіанти святих образів. Це може бути срібний чи позолочений оклад, або ж інкрустація бурштином чи кристалами. Купуючи ікони на вінчання саме парою можна гарантувати, що вони будуть виконані в єдиному стилі та гармонійно виглядатимуть поруч. 

Навіть якщо ваші близькі вирішили обмежитися світським шлюбом без вінчання, ікона в подарунок на весілля буде завжди доречна, якщо тільки не ображатиме почуття отримувачів. В цьому випадку ікона може бути одинарна, але сюжет, як правило, обирають доречний приводу. Образ Святого Сімейства або сцени благословення дітей Ісусом, або ж навіть більш рідкісний сюжет присутності Всевишнього на весіллі будуть доречними та вдалими презентами.

Ікони в подарунок на хрестини 

Ікона "Господь Вседержитель" (дерево) Наступною важливою та сакральною подією в родинному літописі після весілля вважається народження дитини та її хрещення в християнську віру. Для цього приводу обрати ікону в подарунок на хрестини буде важливим та вірним рішенням. Святий образ стане першим оберегом маленької дитини та продемонструє ваше трепетне ставлення до цієї родини.  

Найкращим варіантом буде обрати іменну ікону в подарунок на хрестини. Дуже багато імен мають корені в біблійних часах та співпадають з іменами святих. Тому знайти відповідний образ буде нескладно. Якщо ж імені дитини немає в переліку святих, можна обрати того святого, чиї якості, доля, чудеса або ж сфера захисту найбільше імпонують вам чи підходять дитині. Також іноді для хрещення обирають інше ім’я аніж світське перше – якщо ви знатимете про це заздалегідь, ви зможете обрати найкращий презент. 

Важливо також звертати увагу на оформлення зображення на іконі. Так як це подарунок для дитини, можна віддати перевагу більш художнім варіантам образу перед канонічними церковними. Маленькому досліднику буде цікаво розглядати зрозумілі людські риси святого, до того ж їх можуть зображати поруч із тваринами, на тлі природи чи з іншими людьми.  

Ікони в подарунок на день народження 

Срібна ікона «Святий Юрій» Подарункові ікони будуть дійсно оригінальним вибором і не тільки для рідних. Вдало підібраний образ буде гарним презентом для колеги, начальника чи навіть ділового партнера. Безперечно важливо спочатку з’ясувати віросповідання іменинника, щоб не створити незручну ситуацію.  

Обираючи ікону в подарунок на день народження, варто враховувати професію та захоплення іменинника. Майже для кожного традиційного заняття можна знайти святого, який опікується такими людьми. Є покровителі торговців (бізнесменів), моряків, мандрівників, рибалок та художників. Тож, доклавши трохи зусиль і ви знайдете доречний варіант. 

Дорослим так само підійде й іменна ікона – такий подарунок покаже вашу повагу та доброзичливість до його отримувача. Тим більше, що навіть зображення одного й того ж святого можуть мати тисячі варіантів. Тому не варто боятися повторитися.

Подарувати ікону – чудовий вибір, якщо ви хочете проявити доброзичливість та повагу до дорогої людини. Інтернет-магазин ікон Fama може запропонувати вам їхній великий вибір. Поєднайте в своєму подарунку глибокий зміст та естетичне виконання для найкращого враження та пам’яті про вас. 


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.4