Більярдні киї: який вибрати і де купити?


Більярдні киї: який вибрати і де купити?

Більярдні киї в чохлі зі шкіри рептилії - кращий подарунок для фанатів цієї гри

Элитный подарок: книгаКомусь це може здатися дивним, але більярд - це не винахід модних французьких салонів XIX століття, а гра, яка за давністю може зрівнятися з елітними шахами. До слова, і зародився він приблизно в тих же краях, що і останні, в Китаї або Індії. Незрозуміло, як більярд потрапив в Європу, але те, що він зробив це досить рано, відомо напевно. Перша згадка в письмових джерелах - ігровий стіл, який зробили для Людовика XI в 1469 році. Інше свідчення любові європейського монарха до більярду з цієї епохи значно драматичніше. Мова про знамениту шотландську королеву Марію Стюарт, яка просила архієпископа Глазго подбати про її улюблений більярдний стіл після її страти.
З огляду на таких високопоставлених шанувальників, не дивно, що більярд скоро став популярний по всій Європі, а потім і в Америці. У нього любили грати Шекспір, Моцарт, Марк Твен, Джордж Вашингтон і багато інших історичних селебріті. У наші краї більярд потрапив разом з картоплею, модою на гоління і іншими іноземними штуками з подачі Петра I. Нова забава швидко припала до двору і навіть увійшла в освітні програми підростаючого аристократичного покоління. Так онук першого російського імператора разом з математикою і граматикою осягав ази орудування києм. Що цікаво, навіть в радянські часи продовжували грати в більярд, і він не був заборонений як буржуазне пусте проведення часу.
Элитный подарок: книгаЗа довгий час існування гри з'явилося безліч її варіацій. Але популярними стали декілька. Це знамениті пул або американка, російський більярд, англійський снукер і менш відомий французький карамболь. Всі версії між собою різняться розмірами луз і куль, а також правилами, за яких умов і в якому порядку гравець може заганяти їх. Найбільше виділяється французький варіант гри. Зокрема тим, що в карамболі взагалі немає луз і тільки три кулі. Мета гри: потрапити в одну кулю, а потім від борта зачепити другу.

Більярдні киї на подарунок

Элитный подарок: книгаТак як головне знаряддя гравця - це більярдний кий, то для амбітних людей його вибір стає найважливішою частиною підготовки до партії. Тому професіонали прагнуть мати власні більярдні киї ручної роботи, чиї розміри вони підбирають під себе. Саме з цієї причини український ювелірний дім Art Vivace випустив серію розкішних київ, які зроблені з цінних порід дерева, що відрізняються міцністю і надійністю. У цій колекції ви точно зможете вибрати знаряддя праці для себе, ваших друзів або начальника, які також люблять цю прекрасну гру.
У комплект з києм від Art Vivace йде чудовий чохол зі шкіри крокодила або змії. Крім стильного зовнішнього вигляду, він ще й виконує найважливішу захисну функцію дерев'яного кия від вологи і світла. В інтернет-магазині Fama ви можете придбати як кий з чохлом разом, так і кожен окремо. Ця пара від ювелірного бренду не тільки допоможе вам поліпшити результати в грі завдяки своїй чудовій якості, а й презентує вас як забезпечену успішну людину. Також кий з дорогих порід дерева в шикарному чохлі від Art Vivace буде чудовим подарунком для ваших знайомих любителів більярду.
Хоча більярд здається наче новомодною грою, його вік становить вже не одне тисячоліття. Довгий час він вважався забавою аристократів, і багато хто з великих людей минулого любили поганяти кулі по столу. У світі існує велика кількість видів більярду, але який би ви не обирали, кий, зроблений руками майстрів українського ювелірного дому Art Vivace, точно допоможе вам досягти в ньому хороших результатів. А чудовий чохол зі шкіри рептилії зробить вас іконою стилю в будь-якій компанії.


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.8