Бритва у Подарунок Чоловіку: Яку Вибрати та Де Купити?


Бритва у Подарунок Чоловіку: Яку Вибрати та Де Купити?

Бритва на подарунок чоловіку: як обрати і де купити? 

Бритва з ручкою з дерева БокотеМожливо, ви не оцінили черговий виток моди на носіння бороди або ж щиро хотіли б згадати, як виглядає обличчя вашого чоловіка, батька чи друга без такого волосяного покрову. Незалежно від мотивів, без якісної бритви тут не обійтися, якщо немає бажання що кілька днів бігати до барбершопу. Яку бритву обрати в подарунок чоловіку і чому взагалі всі не ходять з бородами як у Мерліна, поговоримо в цій статті. 

Від підручних засобів до супер-технологій 

Як не дивно і не складно це уявити, але волосся на обличчі чоловіки почали голити ще у кам’яному віці. Невідомо чи воно вже тоді дратувало їхніх подруг, але щось мотивувало їх в достатній мірі для придумування доісторичних інструментів. Більше того, археологи знайшли не тільки перші протобритви, а навіть прадавні «депілятори», зроблені з мушель, якими наче пінцетом вищипували волосини. Для перших бритв так само використовували мушлі з гострими краями та шматки обсидіану. 

Чоловіки у Давньому Римі з відразою сприймали волосся будь-де, окрім голови, тому вдавалися до регулярних процедур, щоб його позбутися. Так, начебто, сам Юлій Цезар позбувався небажаної бороди за допомогою вищипування пінцетом. Також використовувалися особливі види каміння із загостреними краями. А римляни Срібна бритва "Жертвопринесення"загалом завели моду на салони для гоління, де збиралися поспілкуватися та провести час. А от Древні Єгиптяни обирали гоління як спосіб захиститися від спеки, тому, за свідченнями Геродота, видаляли все волосся на тілі, а щоб не красуватися лисиною, на людях носили перуки. 

Якщо ви бачили скульптури чи ілюстрації із зображеннями древньогрецьких богів або філософів, то щодо їхньої бородатості питань виникати не повинно. Греки ростили, доглядали і насолоджувалися своїм бородатим життям, доки Александр Македонський не поклав цьому край. Йому не подобалося, що в битві воїнів за бороду міг схопити ворог. Довелося їм придумувати бритву зі сталі та бронзи, дуже схожу на сучасні «небезпечні» бритви. З того часу мода на бороди приходила й зникала, як власне відбувається і сьогодні. 

У 18 столітті почали використовувати бритви із лезом та дерев’яною ручкою, що дозволило голитися самостійно вдома, а не в перукарні. Металеві леза швидко затуплювалися, тому чудовий винахід двостороннього леза у 1900х роках продовжив життя інструментів для гоління. І лише 1970-і роки подарували бритви-станки з декількома лезами, що звісно було на користь і шкірі, і бюджету, адже вони затуплювалися повільніше. 

Яку бритву обрати? 

Бритвений набір «Sylvan»Мабуть найвідоміше ім’я в темі гоління - Кінг Кемп Жилетт. Людина, яка придумала продавати одну бритву і змінні леза до неї. Чудова ідея принесла успіху її автору та більш доступні і зручні бритви для мільйонів людей. На жаль, масове виробництво, як це часто буває, також перетворило елегантні майстерні інструменти на прості одноразові предмети із пластику. Голитися можна, та на ритуал догляду за собою вже не надто схоже. Окрім того виникає питання – чи можна дарувати станки для гоління? Якщо це пластикові дешеві станки з супермаркету, то не варто. А от всі екземпляри з асортименту онлайн-магазину Fama легко стануть кращою бритвою на подарунок чоловіку.  

Якщо хочеться обрати бритву у подарунок чоловікові на день народження, потрібно враховувати декілька моментів: 

  • форма обличчя і площа гоління 

  • тип і чутливість шкіри 

  • стиль вусів та бороди 

  • тип і товщина волосся на обличчя 

  • звички чоловіка в голінні: як часто і як саме голиться 

Тут важливо також звернути увагу на питання естетики – все ж таки обираєте подарунок для дорогої людини, який може нагадувати про вас буквально щоранку. В нашому магазині, до прикладу, всі бритви виконані зі сталі або з екзотичніших матеріалів на кшталт кістки чи дерева з металевою фурнітурою. Більшість моделей зроблені з вишуканою різьбою на ручках найрізноманітніших сюжетів. Також рекомендуємо задуматися і про додаткові аксесуари – стійку-тримач для бритви, помазок. Або ж можна обрати набір, в якому буде все необхідне і ще й в одному стилі – приємний бонус для справжніх перфекціоністів. 

Тож яку бритву обрати для чоловіка – питання не просте і вимагає знань про смаки і стиль життя. Та обравши якісну дорогу бритву в елегантному виконанні, ви точно не помилитесь з подарунком. 


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.4