Булава на подарунок для чоловіка


Булава на подарунок для чоловіка

Элитный подарок: книгаБулави - це одні з найдавніших видів холодної зброї, за допомогою якої різні племена вирішували територіальні суперечки. Завдяки відносній простоті його виготовлення люди досить швидко прийшли до ідеї створення булави, ще в неоліті. І з кожним наступним новим матеріалом для обробки та створення знарядь праці або війни навершя булав ставали бронзовими, а потім і залізними. В часи античності їхня популярність сильно знизилась, стародавні греки і римляни вважали за краще користуватися більш надійними з їхньої точки зору мечем і списом. Зате булави любили різного роду кочівники, і від деяких з них, хазар і татаро-монгол, ідея цієї зброї потрапила в Київську Русь, а потім і до козаків.
Саме завдяки цим волелюбним хлопцям булава з простої зброї перетворилася в символ влади. Уже в XVI столітті, коли запорожці довіряли тому чи іншому гетьману владу над своїм військом, вони підкріплювали своє рішення врученням йому особливої ​​булави. Недарма на канонічних зображеннях українських гетьманів, починаючи з Богдана Хмельницького, вони завжди тримають цю зброю в руці. Ця асоціація настільки сильно вкоренилася в нашій свідомості, що уявити собі гетьмана без булави також важко, як хрещену-фею без чарівної палички. До слова, в Польщі замість маршальського жезла, який, за словами Наполеона, знаходиться в наплічнику кожного хорошого солдата, використовується маршальська булава.

Булава - кращий подарунок вашому керівнику

Элитный подарок: книгаНе дивно, що 29 листопада 1999 року Указом Президента в число символів глави української держави потрапила й гетьманська булава. Втім, і без офіційного підтвердження вона давно стала знаком приналежності до еліти людей, які мають вплив на тому чи іншому рівні. Так що такий дорогий подарунок для чоловіків буде з вашого боку знаком величезної поваги до людини, якій він призначається. Тим більше ваш презент буде актуальний, якщо ви подаруєте його людині, яка вже має владу, наприклад, бізнесменові або начальникові. Тоді булава як сувенір буде підтвердженням її високого статусу.
Элитный подарок: книгаВ онлайн-магазині Fama ви можете купити кілька видів булав. Однаково розкішні, деякі з них зроблені з обсидіану, інші з мармуру. Також в наявності унікальна булава, зроблена майстрами харківського бренду Spark Decor з чистого скла. Такий подарунок ваш начальник буде пам'ятати все життя! Втім, інші булави, зроблені в більш класичному стилі, може, не настільки оригінальні, але точно не поступляться розкішністю свого дизайну. Кожна з них створена руками майстрів з цінних порід дерева і кращих матеріалів, в тому числі тих, які несуть суто декоративну мету. З будь-якої з булав з інтернет-магазину Fama адресат вашого презенту в мить відчує себе гетьманом або президентом.
Завдяки тому, що ідея створення булави лежить на поверхні - просто начепи на палицю камінь поважче, люди досить рано налагодили їхнє масове виробництво. Чому служать підтвердженням численні знахідки археологів в найрізноманітніших місцях земної кулі. Завдяки цьому вони поширилися серед багатьох народів, в культурах деяких з яких булави отримали культовий статус. Досить згадати, яка була улюблена зброя Іллі Муромця. Крім того, булава стала символом влади, і не тільки в Україні чи Польщі. Також вона була відмітним знаком турецького паші і королівської влади Великобританії тощо.
Так що булава в подарунок чоловіку, наприклад вашому керівнику або другу, відразу викличе асоціації з людиною, на якій лежить велика відповідальність і яка володіє достатньою силою, щоб цю відповідальність нести. Тому важко уявити кращий подарунок, ніж гетьманська булава, якщо ви хочете підкреслити ту повагу, яку ви відчуваєте по відношенню до людини, якій вона призначається.


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.7