Шахи - вірне рішення у вихованні дитини


Гра шахи на сьогоднішній день є однією з найдавніших ігор на нашій планеті. А як кажуть, довговічність завжди вказує на важливість предмета. Якщо є бажання купити шахи в інтернет магазині Україна в Києві, то це можна вважати дуже гарною задумкою, так як подарунковий набір шахів стане найкращим варіантом подарунка, як для дорослого, так і для дитини. Зрозуміло, шахи в подарунок для дитини не завжди є бажаним презентом, але після того, як дитина познайомитися з ними, вона сама попросить вас купити дерев'яні великі і дорогі шахи в Україні. В даному випадку виникає цілком закономірне питання, для чого дитині потрібні шахи, і як їх використовувати в процесі виховання своїх дітей.

Чи варто віддавати дитину на гурток з шахів?

Перш ніж купити красиві різьблені шахи собі додому для того, щоб дитина стала цікавитися цією грою, можна спробувати віддати її на гурток або ж секцію, де діти займаються грою в шахи. Переймаючись питанням, чи потрібно це насправді для дитини, можна з упевненіст сказати, що для цього існують певні докази. Саме вони вказують на те, що купити хороші шахи в Україні для дитини не просто можна, а необхідно. До таких доказів слід віднести:

шахи є тією грою, якій можна навчатися вже, починаючи з 5-ти років;

в процесі гри у дитини активно працює мозок, що дозволяє їй детально аналізувати ситуацію, що склалася;

при бажанні добре розвинути у дитини логічне мислення, необхідно купити набір шахів своїй дитині;

в процесі гри дитя не просто мислить, а й в процесі мислення активно розробляє подальшу стратегію поведінки;

незважаючи на те, що це досить давня гра, вона дуже добре здійснює тренування пам'яті;

просторове мислення буде на порядок швидше формуватися в тому випадку, якщо ви для своєї дитини вирішите купити шахи Київ в Україні;

тільки шахісти можуть спокійно святкувати свою перемогу і з розумінням і гідністю ставитися до можливих поразок;

в процесі гри у дитини формуються такі якості, як посидючість і терплячість;

якщо ж дитина добре грає в шахи, вона буде так само добре приймати серйозні рішення в складних ситуаціях і відповідати за них.

Звісно, подивившись на всі докази того, що така гра як шахи не зашкодить дитині, можна купити красиві дерев'яні шахи в інтернет магазині в Києві для своєї дитини. При цьому ваше дитя буде заводити нові знайомства зі своїми однолітками, покращувати комунікативні навички і визначить для себе авторитет у вигляді вчителя шахів. У тому ж випадку, якщо у дитини з'являться серйозні успіхи в цій грі, то вона може брати участь в різних турнірах і тим самим підвищувати власну самооцінку. Якщо ж ваше дитя активно займеться подібної грою, то можливо у нього в подальшому з'явитися бажання вивчити біографію відомих шахістів або ж просто вивчити спеціальну шахову літературу. А якщо ж батьки вміють грати в таку гру, то це стане приємним бонусом, адже ви зможете знайти спільну мову зі своєю дитиною і приємно проводити час.

Навчання дитини грі в шахи

Перш ніж купити шахи зі слонової кістки, з дерева ручної роботи для себе і власної дитини, необхідно зайнятися активним навчанням цій грі своїх дітей. У процесі навчання дитина не тільки проявить власні творчі здібності, а й отримає ефективний інструмент, що дозволяє розвивати розум, пам'ять і логіку.

Якщо ви бажаєте навчити дитину грі в шахи, то найоптимальнішим віком буде 3-4 роки після його народження. Що ж стосується самих перших уроків, то їх тривалість не повинна перевищувати 20-ти хвилин і в обов'язковому порядку проходити в ігровій формі. Крім цього протягом 20-ти хвилин навчання бажано робити невелику фізкультхвилинку. При цьому закінчувати заняття слід рівно до того моменту, поки ви не помітите, що малюкові стає нудно. Таким чином, ви повинні утримати у дитини інтерес до даної гри.

Щоб навчання пройшло ефективно і правильно не обов'язково відразу ж купувати сувенірні, подарункові, ексклюзивні шахи на подарунок, для цього процесу відмінно підійдуть дерев'яні шахи ручної роботи. Але крім цього варто звернути увагу на додаткову навчальну літературу у вигляді книг по дитячим шахам, які допоможуть правильно навчити дитину цій захоплюючій і розвиваючій грі. Тому спочатку навчання досить буде періодично показувати дитині книжки, в яких зображені веселі картинки, що відображають гру в шахи. За бажанням, можна навіть інсценувати невелику сценку.

Якщо ж у вашого малюка не проявляється інтерес до цієї гри, то його можна викликати. Для цього батьки підіграють дитині так званою спільною грою. Але якщо розглядати думки з боку фахівців, то зловживати таким способом не варто або ж зовсім не використовувати його. Це може привести до того, що дитина дуже швидко звикне до перемог і будь-яка невдача або ж поразки згубно позначиться на її психоемоційному стані. При цьому варто відразу ж пояснити, що будь-який програш не є смертельним і його потрібно приймати з гідністю. Тільки після цього ви зможете купити подарункові, сувенірні шахи ручної роботи в Україні, які ви надалі подаруйте своїй дитині.

Шкода від шахів для дитини

Якщо ви вирішили придбати різьблені шахи з дерева ручної роботи, то повинні звернути увагу на те, що крім переваг у даної гри для дитини є і невеликі недоліки, які не можна ігнорувати. До них слід віднести:

захопившись грою в шахи, дитина може тривалий час просидіти на одному місці, що не дуже добре для її фізичного розвитку;

якщо ж у дитини нестабільна нервова система, вона може дуже важко переживати програш, що погано позначається на психоемоційному стані;

в процесі гри в шахи дитина і зовсім може забувати про те, що крім подібного захоплення існують такі заняття, як читання книг, заняття спортом, музикою і т.д.

Тому, щоб дане заняття не відбилося на дитячому організмі з поганого боку, потрібно пам'ятати, що все добре має бути в міру. Тому можна сміливо купити ексклюзивні шахи ручної роботи ціна на які доступна своїй коханій дитині для її  розвитку.

4.4