Двигун Стірлінга: Принцип Роботи та Де Його Купити?


Двигун Стірлінга: Принцип Роботи та Де Його Купити?

Паровоз із механізмом Стірлінга "Rocket" від Böhm Роторний двигун Стірлінга належить до моторів зовнішнього згоряння. Їхня особливість у тому, що для запуску процесів їм необхідне зовнішнє джерело. Тоді як у двигунах внутрішнього згоряння паливо згоряє всередині, забезпечуючи роботу мотора. Пристрої на двигуні Стірлінга представлені в онлайн-магазині Fama різноманітними моделями від німецького бренду Böhm. Він названий на ім'я свого творця, Германа Бьома, який у 90-х роках розпочав виробництво цих чудових пристроїв.

Але раніше німець вчився працювати з литтям сталі, удосконалюючи своє розуміння інженерних процесів і почуття форм. Після закінчення навчання Бьом, накопичивши достатньо грошей, відкрив свою справу з виробництва різних кріплень та деталей для промислових завдань. Але все це було лише підготовкою до свого покликання, коли Герман розмірковував про різдвяний подарунок для своїх клієнтів і побачив двигун Стірлінга в журналі збірних моделей. Він вирішив сам зібрати такий мотор, і тоді все закрутилося.

Двигун Стірлінга: що це і принцип його роботи

Двигун Стірлінга з колесом огляду та вітряком від BöhmПринцип роботи двигуна Стірлінга такий. Механізм працює завдяки теплу, яке змушує газ усередині розширюватись і штовхати поршень, який своєю чергою запускає роботу пристрою, до якого підключений двигун. Принаймні саме так оживають моделі від Böhm. Сам двигун названий на честь свого творця, шотландського священика Роберта Стірлінга. Він хотів зменшити рівень травматизму серед людей, які працювали на машинах із паровим двигуном, які час від часу вибухали через тиск.

Стірлінг досяг бажаного, його двигуни куди безпечніше, але і вони, і парові були витіснені своїми досконалішими аналогами. Але переваги двигуна Стірлінга вдихнули в цю технологію нове життя. Зараз її використовують у космічній промисловості, наприклад, Titan Saturn System Mission, проєкт, який має полетіти на Сатурн та його супутники, оснащений саме цими моторами. А підводні човни шведських Військово-морських сил практично повністю працюють на двигунах Стірлінга завдяки тому, що їхні недоліки (розмір і необхідність охолодження) багато в чому нівелюються у воді.

Види двигунів Стірлінга

Машинка з двигуном Стірлінга "Car with a trailer" від Böhm Двигуни Стірлінга з генератором можна поділити на два типи. Перший – це власне мотори, які зазвичай приєднані до якогось механізму. Наприклад, це може бути модель нафтової вежі або вітряка. А другий – різного роду автомобілі та локомотиви. Вони зроблені в стимпанк або вінтажному стилі, який був властивий епосі, коли двигуни Стірлінга були поширені. Завдяки запуску двигуна, наприклад, від пальника, всі моделі оживають. Машини починають їздити, а, наприклад, колесо огляду – крутитись.

Де купити двигун Стірлінга?

Двигун Стірлінга "Bonsai" від BöhmОригінальні моделі німецького бренду Böhm, що працюють на двигуні Стірлінга, можна купити в онлайн-магазині Fama. Саме у нас ви можете бути впевненими у захисті від підробок. Попри те, що за фактом ці моделі – іграшки, складність та продуманість дизайну та технічного виконання роблять їх ідеальним подарунком. Особливо коли ви перед обличчям іменинника жестом фокусника запустите пристрій, і він оживе.

Двигун Стірлінга – річ у якомусь сенсі унікальна. Створений в епоху парових машин і телеграфу він зумів знайти друге життя, коли його використовують у технологіях майбутнього. Крім вже згаданих космічних апаратів і підводних човнів, такі мотори планують також впроваджувати в роботу сонячних генераторів. А ще двигун Стірлінга - це можливість безпечно і без потреби заправки використовувати моделі будь-чого: від машини для обробки мармуру до скандинавського дракара. А для вас – шанс подарувати щось оригінальне та незабутнє.


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.3