Аксесуари для Вина на Подарунок: Які Бувають та Де Купити?


Аксесуари для Вина на Подарунок: Які Бувають та Де Купити?

Охолоджувач для винаЩоб влаштувати романтичну вечерю або організувати невелику вечірку потрібно не так багато – смачні закуски, хороше вино та елегантне доречне оформлення всього цього дійства. Хоча і здається, що якісні продукти самодостатні і не матиме значення як їх сервірувати, та ми, люди, величезну частину вражень зчитуємо завдяки всім-всім нашим рецепторам. Тобто навіть найбільш вишукане вино лише виграє від ритуалу з використанням правильних аксесуарів. До того ж аксесуари для вина в подарунок гурманам та естетам будуть ідеальним вибором.

Аксесуари для вина у подарунок: які бувають і де купити?

Винні аксесуари загалом можна умовно поділити на декілька категорій – для зберігання, для відкривання вина, і для сервірування та вживання. Гарна новина – в онлайн-магазині елітних подарунків Fama представлені аксесуари для вина на подарунок від провідних світових брендів для всіх етапів взаємодії з цим напоєм. 

Зберегти вино зі смаком 

Прохолодні тьмяні погреби з дубовими бочками та запиленими пляшками на стелажах. Така асоціація виникає у багатьох із фразою «зберігання вина». І це загалом вірний підхід – вино дійсно любить сухі прохолодні приміщення без прямих сонячних променів, адже вино продовжує «готуватися» навіть після закорковування пляшки.  

Винна шафаЯкщо ви або ваш кандидат на отримання подарунка не маєте окремого винного погребу, то цілком можливо організувати невелику приватну колекцію з правильними аксесуарами для зберігання вина. Вам знадобиться стелаж або бар, або ж окрема шафа зі спеціальними поличками для пляшок. Вино в пляшках з корком має зберігатися горизонтально. Корок – натуральний матеріал, що може висихати, тріскатися та зменшуватися в розмірі, через що до пляшки може потрапити кисень чи сторонні запахи і вино зіпсується. А в лежачому положення рідина в пляшці завжди буде помірно зволожувати корок. Важливо розмістити пляшки або за дверцятами або ж просто в максимально затемненому місці – так не провокуватимуться реакції окислення і вино зберігатиме оригінальний смак. 

Найскладніше в домашньому зберіганні забезпечити належну температуру. В ідеалі потрібно підтримувати температуру на рівні 11-14˚С. Та в умовах квартири чи будинку без окремого сухого погребу це складно реалізувати. Тому важливо не піддавати закорковане вино температурі вище 24˚С, щоб вберегти його від окислення. Цього можна досягти розумним вибором локації для вашої винної колекції та відмовою від зберігання вдома занадто великої кількості пляшок, які не встигнете випити до згубної дії домашнього клімату. Для особливо відданих прихильників вина та ресторанів можна придбати спеціальні холодильні шафи. В звичайному холодильнику вино довгий час краще не зберігати – запахи їжі та вібрація пристрою можуть зіпсувати смакові якості напою. 

Найважливіший інструмент в господарстві 

ШтопорЯкщо ви вже облаштували комфортне зберігання для улюбленого сухого, настав час перевірити як йому у вас вдома і відкоркувати пляшечку. Тут на допомогу прийде якісний і зручний штопор. Цей гаджет придумали тоді ж, коли і корки для пляшок, але дизайн його видозмінювався. Тож обираючи цей аксесуар для себе чи в подарунок, варто звернути увагу не лише на зручність і міцність, але й на стиль оформлення. 

Звична форма метелика здається найзручнішою для всіх, хто не претендує на звання професійного сомельє, та не поспішайте. Виробники пішли вперед і придумали дещо комфортне та сучасне – електричний штопор. Вам достатньо лише притиснути футуристичний циліндр до корка і розумний пристрій зробить все за вас. Приємною перевагою, особливо якщо це подарунок, стануть додаткові аксесуари – стопери для пляшок, аератор, воронка, виконані в одному стилі. 

Зовсім інше, але не менш ефектне враження справлять механічні моделі штопорів в рустикальному стилі. Достатньо прикріпити такий аксесуар для вина на стіну або до стільниці, і ви вже схожі на власника старовинного ресторану або веселої таверни, де пляшки майстерно відкорковуються одним натиском важеля. 

Ковток свіжого повітря 

ДекантерНарешті переходимо до подачі вина до столу. Красиву пляшку з цікавою етикеткою хочеться демонструвати гостям і ставити на почесне місце за столом. Та не завжди це найкраща ідея з декількох причин.  

Перш за все багато вин мають тенденцію до формування осаду – майже всі червоні вина старші трьох років. Такий осад опиняється на дні пляшки і може потрапити до келиху при наливанні. Тому для таких вин або ж просто для естетичного сервірування будь-якого вина прийнято використовувати винні декантери. Це такі глечики з видовженим горличком, в які переливають вино з оригінальної пляшки, а осад лишається на стінках скла.  

Для використання цього аксесуару є й інша причина – кажуть, вину корисно подихати певний час після відкорковування і перед вживанням. Насправді, не кожне вино стане краще смакувати після такої маніпуляції, та ще й існує ризик надмірного окислення від контакту з повітрям. Але з високою вірогідністю півгодини відпочинку в елегантному декантері підуть на користь букету і до того ж перетворять просту вечерю на вишукане суаре. 

То ж ми з'ясували які є аксесуари для вина і яку роль вони грають в ритуалі його споживання. Обирайте щось із описаних товарів в онлайн-магазині елітних подарунків Fama або ж зберіть цілий набір аксесуарів для вина для ідеального презенту. 


Пишу статті для блогу, сценарії для оглядів відео роликів. Допомагаю користувачам у виборі хорошого подарунка. Проводжу інтерв'ю з дизайнерами, виробниками креативних подарунків і сувенірів на fama.ua

4.7