Декоративні Статуетки на Подарунок


Декоративні Статуетки на Подарунок

З модою на мінімалізм та голі хай-тек інтер’єри деякі звичні та улюблені елементи декору начебто втратили актуальність та стали небажаними. Порадники з організації простору прирівнюють статуетки, шкатулки та інші невеликі дрібниці до пилозбірників, від яких варто позбутися. Та є й інша сторона питання – оточувати себе речами, які викликають емоції, чи завдяки мистецькому виконанню, чи завдяки історії предмета, що вже змінив декілька поколінь. Тому, як зрештою і в усьому, варто керуватися не тільки розумними порадами, але й власною інтуїцією та відчуттями. 

Статуетки балерин чи статуетки янголів, що прикрашали серванти в оселях наших бабусь, можливо, не матимуть матеріальної цінності як антикваріат, але можуть бути безцінними в очах їхніх нащадків. Так і ваш сучасний декор може доставляти вам щире задоволення як виглядом, ідеєю, так і знанням про його вартість на арт-ринку. Тож не варто боятися обирати статуетки в подарунок, якщо ви готові приділити час та зусилля, щоб обрати предмет зі змістом, красою та значенням. Також є ще одна категорія фігурок, які створюють спеціально для елітних шахів.

Декоративні статуетки на подарунок

Статуя коня із позолотою від Silver Tre Прикрашати свою оселю можна по різному, та ретельно підібрані статуетки для дому можуть стати справжнім акцентом будь-якого інтер’єру. Головне правило – не перевантажувати приміщення декором, залишаючи кожен предмет яскравою самобутньою плямою на загальному тлі оселі. 

Серед малої скульптури переважна більшість буде фарфоровими статуетками. Завдяки трудоємкому процесу виробництва та чистому білому кольору, порцеляна цінувалася як щось дороге та вишукане незалежно від фактичної вартості предметів.  Тому всі ці старомодні статуетки кішок та статуетки собак були такими важливими для наших бабусь та дідусів. Сучасні вироби з кераміки так само витончені та ще більш різноманітні. Якщо вам не до вподоби класичний стиль раритетних статуеток, ви маєте можливість обрати щось футуристичне і креативне від сучасних майстрів. 

Бронзова статуетка "Лот №131", художник Олександр Мацюк Оздобити оселю та долучитися до сучасного мистецтва цілком можливо, обравши для себе чи в подарунок декоративну статуетку від українських майстрів скульптури. Бронзові статуетки, що зображують величних тварин або цікаві сюжети, займуть почесне місце у вітальні або на полиці в бібліотеці. А більш традиційні фігури втілені в статуетках з дерева пасуватимуть заміським будинкам на природі. 

Статуетки в якості декору будуть чудовим подарунком з будь-якого приводу. А вдалий вибір може започаткувати традицію колекціонування в отримувача вашого презенту.

Колекційні статуетки 

Колекцію можна збирати із різних предметі мистецтва, в тому числі зі статуеток різних сучасних митців. Інший шлях – збирати рідкісні старовинні статуетки. В цьому контексті часто говорять про антикваріат. Але також існують «молодші» екземпляри з минулого століття, цікаві обставинами їх виробництва або рідкістю копій, що дійшли до наших днів. Знавці та фанати цієї справи полюють за такими унікальними статуетками по всьому світу. 

Срібний свічник Sailors on the ship Так, наприклад, порцелянові статуетки Мейсенської мануфактури відомі на весь світ. Окремі екземпляри цього поважного німецького виробника продавалися на аукціоні Sotheby’s за сотні тисяч доларів. Не менш цікавими для колекціонерів є і статуетки у стилі так званого Дрезденського мережива. Їхня унікальність в способі виготовлення – справжнє мереживо опускали в рідку глину, потім прилаштовували до порцелянової фігури і так обпалювали. В результаті отримували чарівні, але дуже делікатні статуетки. Цінність цих фігурок саме у складності їх збереження. 

Насправді, більшість статуеток, випущених в обмеженій кількість або виготовлених вручну, матиме зростаючу з часом ціну, за умови збереження в хорошому стані. Тому навіть знайомі з дитинства фігурки радянського виробництва знаходять своїх колекціонерів та покупців.

В онлайн-магазині елітних подарунків Fama представлені статуетки багатьох скульпторів з різних куточків світу. Ви знайдете і витвори мистецтва від сучасних українських майстрів, так і раритетні екземпляри європейських мануфактур минулих століть. Що б ви не обрали, статуетка стане гарним подарунком близькій людині, адже нагадуватиме про вас ще багато років. 


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.8