Благородство інтелекту


Шахи, виготовлені з цінних порід дерева, від Анатолія Карпова, шахового короля, який присвятив цій найстарішій інтелектуальній грі півстоліття - це справжній витвір мистецтва. Для виготовлення кожної без винятку шахової фігури використовуються виключно рідкісні і цінні породи дерева, а в розробці оформлення приймаю участь талановиті дизайнери і фахівці з історії. Саме це і гарантує шаховим фігурам бездоганний класичний вигляд і в той же час надає їм характерні риси тієї чи іншої епохи. Шахи Карпова - це можливість відчути тепло живого, натурального матеріалу, його енергетику, в поєднанні з ідеальним виконанням, надаючи грі особливої вишуканості.

Шахи на подарунок

Ексклюзивні дерев'яні шахи залишаються стильним діловим подарунком з категорії VIP. Ці шахи також послужать гідною прикрасою Вашого інтер'єру, і одночасно корисною інтелектуальною настільною грою для тренування логічного мислення, а також, без сумніву, гідним і красивим сувеніром. «Шахи Карпова» - унікальний подарунок тільки для справжнього цінителя гри.

Класичні шахи як такі з'явилися близько півтори тисячі років тому, а прародичем цієї гри була інша логічна гра - індійська чатурагна. Вже сьогодні немає такої людини, яка б не була знайома з шахами. Точні правила прототипу шахів знайти не вдалося, відомо лише те, що в чатурагні також використовувалися дошка з клітинами і стилізовані фігури, з тією лише відмінністю, що учасників було четверо, а не двоє. Коли вже чатурагна потрапила на Арабський Схід, вона була дещо видозмінена, внаслідок чого отримала нову назву - шатрандж. Уже ця гра більше нагадувала класичні шахи - гравців було двоє, а основна мета - не знищення всього війська, а постановка пата або мату. З тих пір прийнято вважати, що саме гра шатрандж в тому форматі, в якому вона існувала, і призвела до появи вже шахової гри. А сама назва «шахи» також є запозиченою зі Сходу - назва бере початок з перської мови: шах і мат, що значить буквально: «шах помер». На Русі шахи з'явилися тільки до 820 році. До Європи класичні шахи потрапили трохи пізніше - через Іспанію разом зі вторгненням арабів. Протягом кількох століть правила гри видозмінювалися. І тільки в XV столітті гравці прийшли до сучасного вигляду класичних шахів.
Шахи - дійсно геніальна гра, і все це незважаючи на те, що її неодноразово то піддавали анафемі, то оспівували в легендах, до того ж довго вважалося, що гра ця азартна - і в певному сенсі посперечатися з цим складно. Відомо також, що бувало учасників шахових змагань, відлучали від церкви. А бувало, що надмірне захоплення шахами прирівнювалося до пияцтва. В наші дні класичні шахи не так динамічно розвиваються - правила вже відомі і залишаються незмінними вже тривалий час. Але сама гра здобула високий статус благородного та інтелектуального заняття.

Шахи Карпова на Fama - Unique Presents

4.3