Декантер на святковому столі - що це: нова мода або ознака естета?


Останнім часом ми все частіше стикаємося з запитами на придбання декантера для вина, як на просторах інтернет магазинів, так і в торгових центрах і бутіках посуду. Що ж являє собою цей цікавий товар, і чому його популярність зростає з кожним днем? Спеціальний графин для вина використовують з метою декантування напою, а саме для того, щоб відокремити осад від рідини. Останнім часом винний декантер на святковому столі став практично невід'ємним елементом серед модних, стильних і забезпечених жителів нашої країни.

Декантер на подарунок

Багатьох зацікавить питання, в чому ж перевага декантера, і чому не можна обмежитися рідною винною пляшкою, наливаючи гостям напій. Якщо мова йде про старі вина, то саме за допомогою декантера вдасться з легкістю відокремити кристалічний осад, який утворюється практично в будь-якому вині, що має витримку більше семи років. А для молодих вин декантування є найкращим способом насичитися киснем, адже саме з його допомогою напій розкриває свої смакові якості в повній мірі. Не варто забувати і про естетичний нюанс. Декантер для вина купити можна практично в будь-якому магазині посуду, та й ціни зустрічаються цілком прийнятні, але наскільки ефектно і солідно така посудина буде виглядати на столі! Гості неодмінно відзначать оригінальний графин, адже його наявність це вже показник того, що господарі дому справжні гурмани і цінителі вина.

Асортимент різних вин на полицях супермаркетів зараз просто вражає, а в спеціалізованих торгових точках можна знайти найвишуканіші сорти напою, вартість яких часом досягає не одного десятка тисяч гривень. Звичайно, купуючи дорогі вина до столу, не хочеться економити на їх подачі, та й повноту смаку кожен прагне відчути максимально. Саме тому про те, щоб купити декантер, замислюються багато: по-перше, смак напою можна максимально розкрити за допомогою декантування, а по-друге, витончений графин здатний чарівним чином додати бали всьому святкового столу.

Як купити декантер?

Купити декантер для вина в Україні - це не проблема. У нас є безліч елітних магазинів посуду, які пропонують розкішні декантери, менш дорогі графини можна знайти в гіпермаркетах, і не варто забувати про інтернет магазини. На просторах інтернету можна замовити товар з будь-якої країни світу, наприклад, чеський декантер богемія, австрійські або німецькі графини відомих брендів. Для того щоб вибрати для себе відповідну за ціною і дизайном посудину, а так само ознайомитися з його характеристиками, досить ввести в пошуковому рядку фразу: «декантер купити Україна». Перед вами відкриється безліч сайтів, які орієнтовані на продаж декантерів, і вже тут можна підбирати товар, спираючись на свої переваги і цінову політику.

Напевно у читача зараз виникне питання: скільки ж коштує така прикраса столу, і на яку суму варто розраховувати, вирушаючи на пошуки декантера, який займає особливе місце серед аксесуарів для вина на подарунок. Насправді, ціни тут абсолютно різні, все залежить від виробника, характеристик, дизайну, і навіть торгової точки, де продається цікавий для нас графин. Купити декантер в Києві можна і за сто гривень, якщо мова йде про просту посудину, місткістю від двохсот п'ятдесяти до чотирьохсот грам. Якщо ж вам хочеться обзавестися оригінальним, фірмовим графином, то його ціна може перевищувати і десять тисяч гривень. Звідси можна зробити висновок: купити в Україні винний декантер зовсім не складно, ринок багатий пропозиціями, як для елітних покупців, так і для тих, хто не готовий віддати великі гроші за прикрасу столу та імідж гурмана.

Якщо ви любите вино і цей напій є постійним гостем на вашому святковому столі, то декантер - це якраз те, що вам потрібно! Крім того, оригінальна посудина може стати прекрасним подарунком для родичів, колег і друзів, а фірмовим графином з логотипом відомого бренду можна здивувати боса або партнера по бізнесу. Ось і відповідь на одвічне питання: що подарувати на День народження, Новий Рік або інше свято.

4.5